Reklama

Reklama

Utajené příběhy českých dějin - Série 2 (2019) (série)


Prokletí Štěchovického pokladu (S02E06)

(epizoda)

Obsahy(1)

Dokument se zabývá otázkou nacistických pokladů a skrýší umístěných na našem území nebo majících s českými zeměmi jinou souvislost. Mapuje mimo jiné tajné nacistické továrny na Liberecku, na Moravě i ve středních Čechách a utajované vědecké projekty, jejichž dokumentace může být obsahem „pokladů“, ale zabývá se také otázkou uměleckých sbírek uloupených nacisty i seznamů českých agentů gestapa a jiných nacistických služeb, kteří mohli být po druhé světové válce vydíráni, případně získáni pro působení v tajných službách Východu či Západu. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Také jsem viděl nějaké dokumenty o kopání tohoto "pokladu" kde mi bylo líto zbytečně vynaložených prostředků a času Mužíka a Gensela. Tento dokument mi konečně stručně objasnil motivace o co jde. Nacistická konta ve Švýcarsku, technologie moci, nadnárodní společnosti a tajné služby. Táhle se to celá desetiletí .Po roce 1989 v tom tedy má prsty i Omnipol. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé. Další z nových dokumentů o "Štěchovickém pokladu", kde jsou zveřejněny dosud neznámé skutečnosti. I když jsem viděl většinu dokumentů natočených reportéry z různých TV, tady jsou i pro mě nové zprávy. Ve filmu jsou uvedená konkrétní jména, je vše natočeno velice věrohodně. Brát vše za bernou minci? ()

Reklama

Reklama