Reklama

Reklama

Všichni bohové nebes

  • Francie Tous les dieux du ciel (více)
Trailer

Obsahy(1)

Třicetiletý tovární dělník Simon vede osamělý život na farmě uprostřed odlehlého francouzského venkova. Všechen volný čas věnuje péči o svou sestru Estelle, která těžce ochrnula poté, co se jejich dětská hra příšerně zvrtla. Simon je sžírán pocitem viny a depresí. Vidí však východisko v mimozemských silách, které pro něj představují způsob, jak sebe i sestru osvobodit ze zajetí jejich těl, v nichž jsou uvězněni. (Cinemax)

(více)

Recenze (13)

POMO 

všechny recenze uživatele

Nehezký film, těžký ke sledování, a ani se divákovi nijak neodvděčí. Nepohodlný a znepokojivý zážitek nevyústí vysvobozujícně, ani dostatečně smysluplně. Nezanechá dojem, hodný zapamatování. Což je na tak odvážné téma neúspěch. [Sitges FF] ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl hodně divných filmů, ale tenhle by byl určitě někde v TOP 10 těch největších šíleností (co taky čekat od někoho, kdo si říká Quarxx - co to je vůbec za jméno?). Vážně to není příjemné sledovat - a to nejenom proto, že se zde v jedné z hlavních rolí objevuje Melanie Gaydos, tzv. "nejošklivější modelka světa", jak jí přezdívá bulvár - to podivné stvoření jen podtrhuje celkové utrpení, kterému ten film svého diváka vystaví. Zlá noční můra, které je lepší se vyhnout. Btw. opět jsem si zde připomněl, jak nesnáším filmy, v nichž postavy (vždy jsou to muži) močí krev. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťaživá psychologická a ešte aj sociálna dráma je ozvláštnená diskutabilným sci-fi prvkom a občasnými zábermi vesmíru, kde sa medzi žánrami snažíte nájsť spojitosť, ale príliš vám to nepôjde. Skôr si poviete, že ide len o barličku, ako na svoje dielo prilákať väčšie publikum. Iste, všetko je zmotivované Simonovým psychickým stavom a užívaním liekov, ale ako vyhranený klubový divák, tak scifista, budú proste iba zmätení. Nakoniec ale prevládajú pozitívne dojmy, atmosféra je uhrančivá, film dokáže pohltiť a ono aj ten ponor do chorej mysle má niečo do seba. Ale máme tu lepšie kúsky o tom, ako silno nás ovplyvňujú negatívne zážitky z detstva a o otázke miery viny na konkrétnej tragédii. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já bych hrozně rád dal víc, ale bohužel nemůžu. Divných filmů už jsem viděl dost (koneckonců je vyhledávám), ale já osobně bych ho na nějaká přední místa v mém žebříčku nedával. Ono to totiž má celkem smysluplný příběh, nějak promyšlené hlavní dvě postavy (hlavně se mi líbí, že už od začátku je znát, že SPOILER Simon rozhodně není kladný hrdina, sám se neustále bojí přiznat si, že za současný stav své sestry mohl jedině on a kvůli tomu naivně věří v nějakou záchranu (nejen jeho, ale i jeho sestry) od mimozemšťanů a aby jim to jednou vyšlo, je schopný chovat se jako fanatický sektář - dokonce i někoho zabije KONEC SPOILERU) přičemž odněkud někam to jde a zas až tak divné to není (na Inland Empire nebo Black Moon to fakt nemá). I tak se mi to ale celkem líbilo, většinu času je to dobře vedené, má to dobrou kameru a dost podmanivou atmosféru, jen některé prvky jsou nevysvětlené (Proč močí krev? Co se stalo s jejich rodiči? A ta sexuální scéna byla taky úplně zbytečná (ale pozor, k žádnému incestu nedojde)) a herecké výkony taky nejsou bůhvíjak dokonalé. Přemýšlel jsem i nad 4*, ale trochu mě zklamal konec, který je celkem nahodilý a i když v souvislosti s dějem má smysl, je oproti všemu ostatnímu slabý a SPOILER pocit osvobození a odpuštění Simonovi za jeho hříchy KONEC SPOILERU se moc nedostaví. Víc jak lepší 3* si to podle mě nezaslouží, ale zase na druhou stranu vím, že si ten film budu pamatovat a že ve mě něco zanechal. To se taky každému nepoštěstí. A k žánrům by se šiklo přidat psychologický, tím ten film rozhodně je. Lepší 3* ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Drama.Nenápadně promítnutý, jakoby zastrčeně,film.Nemá velkou hodnotu ale vypráví život člověka s psychickou chorobou..Trauma z dětství.Kam až může zajít odmítání léků.To bylo ústředním motivem.Z toho se odvíjela dějová linka tragedie.Velkým překvapením byla postava Estelle.celou dobu jsem si říkala kdo její roli ztvárnil.Žena je v "civilu" postižená.Nedá se nic dohledat o jejím reálném životě.Jen ona dodala snímku na ni cílenou reálnost. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Film ponúkaný na istej televíznej stanici ako sci-fi hororový thriller je žiaľ veľký omyl. Po hodine sledovania som rezignoval. ()

trickmaster 

všechny recenze uživatele

Takhle depresivni film jsem jiz dlouho nevidel. Herci to zahrali dokonale, ale jsem z toho v prdeli jeste par dni potom. Doufam ze uz nikdy neuvidim tuhle "nejkrasnejsi zenskou sveta" v zadnem jinem filmu. Prcani s postizenou a chcani krve bych jeste zvladl, ale celkova ponura atmosfera filmu je opravdu na kvetak... ()

pájap 

všechny recenze uživatele

Moc mě to zaujalo. Možná až moc naturalisticke ,ale byt to ve skutečnosti, je to mnohem nechutnejsi. Myslím tu peci o sestru. Naprosto bez východiska,úplně bez naděje. Zabít sociální pracovnici a dát jí sežrat prasatům???? No to je masakr.. Bráška je tak nějak ultramagor.. Konec jako z akt x...ale je to jen bláznova představa.... Estelle se nám zotavuje a teď tomu magorovi může všechno vrátit ...silné.... ()

Milo384 

všechny recenze uživatele

Tak nebylo to špatný. Ze začátku sociální drama fakt dobrý, pak přišlo na divný vidiny a UFO (spoiler - jasný. pán byl nemocnej nebo přepracovanej a film šel do kytek, na konci už to bylo nezáživný, sestra se zmátořila a on zažíval stejný stav, takže si vše vrátili - konec spoileru). Sledovat se to dá, takový průměr, takže za 3* ()

Charliesed 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí (a při něm) jsem cítil takovou divnou pachuť. Zvláštní film; nepříjemný, necitlivý, nevkusný a asi i nic neříkající. ()

Keledaia 

všechny recenze uživatele

Tak ty vole, nekecam, dneska na to koukam dokola celej den, snazim se to pochopit. Tipuju ze jsem to videla tak asi sestkrat a porad absolutne nechapu o cem to je. Jako je to v poho, dobre se na to diva, ale absolutne to nechapu ty kraso. Proste tyrani, nemoc, mimozemstani, dite, magor chlap, vsichni magori, proboha, netusim ty vole. Ale jako supr, lepsi nez nuda. ()

Reklama

Reklama