Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Do hroutící se rodiny vstupuje nejmodernější robotka, kterou hledá mocná korporace, policejní vyšetřovatelé i teroristé. (Netflix)

Recenze (35)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

neznám ani švédský originál,ani britský remake,takže jsem mohl být akorát příjemně překvapen.Tím spíš,že jsem si dopředu ani pořádně nezjišťoval o co přesně půjde.A příjemně překvapen jsem opravdu byl.Šestnáct dílů je sice možná trochu moc - tím spíš v době kdy se standardem staly série o maximálně deseti dílech,ale ani to mi nezabránilo se slušně bavit a i vyloženě hluchých míst je tu minimum.Postavy jsou sympatické,vizuál není přehnaný a to,že by takhle mohla teoreticky vypadat ne zas tak vzdálená budoucnost je celkem uvěřitelné.Snad jen ta myšlenka,že při záchraně a ochraně "tradiční" rodiny neplatí ani zákony robotiky je minimálně lehce úsměvná...80% ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné podívaní .. 16 dílů a přitom žádný afroameričan, ani afroevropan .. dokonce ani homosexuál, ani lesbička ... Udiveně jsem na to zíral s otevřenou pusou, přece jen .. ... Motto seriálu : Rodina je táta, máma a děti .. Rodina se musí chránit .. Když se chrání rodina, neplatí 1. zákon robotiky. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál v podobném duchu jako britský Humans, to u mě bude mít vždycky snazší, než americká roboubohost Next, nebo nově třeba Vychováni vlky. A to přestože je Lepší než my, seriál hlavně o lidech a téma robotiky, nebo obecně UI, je tady spíš atraktivní kulisou pro krimi thriller. Jestliže v Humans byl ten poměr rodinné drama, thriller vs sci-fi a UI tématika poměrně vyrovnaný, tady je to třeba 65:35. Což ale tomuto kousku na atraktivitě neubírá. Velký podíl na tom má velmi pěkná výprava a pak také herci. Navíc dává celý ten příběh smysl, divák si postavy rychle oblíbí...případně zprotiví a tvůrcům se podařilo vyhnout i zbytečnému natahování děje a vaření z vody.... výplňovým epizodám; všech 16 epizod je plynulou součástí konzistentního celku. Velmi mě fascinuje, jak se tady někteří uživatelé pasují do role odborníků na Asimovovi robotické zákony a tvrdí, že je koncept robotky Arisy špatně. Kdyby měli pořádně načteno, tak by věděli, že Asimov sám stvořil zákony čtyři a v dalších knihách už byli i roboti, kteří si se zákony hlavu nelámali. Ostatně udělat zajímavý sci-fi seriál o robotech, kteří dodržují zákony, by bylo stejně zajímavé, jako se pokoušet udělat detektivku o tom, jak nikdo nic špatného neudělal. Po xx letech v žánru sci-fi můžu klidně prohlásit, že by Arisa do asimovského univerza krásně zapadla. Normálně bych dal jen 4*, ale oceňuji i to, že jsem byl ušetřen colorofikace a minoritosexexibice, jimiž nás teď pokrytci ze západu hojně prokrmují a navíc jsem si užil pohled na krásné slovanské ženy. ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý seriál z produkce Netflixu, který mi hned od počátku silně připomínal severský Äkta människor... ale pozor, jenom v dobrým! Očekávané i neočekávané zvraty jsou vyvážené a celý příběh plyne a nezabředává. Byť flashbacky dávaly smysl, zpočátku bylo docela složité se v nich orientovat. Velkým překvapením byl velmi kvalitní scénář. Teda když se to tak vezme, tak Rusko mělo v celé své historii velmi hodně kvalitních spisovatelů... nevím, proč jsem tak šokovanej, není to náhodou nějaká odpověď na Asimovovy knihy? ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Upřímně mě to bavilo až do konce a stále jsem se napomínal nepustit si další díl. Parádní styl robotiky mi seděl a rusům musím vzdát hold. Některé díly, ale byli slabší proto si plnou paletu barev nezaslouží, celkově jsem ale nadšen. Co mě trochu trápí je otevřený konec, který opravdu nesnáším. ()

TroiMae

všechny recenze uživatele

lioncel: "Docela příjemné podívaní .. 16 dílů a přitom žádný afroameričan, ani afroevropan .. dokonce ani homosexuál, ani lesbička ... Udiveně jsem na to zíral s otevřenou pusou, přece jen .. ... " :D JJ, starý dobrý svět, kdy lidé byli býlí, muži, heterosexuálové, cisgendner (divím se, že autor/ka komentáře na to zapomněl/a, bohatí.. no prostě svět podle Ruska <3 #lepšínežmy ()

Martinius 

všechny recenze uživatele

vyborny namet, prevedeny do dobreho pribehu. miestami tomu skodia jalove dialogy, niektore logicke absurdnosti a vyslovne nesympaticke postavy (kompletni likvidatori - tych by mohol niekto z ucty k divakovi nadobro zlikvidovat). hlavni hrdinovia vsak funguju a paulina andrejeva je pri svojej nejebatelnosti prudko jebatelna - jej rola arisy je cista dokonalost a ide pod kozu. skoda, ze sa jej nevenuje viac pozornosti. miesto sustredenia sa na hlavnu hrdinku a jej osud, je dej celkovo chvilami vyplneny druhotriednou vatou. finale skvele, serial celkovo nesklamal - prijemne prekvapil svojim profesionalnym spracovanim. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Švédský předchůdce měl skvělý nápad, ale něco mu chybělo. Americká kopie byla zoufalá nuda s postavami, které bych si nedokázal oblibit ani po mozkové mrtvici (navíc se mi nezdálo, že sleduji lidi), ale tohle... každá postava opravdu budila dojem, že má svou motivaci a svůj život. Ne, že bych měl všechny rád, ale... jdu si zjistit, co zajímavého ještě vytvořili. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Čerstvý a originálny seriál..pomerne dosť zamotaný ale má to hlavu a pätu. Prečo v tom buzny vidia Putina je mi záhadou..možno to ani choré mozgy nevedia...hlavne ak to je v produkcii Netflixu....čo ty na to valachmar ????, ()

Voj.ta 

všechny recenze uživatele

První díl byl strašná nuda. Hodně nesympatických herců, nezáživná úvodní zápletka, trošku přiblblý dialogy a pořád jsem měl z toho pocit, že si to snaží hrát na něco víc než to je. Na Rusko asi dobrý, ale globálně moc ne. Dávam tři hvězdy jen proto, že hodnotim jen na základě prvního dílu. (jinak bych dal 2*) ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

... nečekaně velmi poutavé ... ti herci/čky to hráli skvěle ... a fakt hodně hezkých slečen na pár metrů "filmových" ... ()

Tipko 

všechny recenze uživatele

Tento ruský sci - seriál o robotke ma na jednej strane prekvapil a na druhej sklamal. Podľa mňa tie úvodne časti mali obsahovo k sebe blízko a hlavná pointa bola v ochrane robotky Arisy jednej rodiny. Posledné časti už akoby boli chaotické a akosi sa to obrátilo naruby, najmä čo sa týka mravných a rodinných hodnôt (striedanie partnerov, manželská nevera, voľná láska...), čo je u bratov rusov škoda. No napriek morálnym mínusom (z môjho pohľadu) mal seriál aj plusy, ktoré boli vidieť (podľa mňa) v odkrytí napr. tejto reality: rodina je jeden muž, jedna žena a ich deti (paradoxne sa toho držala robotka a nie rodičia hlavnej rodiny!); tvorcovia robotov v podobe človeka budú chcieť časom nahradiť človeka a postupne ho odstrániť z planéty. (Toto hlásali v seriáli tzv. likvidátori). No a nakoniec: Seriál hrá dosť na city, nakoľko tam vystupuje robotka - žena, ktorá dokáže akoby "prežívať" a vnímať i pocity, čím si získa pozornosť najmä u detí a mužov. V konečnom dôsledku si však myslím, že aj toto bola len zástierka k tomu, aby svetové elity v istom okamihu použili robotou k likvidácii tých, ktorí nebudú súhlasiť s globalizmom, ale budú sa držať pravdy a bojovať o ňu. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Елки-палки! Искусственный интеллект атакует благополучное общество! Formálně hraje největší roli v seriálu fakt, že vznikl v Rusku, poněvadž ruský cyberpunk je nepochybně jedno velké unikum. Proto zamrzí, že A) místo šestnáctihodinového seriálu nevznikl dvouhodinový film, v němž by se rozpočet zákonitě nerozmělnil, B) se nenatáčelo například v Tokiu nebo v Číně. Je tak na divákovi, jestli přijme mix sovětského urbanismu s decentními futuro prvky jako specifický (a podle mě docela cool) vizuální koncept nebo se bude smíchy popadat za karavaj. Obsahově jde víceméně o mix klasických melodramatických a sci-fi románových námětů, jehož specifickým znakem oproti západní produkci je fakt, že tu není žádná LGBTQ+ postava (a bez ohledu na svůj světonázor to kvituju s povděkem. Kdyby Netflix do každého produktu protlačil svou značku pudinku, taky bych si k němu vypěstoval averzi), a taky o poznání účelnější dialogy. Scénář během celé nadílky epizod asi třikrát hodí výhybku a od základu změní hlavní motiv, postupně mutuje z krimi v sociální drama a posléze thriller. Ale snad právě díky tomu uplyne i tenhle natáhlý kolos vcelku rychle, byť scenáristická vůle udržet diváka u obrazovky co nejdéle a (chtělo by se říct v seriálové tvorbě zcela standardní) diskutabilní vypravěčství je tu cítit poměrně vydatně. Vzhledem k délce tak zamrzí nejvíc asi vágně vykreslený svět s nepříliš uspokojivými pravidly, jež se více než co jiného podřizují vůli scénáře. Přesto se většina peripetií uspokojivě dokutálí do konce a vzhledem k závěru by seriálu jedině prospělo, kdyby už žádné další díly nevznikly. Ovšem největší devizou tohohle boršče jsou všudypřítomné überseksy soudružky, na které nedotahuje žádná hvězdička z libovolného VOD hitu. Od Narcos po La Casa de Papel či Élite - všechny si můžou nechat jen zdát o tom, co v sobě nese pojem “slovanská krása” (ano ano, zním jak gospodin Chomjakov, kdyby se předávkoval Viagrou, přesto heterosexuální mužský divák se mnou snad nemůže nesouhlasit). Takže v itoge si troufám tvrdit, že málokterý divák zůstane po tomto seriálu tak stoicky klidný a mámfpičózní jako hlavní hrdina, s jehož xichtem by zřejmě nepohla ani kolonoskopie. Parádní kosmopolitní opening a těkavý soundtrack jsou pak příjemnými girlandami na téhle chromované jolke. Objektivně 7/10, subjektivně 9/10 z radosti, že takový projekt vznikl. ()

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Isaac Asimov by určitě nesouhlasil s porušením tabu 1. zákona robotiky, ale zase je zajímavé sledovat, proč. Chudák Arisa jen zírá na chování lidí, kteří jí v citech i morálce dělají slušný guláš, což nevede k, pro ni, dobrým koncům. Zápory? Nelze nevzpomenout Humans, reálie nejsou moc future, některé díly jsou vycpávkové. Klady? Smysluplný děj, chování postav srozumitelné, netahají se do toho rasové ani genderové problémy dneška. Rodina je rodina a přes to vlak nejede je hlavním poselstvím seriálu. Herecké výkony jsou parádní. Kir Bulyčov i bratři Strugačtí by určitě byli spokojeni se svými nástupci. V tomto případě jsem příjemně překvapena a očekávám tak trochu pokračování:-))) ()

Muff 

všechny recenze uživatele

Narazil jsem na seriál náhodou, ruský seriál, plakát s nějakou krasotkou, říkám si, mrknu na tu blbost. No sfoukl jsem ho natřikrát. Hned ze začátku jsem si říkal, že je to divný, perfektní triky, neznámí a přesto dobří herci, kvalitní scénář, napínavý děj, špičkové zpracování ... nedivím se, že to jelo na Netflixu. Jsou tam i zajímavé zápletky, nicméně ve střední části snad až trochu překombinované, přičemž poslední díl je zas proti relativně pozvolně se vyvíjejícímu ději zbytku seriálu poněkud přecpaný. V každém případě pobavil. ()

aannemer 

všechny recenze uživatele

Po devátém dílu, kdy jsem nezaznamenal jedinou nudnou nebo zbytečnou scénu, jakých je u většiny seriálů na udržení stopáže jednotlivých epizod bezpočet dávám plnou palbu 5. Seriál mě zaujal od prvních minut. Děj je zajímavý a snadno mě upoutal, stejně tak i jednotlivé postavy. ()

Karbos 

všechny recenze uživatele

Podle mě, je to trochu nadhodnocené, ze začátku fajn ale časem mě některé postavy svojí neutuchající potřebou dělat neustále nějaké ospravedlnitelné problémy, začali vadit. Nakonec se všechno točí v kruhu a začíná to připomínat ležatou osmičku, hlavně v závěrečných dílech, to už začíná scenáristický dost haprovat. Co ale musím pochválit je vizuál a skloubení reálného světa s budoucím, celkem povedenou přirozenou formou. A ano, líbilo se mi také obsazení a zpodobnění "bótů". V poslední řadě bych ocenil i na Netflix nečekaně zdravé prostředí, absolutně chybej všechny ty prvky dnešní zvrhlé doby. Bylo pro mne balzámem na duši sledovat scifi seriál z budoucnosti natočený tak, jak se to točilo v minulosti. Za to Rusům velký dík a věřím že nejsem zdaleka jediný průměrný divák, který tohle začíná vnímat dost pozitivně. I přes tohle velké plus ale  *** a realita kolem 70%. *IDEOLOGICKÉ ZAMĚŘENÍ: 1/10 MÍRA ZÁVADOVOSTI: 1/10 viz profil ()

Reklama

Reklama