Reklama

Reklama

A co třeba Adolf?

  • Česko A co třeba Adolf (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mohla to být příjemná večeře, kterou Stephan a jeho žena Elisabeth u sebe doma uspořádali pro své přátele. Když ale Thomas ostatním sdělí, že on a jeho těhotná žena Anna chtějí svému synovi dát jméno Adolf, zaskočí hostitelům i rodinnému příteli Renému sousto v krku už při předkrmu. Všichni si začnou navzájem předhazovat různé pravdy, které neměly být v rámci harmonického společného soužití nikdy vyřčeny. Narazí na sebe silné osobnosti, ve hře se objeví ješitnost a celý večer postupně eskaluje. Diskuze o špatných a dobrých jménech začne přecházet v psychologickou hru, během které jsou s požitkem servírovány ty nejhorší hříchy z mládí a největší tajemství všech přítomných. (Das Filmfest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Oveľa viac sa mi páčila veľmi podobná nemecká komédia Takmer dokonalé tajomstvá (Das perfekte Geheimnis), ale ani toto nebolo úplne zlé, miestami som sa aj zasmiala, miestami ma to hnevalo, takže to celkovo hodnotím ako takú takmer oddychovku na jedno pozretie. Mne osobne film pokazil záverečný twist, inak by som bola dala 3*, no chápem, že tak to asi bolo v divadelnej predlohe, škoda. Herecké výkony veľmi slušné. A ešte dodatok, môj dedko sa volal Adolf. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Němci a jejich vlna komedií posledních let mě nepřestávají překvapovat a bavit. Udivuje mě jejich schopnost utahovat si ze sebe samých, že umí vybrat velmi dobrá témata na rozbor a že film jako takový prostě funguje. Že jde původně o divadelní hru je znát, film se přeci jen odehrává v jednom domě. Nejde o bláznivou střelu, ale o úsměvnou příjemnou podívanou s inteligentním humorem a fajn hereckým obsazením, ztvárňující zajímavé, až karikaturní postavy. Za mě spokojenost. PS. vážně by mě zajímalo, kde Fitz získal elixír mládí, protože (už podruhé) si říkám, že tomuhle v té době 44 letému herci musí být kolem třicítky. Amerika má holt Rudda, Reich zas Fitze. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Originální francouzskou verzi jsem viděl před několika lety a moc si z toho už nepamatuju, ale skoro bych řek, že tahle německá předělávka mě možná bavila víc. Přišla mi taková kousavější a údernější. Jinak já ty německý herce neznám, ale opravdu mě pobavil Christoph Maria Herbst v roli levičáckýho profesora. Ten byl dokonalej. Jinak je vhodná znalost němčiny, protože občas je to do češtiny v podstatě nepřeložitelný. U slov jako je třeba geil nebo anders/Anders je problém to výstižně přeložit do češtiny, takže český titulky nedávaj smysl. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Německé produkční studio Constantin Films si ve světě vydobylo jméno už trilogií Fakjů pane učiteli a já jsem moc vděčný, že s kvalitními filmy pokračuje dál. Jako velký příznivce sociálních dramat a konverzačních komedií především jsem už nějakou dobu vyhlížel v našich končinách téměř neznámý perfektní kousek se zcela nevídanými herci, s nimiž bych si ale hned dopřál něco dalšího. Úžasná hodina a půl o tom, kolik nevyslovených starostí dokáže z hlavy vytlačit jeden zprvu nevinný vtípek. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se v kině tak dobře nezasmála. Výborná konverzační komedie na téma pro Němce velmi citlivé, ovšem i s dalšími vyjevenými pikantnostmi pro celou rodinu. Skvělé herecké výkony předváděné kvalitními divadelními herci. Však je to natočeno dle divadelní hry. Sami autoři si ji již ve Francii natočili pod názvem Jméno, a jak koukám, film byl také vydařený. Ovšem v Německu má současná nová podoba daleko větší úspěch, což jsme se dozvěděli při příjemné diskuzi po filmu. A není se čemu divit. (Das Filmfest, Lucerna) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Stephan (Christoph Maria Herbst) ve 37. minutě na otázku své ženy odpoví: „Er ist wieder da,“ což je nejen odpověď, která sedí na danou situaci, ale také odkaz na knihu (a film) Timura Vermese o tom, jak by to vypadalo, kdyby se v současném světě objevil Adolf Hitler. Christoph Maria Herbst také namluvil audioknihu „Už je tady zas“ („Er ist wieder da“) a zahrál si i ve stejnojmennėm snímku, názvem knihu připomínajícím. (jnm)

Související novinky

Kina ovládne němčina, startuje DAS FILMFEST

Kina ovládne němčina, startuje DAS FILMFEST

14.10.2019

3 země – 4 města – 7 kin – 8 programových sekcí – 20 hostů - 50 celovečerních filmů a další 4 bloky krátkých filmů. Tento týden startuje festival DAS FILMFEST a již po čtrnácté nabídne divákům… (více)

Reklama

Reklama