Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaja muži vo včasnom stredoveku prichádzajú do pohanskej zeme – jeden prináša kresťanstvo, druhý hľadá svoj spôsob života. Rozhodujú sa medzi dvoma spôsobmi, ako osloviť pohanov. V boji medzi dialógom a silou jeden z nich umrie. (MFF Cinematik Piešťany)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (2)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Budu si to muset ještě nechat projít hlavou - snyderovský vizuál v nekompromisním střetu pohanství a křesťanství, který vede odnikud nikam a přináší jen násilí a neštěstí. Nejsem si jistý, jestli někam došel alespoň ten film, který jako by neměl jasno, jestli se sám sebou opájí, nebo je tím vším zhnusený. Pro některé diváky to bylo překvapivě příliš a z filmu se odcházelo - docela jsem se divil. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Jste-li jako správná fanatická kudlanka neochvějně přesvědčen, byť jen z důvodů pomatení müsli či sprosté touhy kontrolovat a ždímat blahoslavené, nikoliv exaktními důkazy, že váš bůh je, a má větší péro než bůh někoho jiného, cítíte samosebou i neodolatelné psychonutkání vnucovat své bludy všem okolo. Dneska už se v civilizované a vzdělané společnosti dá takový pičus v poho umlátit vázaným výtiskem Teorie o vzniku druhů nebo libovolnou učebnicí astrofyziky, ovšem za raného středověku se jedinečný patentovaný systém ovládání tupých mas zvaný křesťanství šířil Evropou jako kapavka, a pokud do nějakého toho pomateného zkurvence, tedy pardon, chtěl jsem říct věrozvěstce, zrovna náhodou nejebnul Perun, neměli chudáci pohané proti skvěle organizované a marketingově promyšlené mašinérii absolutně žádnou šanci. Kde to nešlo po dobrém, nastoupily cílevědomé ultimativní lekce katechismu s názvem „Uvěř nebo chcípni“. Sledovat takové obracení na víru bývá většinou docela opruz, byť někdy výpravný, avšak v téhle hemoroidiádě za pět zlotých mě nějaký pšontek v Kině na Granicy akorát tak Vláčil Novým světem, přičemž s kamerou téměř přilepenou na xichtě dvou tupozvěstců předvedl přesně dvacet minut otravného kapání vody ze stromu, dvacet minut nezáživného mazání si bahna po xichtě nějakým neznabohem, dvacet minut nudně tupého kudlančího žvanění v křoví, dvacet minut fanatického stloukání kostelíku a unylého lakování troglodytů a dvacet minut naprosto přiblblého rozkolu v té jejích lokální minicírkvi s důrazem na scénáristickou bezradnost, charakterovou debilitu a dialogový zmar. Prostě rádoby artový zvratek, který chcete vidět pouze v případě, že vaší jedinou další alternativou pro strávení večera je řezání se z nudy břitvou do předloktí nebo zasouvání si řezáku na koberce do nejcitlivějších tělesných otvorů. ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama