Reklama

Reklama

Vlkodlak

(festivalový název)
  • Polsko Wilkołak (více)
Trailer

Obsahy(1)

Léto 1945. Po osvobození z koncentračního tábora Gross-Rosen Rudou armádou se osm židovských dětí uchýlí do opuštěného statkářského domu, provizorního sirotčince v lese. Chybí zde jídlo i voda a kolem domu nebezpečně krouží hlídací psi, kteří byli z tábora rovněž vypuštěni na svobodu a hledají potravu. Když je v lese záhadně zavražděna dozorkyně, jsou děti odkázány samy na sebe. Strhující kombinace hororového thrilleru, dramatu typu coming-on-age a válečného filmu s náznaky „Pána much“ Williama Goldinga. (Nisa Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Až neuvěřitelně stupidní pokus o "dramatizovaný realismus", zvláště s přihlédnutím k zemi původu. Velice rád bych se milého Adriana Panka zeptal, jestli by po vysvobození z koncentráku nosil koncentráčnické hadry celé následující týdny, jakoby to bylo jeho nejoblíbenější pyžamo se Supermanem a ještě si je navíc pral a vyvářel (!), aby je mohl hrdě nosit dál. Poselství filmu aka voda teče, pokud není zamrzlá: vlčáci jsou špatní páni, ale dobří sluhové. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Vlkolak bez Vlkolaka,zavadzajuci nazov,Poliakom asi hrabe v hlave a horor tiez necakajte,v ziadnom pripade,deti z koncentraku,zopar psov,velky opusteny dom,hlad,smad,beznadej,asi takto by som charakterizoval tento film,natocene je to dobre,no takmer bez krvi a brutality a koniec bol samozrejme na ho*no,priemer,skoda,namet vyborny,mohla z toho byt pecka...:-) ()

Reklama

Zaks 

všechny recenze uživatele

Celý film sa niesol v takom zvláštnom štýle. Hoci sa občas aj niečo dialo, stále som mal pocit, akoby jednotlivé časti príbehu na seba nenadväzovali. Detskí herci sa snažili aj napriek divnému scenáru. Dej bol popretkávaný spústou hlúpostí a nelogičností, atmosféra žiadna. Malo to občas aj svoje svetlé chvíľky, ale veľa ich nebolo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Polský poválečný horor o 8 osvobozených dětech z koncentráčního tábora, které naleznou sídlo v opuštěném sirotčinci a nejen, že nemají, co jíst, ale také budou bojovat proti Německým ovčákům. Slibný námět a hezky natočeno, ale bohužel mě to téměř vůbec nebavilo. Útok psů není natočen špatně a na trošku krve taky došlo, ale přišlo mi to dost vlačné, bez tempa i atmosféry a i na brutalitě se dalo určitě přitvrdit. Čekal jsem více, Poláci dokážou lépe. Kdo však nemá, do čeho kousnout, tak to zkusit může. 4/10. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Historka o vzniku Prvního všepolského kynologického svazu koncentrovaných psychodětí je sice vcelku o ničem, nicméně fakani jsou moc hezky narušení, SS-ovčáci zvládají agility na jedničku, režisér všechny kulantně vodí po place, jakož i dramaturg vcelku zdatně dramatizuje, a vše naprosto splňuje atributy zábavné pohádky o bandě Pruhovaných Karkulek, co nese Obersturmbannbabičce k úmrtinám plesnivé brambory a kolomaz. Po předchozí festivalové ugrofinské tortuře rozhodně zasloužil programový homoředitel řádně vyhubovat, ale za tohle mu snad i ten Marczin nakonec požvýkal ucho . ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama