Reklama

Reklama

Pat a Mat: Zimní radovánky

  • Slovensko Pat & Mat: Zimné dobrodružstvá
Trailer 1
Animovaný / Rodinný
Česko, 2018, 60 min

Obsahy(1)

Blíží se zima a naši známí kutilové to nemohou nechat jen tak. Navíc když je „zaskočí“ sněhová nadílka, která se jim snesla na zahradu. Jaký nový stroj na sníh naši dva kutilové vymyslí? Po dovádění na sněhu přijde vhod horká sauna, tak proč by si ji rovnou nepostavili. Jak si poradí s vánoční výzdobou a jaké dárky si kutilové nadělí pod vánočním stromečkem? A co teprve až si vyrobí Betlém a oslaví Silvestra. Pro naše dva kutily není žádná komplikace překážkou a žádná výzva dostatečně velká. (Bioscop)

(více)

Recenze (39)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak mám dojem, že Pat a Mat napriek tomu, že nestarnú, majú najlepšie roky za sebou. Pol roka po neoficiálnych "dobrodružstvách letných" tu máme dobrodružstvá zimné, už oficiálne v názve. Svojrázna dvojica mi už ale svojou totálnou vytrhnutosťou od reality dosť liezla na nervy. Chápem, že na tomto je celý ich fikčný svet postavený, ale tentokrát som namiesto vtipnej škodoradosti mal chuť vliezť za nimi cez plátno a zaťukať im na čelo, nech sa konečne spamätajú. Tvorcovia ponúkajú tento film ako sled nenaväzujúcich epizód, čo pri vianočnej tématike je trochu škoda a špeciálne ak jedna epizódka končí ozdobeným rebríkom namiesto stromčeka a ďalšia začína ozdobeným skutočným stromčekom, je to trochu na facku. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Rok 2018 prináša do kín druhý film našich kutilov: "Pat a Mat: Zimní Radovánky". Podľa mňa oveľa lepší film, než bol v lete "Pat a Mat znovu v akci". Kým tam som mal pocit, že sme mali asi kolekciu najslabších dobrodružstiev, tak na tieto dobrodružstvá nebudem mať problém sa kedykoľvek pozrieť znovu a zabaviť sa. Takže som spokojný. Tentokrát asi nebudem rozoberať ako vnímam jednotlivé diely ako naposledy. Otvorene poviem, že všetky sú vtipné, všetky sú milé a v každom jednom mám pocit, že som sledoval svoju obľúbenú dvojku. Môžeme ich aspoň ale pomenovať. Takže dobrodružstvá sú tu nasledovné. Najprv budeme mať Mata zmrznutého na kosť, tak bude potreba ho trošku zahriať. Pokračujeme obrovskou snehovou nádielkou, z ktorej sa postaví obrovský snehuliak. V ďalšom príbehu budú naši kuťáci vešať svetlá na dom, potom bude zdobenie vianočného stromčeku. Posledné dve epizódy sa venujú vianočným darčekom a oslave Silvestra. Môj najobľúbenejší z tejto kolekcie sú darčeky. Je to presne tak, ako by som si to predstavi a funguje to skvele. Latinák a Dangl sa tu neobjavia a miesto tých malých hovorených predelov z minulého filmu budú Pat a Mat stáť pred plátnom s rôznymi predmetmi, ktoré sa potom v epizóde objavia. Funguje to oveľa lepšie. Úvodné titulky sú podľa mňa skvelé a hoci hudba Petra Skoumala tu nie je, tak tentokrát Zdeněk Zdeněk priniesol dobrú hudbu, ktorá ma v tých dobrodružstvách držala. Možno aj preto, že ich známa titulná zvučka sa objaví hneď na začiatok. A prináša to hneď ten pocit, že Pat a Mat sú späť. Určite tých 6 epizód odporúčam viac ako ich letný film. Je to oveľa vtipnejšie, technicky lepšie zvládnuté a ako celok mi to príjemne zdvihlo náladu a dostalo do vianočnej atmosféry. Ďakujem vám Pat a Mat. ste úžasní. Hodnotenie: A ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pat a Mat jedou ze setrvačnosti dál. Nápady sice už došly, ale poptávka po dalších dílech trvá, takže to autoři sekají jak Baťa cvičky. Sem tam se jim nějaký vtip ještě povede, jindy je to slabší. Zbytek stopáže se natáhne divadelními spojováky s černou oponou, které mají divákovi naznačit, o čem bude další díl. Dohromady další průměrné pásmo se známými postavičkami, které neurazí ani nenadchne (50%). ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Tento rok je to už druhý film Pata a Mata, ktorý tvorcovia pozliepali z večerníčkových rozprávok a zanechali im aj úvodné a záverečné titulky, čo pôsobí rušivo a neprofesionálne. Jednotlivé rozprávky sú však fajn. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Po půl roce máme Pata a Mata zase v kině. Opět tedy ve sledu několika epizod, nikoliv v souvislém filmu. Tentokrát, to je až do očí bijící. Všechny epizody se totiž zřejmě odehrávají v Prosinci a samy na sebe trochu navazují (Štedrý den, Silvestr.) Spojit je do jednoduchého ,,filmového´´ celku snad by při troše snahy a kreativity nemusel být problém. Jako lepidlo mezi jednotlivými epizodami slouží místo toho divné záběry z divadla bez jakékoli pointy. Opět tedy nevyužitý potenciál, ale ty jednotlivé epizody samy o sobě byly dobré. I když ty v ,,Znovu v akci´´ mě bavily víc. Hudba Zdeňka Zdeňka mi tentokrát nevadila a animace je čím dál líbivější a vypiplanější, aniž by ztratila své kouzlo. Rád na Pata a Mata zajdu i příští rok, pokud bude příležitost. A třeba se jich jednou dočkám i v nějákém jednoduchém souvislém filmu....a s popcornem. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Na Patovi a Matovi se v podstatě nedá nikdy nic zkazit! To mluví za vše! A kino otce s dcerou je další pozitivní náboj k mému hodnocení! Bylo to krásný! 80% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Marku Benešovi by měl někdo říct, že dělal filmy do KIN. To, že pospojuje několik epizod ze seriálu a nechá je tam i s úvodními a závěrečnými titulky, je strašně líné. Na DVD, kdyby to vyšlo jako seriál, ok, ale do kina jako film? Já už jsem si toho všiml u prvního filmu, vadí mi to i tady. Jenže na rozdíl od prvního dílu, který mě moc nebavil a celkem jsem se u něj nudil, tenhle nějaké celkem dobré epizody má a navíc má sympatickou délku. Ale jinak je můj finální pocit z toho všeho průměrný, jelikož přece jenom, jako staré díly to nefunguje. Humorem to je taky poněkud slabé, v některých epizodách ani nic úsměvného nebylo. Holt Pat a Mat svoje nejlepší časy mají za sebou a tohle oživování nefunguje úplně nejlíp. Dá se to, ale je to prostě celé průměrné, oproti starým dílům podprůměrné. Slabé 3* ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Nikterak převratné, ale přišlo mi to lepší, než některé jiné "moderní" díly. Nenudili jsme se, ale jít na to do kina by mě v životě nenapadlo... ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

Už jsou to spíš jen takový nárazový ozvěny původních dílů, se stále přirozeně dokonalou animací, ale s trochu moc "násilným" humorem, i sníh působil mnohem míň uměle než některý nápady - dřív měl totiž člověk při sledování i těch nejabsurdnějších scén pocit, že většina vynálezů a zlepšováků by klidně mohla "hrát" v silvestrovským vydání Receptáře, teď mu spíš občas přijde, že jsou ti dva kutilové prostě jenom stejně dementní jako Láďa Hruška ... Pořád je ale třeba ocenit sympaticky poctivou snahu o udržení a pěstování specificky českýho kultu bastlení. ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Dobře jsem se pobavil, ještě pořád se dokážu dívat na Pata a Mata :) to je úžasné zjištění. Ale přece jen jsem čekal víc likvidační příběhy, tak jako bývaly ty starší. Jakoby oba dva hlavní hrdinové (samozřejmě že spíš autoři) časem vyměkli. Ale jak tam začali řádit na zahradě s motorovou pilou, šel jsem do kolen - to bylo to staré dobré A je to... Co se týká animace - úžasně udělaný sníh - často v jiných filmech vypadá jako nějaká vata nebo pěna, tady to opravdu působilo sněhovým dojmem. Smekám. ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele

Se synem v kině. Zábavné, ale ne natolik, aby to vydrželo 60 minut. Spíše naopak, po 20 minutách pořád to samé... ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Už to není ono. Nejsou to ti dva sebedestruktivní matláci, kteří drsně devastují své domovy. Oni devastují, ale už to prostě není ono. Chyba ale může být úplně klidně ve mně. Už jsem malinko po sezóně... ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si zopakovala kompletní sérii pata a mata. A to tuhle. Byla to taková zimní pohodovka až na tu díru ve stropě. To se mi moc nelíbilo. ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

Jde vlastně o sled povídek, které sice postupují tak nějak chronologicky, ale dějově na sebe nenavazují, což je tak trochu škoda. I přes některé veselé momenty je to celkově dost průměrné se spoustou hluchých míst, příliš to neodsýpá. ()

Reklama

Reklama