Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Do hroutící se rodiny vstupuje nejmodernější robotka, kterou hledá mocná korporace, policejní vyšetřovatelé i teroristé. (Netflix)

Recenze (35)

lioncel 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné podívaní .. 16 dílů a přitom žádný afroameričan, ani afroevropan .. dokonce ani homosexuál, ani lesbička ... Udiveně jsem na to zíral s otevřenou pusou, přece jen .. ... Motto seriálu : Rodina je táta, máma a děti .. Rodina se musí chránit .. Když se chrání rodina, neplatí 1. zákon robotiky. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Елки-палки! Искусственный интеллект атакует благополучное общество! Formálně hraje největší roli v seriálu fakt, že vznikl v Rusku, poněvadž ruský cyberpunk je nepochybně jedno velké unikum. Proto zamrzí, že A) místo šestnáctihodinového seriálu nevznikl dvouhodinový film, v němž by se rozpočet zákonitě nerozmělnil, B) se nenatáčelo například v Tokiu nebo v Číně. Je tak na divákovi, jestli přijme mix sovětského urbanismu s decentními futuro prvky jako specifický (a podle mě docela cool) vizuální koncept nebo se bude smíchy popadat za karavaj. Obsahově jde víceméně o mix klasických melodramatických a sci-fi románových námětů, jehož specifickým znakem oproti západní produkci je fakt, že tu není žádná LGBTQ+ postava (a bez ohledu na svůj světonázor to kvituju s povděkem. Kdyby Netflix do každého produktu protlačil svou značku pudinku, taky bych si k němu vypěstoval averzi), a taky o poznání účelnější dialogy. Scénář během celé nadílky epizod asi třikrát hodí výhybku a od základu změní hlavní motiv, postupně mutuje z krimi v sociální drama a posléze thriller. Ale snad právě díky tomu uplyne i tenhle natáhlý kolos vcelku rychle, byť scenáristická vůle udržet diváka u obrazovky co nejdéle a (chtělo by se říct v seriálové tvorbě zcela standardní) diskutabilní vypravěčství je tu cítit poměrně vydatně. Vzhledem k délce tak zamrzí nejvíc asi vágně vykreslený svět s nepříliš uspokojivými pravidly, jež se více než co jiného podřizují vůli scénáře. Přesto se většina peripetií uspokojivě dokutálí do konce a vzhledem k závěru by seriálu jedině prospělo, kdyby už žádné další díly nevznikly. Ovšem největší devizou tohohle boršče jsou všudypřítomné überseksy soudružky, na které nedotahuje žádná hvězdička z libovolného VOD hitu. Od Narcos po La Casa de Papel či Élite - všechny si můžou nechat jen zdát o tom, co v sobě nese pojem “slovanská krása” (ano ano, zním jak gospodin Chomjakov, kdyby se předávkoval Viagrou, přesto heterosexuální mužský divák se mnou snad nemůže nesouhlasit). Takže v itoge si troufám tvrdit, že málokterý divák zůstane po tomto seriálu tak stoicky klidný a mámfpičózní jako hlavní hrdina, s jehož xichtem by zřejmě nepohla ani kolonoskopie. Parádní kosmopolitní opening a těkavý soundtrack jsou pak příjemnými girlandami na téhle chromované jolke. Objektivně 7/10, subjektivně 9/10 z radosti, že takový projekt vznikl. ()

Reklama

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Isaac Asimov by určitě nesouhlasil s porušením tabu 1. zákona robotiky, ale zase je zajímavé sledovat, proč. Chudák Arisa jen zírá na chování lidí, kteří jí v citech i morálce dělají slušný guláš, což nevede k, pro ni, dobrým koncům. Zápory? Nelze nevzpomenout Humans, reálie nejsou moc future, některé díly jsou vycpávkové. Klady? Smysluplný děj, chování postav srozumitelné, netahají se do toho rasové ani genderové problémy dneška. Rodina je rodina a přes to vlak nejede je hlavním poselstvím seriálu. Herecké výkony jsou parádní. Kir Bulyčov i bratři Strugačtí by určitě byli spokojeni se svými nástupci. V tomto případě jsem příjemně překvapena a očekávám tak trochu pokračování:-))) ()

TroiMae

všechny recenze uživatele

lioncel: "Docela příjemné podívaní .. 16 dílů a přitom žádný afroameričan, ani afroevropan .. dokonce ani homosexuál, ani lesbička ... Udiveně jsem na to zíral s otevřenou pusou, přece jen .. ... " :D JJ, starý dobrý svět, kdy lidé byli býlí, muži, heterosexuálové, cisgendner (divím se, že autor/ka komentáře na to zapomněl/a, bohatí.. no prostě svět podle Ruska <3 #lepšínežmy ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

neznám ani švédský originál,ani britský remake,takže jsem mohl být akorát příjemně překvapen.Tím spíš,že jsem si dopředu ani pořádně nezjišťoval o co přesně půjde.A příjemně překvapen jsem opravdu byl.Šestnáct dílů je sice možná trochu moc - tím spíš v době kdy se standardem staly série o maximálně deseti dílech,ale ani to mi nezabránilo se slušně bavit a i vyloženě hluchých míst je tu minimum.Postavy jsou sympatické,vizuál není přehnaný a to,že by takhle mohla teoreticky vypadat ne zas tak vzdálená budoucnost je celkem uvěřitelné.Snad jen ta myšlenka,že při záchraně a ochraně "tradiční" rodiny neplatí ani zákony robotiky je minimálně lehce úsměvná...80% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Počas natáčania filmu boli použité ergonomické kybernetické obleky, sofistikované plastické líčenie a rôzne pomôcky zapožičané zo stránok vedeckých časopisov. (shuster)
  • Ve chvíli, kdy se nabíjecí panel rozbije, boti sklopí hlavy. Ve scéně, kdy je na místě i Gleb, boti hledí zase přímo. (VinceCZ)
  • Scéna při pohledu shora na křižovatku s textem „O tři měsíce později“ je ve skutečnosti pozpátku. Lze si to všimnout u aut, dodávek i lidí. (VinceCZ)

Reklama

Reklama