Reklama

Reklama

Stan (Charlie Hunnam) a Lion (Jack O’Connell) jsou bratři, kteří se snaží prosadit na nelegální scéně boxu bez rukavic. Když však Stan nesplatí dluh nebezpečnému zločineckému bossovi (Jonathan Majors), jsou nuceni dopravit nečekanou spolucestující (Jessica Bardenová) přes celou zemi na bojový turnaj, na který se uzavírají vysoké sázky. Zatímco Stan připravuje Liona na jeho životní zápas, oba bratři jsou nuceni čelit událostem, které by je mohly navždy rozdělit. Jejich vzájemná láska a víra v lepší život je však drží na nohou v tomto poutavém rodinném dramatu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (25)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jungleland nemohu považovat za nic jiného, než za naprosto neskrývanou vykrádačku všech možných jiných filmů, což by sice nemusela být zas až tak zásadní výtka, kdyby ovšem ony jednotlivé vykradené pasáže fungovaly v jednom komplexním celku, což se zde tvůrcům ale nezdařilo, a tak se tu ve výsledku jedná jen o takový opravdu nezajímavý, kostrbatý story, kde se vlastně nepovedlo téměř nic, tedy až na takovou nějakou přesvědčivější atmosféru, která tomu filmu dodala alespoň nějaký šmrnc a styl, zbytek je ale prostě bohužel fakt bída. Především obsazení je děs, snad ještě tedy ten Hunnam nějak ujde, ovšem O´Connell a ta hydra Barden, to je tak odpudivá a nesympatická dvojka, že už jen oni dva těmi svými ksichty a vlastně i výkony ten film potápí ke dnu. Co se pak týče akce, respektive zde soubojů, tak jednak je jich minimum a jednak nestojí vůbec za nic, tvůrci tu jinak také opravdu hodně vsadili na emoce a spousta dramaticky vypjatých situací, ovšem i v tomto směru je to velmi špatné a zcela nefunkční, a to hlavně i kvůli veškerým postavám, které se zde chovají vesměs jako idioti, i když vlastně oni idioti jsou, takže nevím, jestli zrovna to lze brát jako výtku, nicméně i idiot může získat diváckou přízeň, k čemuž zde ovšem nemůže dojít, jelikož ta ústřední trojka je prostě k hovnu. Celkově zkrátka Jungleland nestojí z jediného důvodu za pozornost, jelikož je to taková nevýrazná a nezábavná jednohubka, která nemá co nabídnout, jelikož všechno se už odehrálo někde jinde a její nezáživné zpracování tomu pak už také rozhodně nepomohlo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem si říkal, že už jsem tu podobná témata viděl tisíckrát a tisíckrát byla lepší, jak v tomto filmu. Jediný, největší plus, jsou herecké výkony Charlieho, Jacka a Jessicy. I to byl vlastně největší důvod, proč jsem to dokoukal. Jinak totální průměr. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

To najlepšie na tomto filme je herecká stránka, logika dejovej linky tu však občas dostala na frak. A záver mi prišiel taký až prehnane patetický. Ale to je asi už v americkej produkcii normálne. Niečo podobné ako v Bollywoode tie ich prehnane farebné tančeky vo filme. Slabší priemer. 55/100 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nie zlé ... herecky veľmi vydarené, atmosféra a nálada filmu tiež, príbeh ma extra neotrávil, len bolo to trošku klišé .. ja len dúfam, že Lion a Sky si otvorili tú čistiareň. 3,5* ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Svet hrubych gangsteru a divek se zapalenym srdcem. A s kulhajici zapletkou. Hlavnimi ucinkujicimi tohoto dramatu jsou vecere zalite neonovym svetlem, opustene benzinove stanice a prazdna parkoviste. Je pravda, ze je to rezirovano s uctitym stylem, ale nepresahne to uroven povidky v casopise. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, ktorého názov znie drsnejšie než je film samotný. Je takým odvarom The Fighter, lenže Hunnam a O'Connell sa ani zďaleka nerovná dvojici Wahlberg + Bale, no a Jessica Barden, napriek všetkým pehám, sa nemôže rovnať s Amy Adams. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Dva bratři si žijí tak nějak na volné noze, přespávají kde se dá a mají jen jeden druhého. Na živobytí si vydělávají netradičními boxerskými zápasy. Stanley se však zadluží u nespráných lidí a po prohrání jednoho z nejdůležitějších zápasů, který měl být právě jízdenkou ven, jim nezbývá nic jiného, než se vydat na dlouhou cestu, na jejímž konci oba bratry čeká souboj na život a na smrt. Ten kdo od tohoto snímku neočekává hodně jako od například od Rockyho, tak rozhodně nebude zklamaný. Podle mého má film něco do sebe. Jednak dobré herecké výkony, druhak skvělý soundtrack a dále hlavně zápletku s táhnoucím se dějem, což mám u těchto menších nezávislých filmů hodně ráda. Plus krásný a dojemný závěr. - "You're special and you're the greatest fucking thing I ever saw." ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zahrané i natočené je to výborně, ale příběh kulhá na obě nohy. Asi nejvíc to připomíná road movie, během které si dominantní a submisivní bratr ujasňují své pozice ve vzájemném vztahu, přičemž katalyzátorem je tu jako v mnoha podobných případech holka. Jenže celkově to působí strašně prázdně a hloupě. Pár vypjatějších momentů tady je a to minimum bite, působí příjemně brutálně, ale je toho zoufale málo a sami herci ten zbytek utáhnout nestačí. 35% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

možná se pletu,ale Jungleland by evidentně velmi rád byl něčím jako svého času třeba Fighter - tedy špinavou,drsnou, lehce depresivní a (rádoby) emocionální podívanou.Bohužel není.Možná mohl být,kdyby měl zkušenějšího režiséra,ale nemá,takže výsledek je sice trochu drsný,trochu špinavý,ale jinak nudný a nezachrání ho ani snažící se dvojka Hunnam & O´Connell...40% ()

fugazi 

všechny recenze uživatele

Parádně zahraný, krásně natočený, ale scénáristicky to je jako když Blbý a Blbější jedou na box ... 4/10 ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(5/10). Kámenem úrazu je fakt, že film se tváří, že tam bude hodně bitek a ve výsledku jsme viděli dvě. Ostatní část filmu je rodinné drama, které je spíš jakousi vatou a nedokáže zabavit na celou stopáž filmu. Všichni herci, kteří se zde objevují podávají výborné výkony a někteří patří mezi mé favority, ale to někdy bohužel nestačí. Yates jako plesnivý děda mě teda dost zklamal, ale režisér chtěl možná šokovat, že padouch, kterého se všichni bojí je ve skutečnosti děda, který si nechal vycucnout ptáka, aby jeho dreamgirl mohla otěhotnět. Na tom není nic špatného, ale tady mi to prostě až tak nesedlo. Celkově to bylo takové divné a nemám z toho filmu moc dobrý pocit. Co musím ale vyzdvihnout do nebeských výšin, byl konec filmu, kdy to na mě parádně zafungovalo. Hudba začala krásně uzavírat alespoň důstojně tento snímek, na který asi všichni brzo zapomenou. Ale já když píšu tyto řádky, tak mám ještě pořád husinu. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Presne takúto pičacinu som očakával. Roadmovie, kde by neboli problémy, keby ich scenáristi nevyrobili. Fighty úplne mimo mísu a neni to ani vzťahovka, ani krimi ani športová dráma. Proste píčovina. Len za scénu v reštike. 1 z 5 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pololegální box bez rukavic představuje pouze záminku pro cestu na druhý konec Států, při níž si dva bratři, v nedobrovolném doprovodu problémové dívky na útěku, vyříkají a srovnají svůj obětavý, ale omezující a závislý vztah. Klasické malé "indie" se opírá o plnokrevně zahrané postavy, nicméně přirozené, upřímné momenty často následují ty hluché, nikam nevedoucí. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"BUDEME BOJOVAT" Nenápadná, nezávislá věc, dobře zahraná, i ta režie celkem odpovídá, je ale problém se scénářem - výchozí situace není nic překotného, přesto dá se, nicméně všechno, co následuje od bodu A do bodu B nemá moc logiku, není to věrohodné a působí čistě jako náhodný výběr z klobouku plného nepromyšlených možností, jak hlavním hrdinům přivodit drama. 50% ()

woodsman 

všechny recenze uživatele

ta baba bola trošku šmekla na hlavu tazky zivot bratov ten starsi chcel dobre ale bolo to tazke ten mladsi ho pekne zachranil pred tym starym zmrdom ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Shrnu to krátce - ve filmu byla jenom jedna scéna, která mě fakt zaujala a to poprava mafiánskýho bosse a jeho goril. Ve zbytku byly k vidění tři boxerský zápasy udělaný jako v Rockym a spousta dialogů mezi třema postavama. Příběh mě absolutně nevzal a tak taky vypadá moje hodnocení - 40%. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Čakala som, že pôjde o boxerský film, ale je to skôr mafianska drama, road movie o dvoch bratoch a mladej žene cestujúcich na veľký zápas, ktorí sa zapletu s nebezpečnými ľuďmi. Najdôležitejším prvkom je vzťah bratov a preto najlepšou scénou ostáva hádka v bistre. Herci sú dobrí. ()

Související novinky

Charlie Hunnam najde psího kámoše

Charlie Hunnam najde psího kámoše

25.05.2020

Málokterý herec by si zasloužil více práce než právě Charlie Hunnam. Hvězda seriálu Sons of Anarchy, nebo snímků Král Artuš: Legenda o meči či Gentlemani za sebou doposud nemá jediný komerční hit, v… (více)

Reklama

Reklama