Reklama

Reklama

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (25)

anderson 

všechny recenze uživatele

"Stifler" sa rozhodol "prehrať" do vážnejších polôh a keďže ja som o jeho talente nikdy nepochyboval, tak sa mu to celkom darí. Navyše si vybral látku, ktorá v súčasnosti prežíva renesanciu a je dostatočne atraktívna. Režisér zvolil na vyrozprávanie tohto "dexterovského" príbehu pozvoľné tempo a pomaly gradujúcu temnú atmosféru. K deju. Sériový vrah sa rozhodne vybudovať si silné rodinné zázemie. Samozrejme táto snaha sa nezaobíde bez nutných obetí... (21.9.2019) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Seann William Scott se ocitl v nemilosti režisérů. Nedostává se mu úspěšných rolí a jen málokterý z nich by si troufl někdejšího "prcičkovského" smíška a komediálního herce obsadit do role psychopata. Henry Jacobson to riskl. A nebyl to až tak špatný tah. Film samotný ovšem působí zvadle a nenapínavě. Něco málo je nastaveno zajímavě. Náš hrdina funguje na jedné střední škole coby sociální pracovník/ poradce v oblasti bezpráví páchaném na mládeži. Sám s tím má z dětství zkušenosti, když zažil domácí násilí a tyranii. A nezvedené fotříky po stížnostech středoškoláků začne po nocích popravovat. Jeho pracovním nástrojem je nůž. Všechno jde hladce do doby, než policie nalezne zakopané mrtvoly, načež i jeho manželka cosi začne tušit. Zbývá dodat, že náš psychopat je milující otec od rodiny a na svoji ženu a novorozeného synka nedá dopustit. Rozkaz od producenta Jasona Bluma zněl jasně: natočit film o muži s temnou duší, kde bude méně psychologie a více krve. Ano, podřezaná hrdla vypadají skvěle, i úvodní sekvence (vypointovaná) se zavražděnou nahou zdravotní sestrou ve sprchách dává naději na nadstandardní hororový thriller. Film ale postrádá tempo, medových scén z rodinného kruhu je přehršel a vraždy jsou dost jednotvárné. Korunu mdlého vyznění nasazuje závěr, který rezignuje na logiku. Snímek však může být pro Seanna Williama Scotta odrazovým můstkem v jeho kariéře. Jako psychopat ujde. 6/10 ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Chlápek dělá ve škole sociálního poradce poté co se jeho ženě narodí dítě mu hrábne v palici a místo, aby těm děckám pomohl řečma tak likviduje konfliktní lidi. Filmu hodně škodí, že si to hraje na nějakou psychologickou sondu jelikož po psychologické stránce nemá co nabídnout (obě dvě Americké Psycha nabídly daleko více a to jsou to filmy staré 17 a 19 let). Tak, že zbývá pochválit brutalitu a hudbu (ty elektronické zvuky a pazvuky tam dobře pasují). 40 za brutalitu 20 za ty zvuky. P.s. 1 Tu vraždu té zdravotní sestry jako nikdo nevyšetřoval nebo co? . P.s. 2 Závěrečná pointa je tak blbá jako ve filmu Rampage od Uwe Bolla. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Méně výpravná, přímočařejší, vizuálně a scénáristicky chudší, ale zároveň i syrovější a výrazně temnější variace na mého oblíbeného psychopata Dextera. Mr. Cole se taky řídí jistým kodexem (zabíjí jen hajzly a taky je zabíjí podle jistého rituálu). Ale je impulzívnější, jeho jednání je mnohem hloupější a jeho žena je husa. A na to taky nejspíš dojede. Nebo... ? Pointa je sice nepravděpodobná, ale jakožto fandovi do brakových béček mi udělala velikou radost. Důležitá je v příběhu účast Coleovy vrásčité matky, se kterou má zjevně poněkud nezdravý oidipovský vztah, naštěstí však jen v náznacích, brrr. Skvělá postava pak je i černý detektiv Overstreet. Hudební složka je zajímavá, i když nepříliš vhodně zvolená. Nejvíc mě ve filmu iritovalo pokrytecké fňukání pozůstalých typu "já vím že otec byl hajzl, ale nechtěl jsem aby zemřel, bééé..." apod. Pche, a cos teda chtěl vymaštěnče? Aby dál terorizoval tebe, tvou matku a kdo ví koho ještě? ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela zklamání. Od hororového thrilleru, kde Stifmeister coby sociální pracovník a sériový vrah v jednom mstí bezpráví páchané na středoškolácích, jsem čekal něco víc, než jen jednoduché splnění této premisy bez další přidané hodnoty. A že by hlavní postava měla opravdu ten správný morální kompas, to se taky říct opravdu nedá. I s těmi vágními dějovými zvraty se to navíc snaží tvářit až zbytečně vážně. Nakonec je Bloodline poměrně neslaný nemastný snímek, který než aby nabídl aspoň nějaké pořádné vyvrcholení, spíše chladně vyšumí do prázdna. Přál bych si to odlehčenější, vyhrocenější a klidně i béčkovější. A Seanna Williama Scotta chci vidět více experimentovat s žánrovými filmy. ()

Galerie (86)

Reklama

Reklama