Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po mnohaletém odloučení a rozdílně zvolených životních cestách se dva bratři, Christian (43) a Georg (45), setkávají na pohřbu svého otce. Počáteční pěstní souboj přímo na hřbitově, pozdější spočinutí v rodném domě prolité množstvím pálenky a okořeněné partičkou ping-pongu na život a na smrt – to vše nakonec vede bratry k osudovému rozhodnutí. I cesta může být cíl, a tak se oba bratři v emocionálním (i alkoholovém) opojení vydávají na výlet, o kterém snili už jako kluci. Na výlet skrz celé Německo na stařičkých mopedech s rychlostí omezenou na 25 km/h. Začíná cesta plná vrcholů a pádů, bratrského oddalování i sblížování, humoru i hledání smyslu života... (AČFK)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (48)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Feel good komédia nakrútená s vkusom, ako to len ide. Dozvedáme sa, čo trápi súčasných štyridsiatnikov, pričom my (čerství) štyridsiatnici to dobre vieme. Našťastie väčšina z vás neukrýva také tajomstvo, ako ten bohatší z bratov, ale chápeme, o čo ide. A chápeme aj toho druhého brata, ktorý sa ani po tridsiatich rokoch nie je schopný vykoktať jednej žene zo svojich citov. No a oblúkom sa dozvedáme, čo trápi aj dnešné ženy v trochu nižšom veku, respektíve aj v tom istom a tiež to nie je asi sranda tráviť manželstvo s niekým, s kým asi ani byť nechcete. Chcelo by sa povedať, že niektoré chyby sú nenapraviteľné a nedajú sa po dlhých rokoch napraviť, ale posledný záber tento autenticizmus doslova z filmu vytrhol a trochu ma tak zamrzela snaha zavďačiť sa väčšine publika. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné pohodové road movie. Moc jsem od tohoto německého filmu neočekával a ani začátek mě zase tak úplně nenadchnul, ale po čase se to začalo měnit v něco silně člověčenského. A už jsem byl chycen a vezl se s těmi dvěma parťáky přes celé Německo vyčůrat se do moře. Vydařená komedie s hlubším podtextem. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celkom vtipné, hlavne na začiatku sa to celkom dobre rozbehne. Super scéna s policajtmi, no tých dobrých scéniek tam bolo viac. Ale tie Nemky. Ja už fakt neviem, ale to je hrozné, že len pár kilometrov od nás Slovanov majú také hnusné ženy. Radím všetkým Nemcom napriek Führerovej teórii urýchlene sa spáriť s Poľkami. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Film tak nijaký, že je fascinující, že na flashdisku zabírá vůbec nějaké místo - je to v podstatě jako koukat 100 minut do prázdného prostoru. Rozdíl mezi tím, jestli je tenhle film promítán na plátno, nebo člověk stejně dlouhou dobu sedí v naprostém tichu a přemýšlí třeba o své oblíbené polévce, je v podstatě minimální. Z toho jde vyvodit, že se to bude líbit hodně lidem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vlastně klasická road movie se všemi klišé, co k tomu patří, přičemž tím největším je ústřední dvojice dvou bratrů, kteří k sobě po letech hledají cestu. A ani příhody, které zažívají během svého tripu, nejsou ničím extra. Ale film se může opřít o hezké prostředí, které je našinci blízké, fajn herecké výkony a především o pohodu, která čiší z každého záběru. Jednou něco podobného také udělám. 80% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Mopedy, na kterých hlavní hrdinové ujíždějí k Baltu, jsou Puch Maxi S (přestavěný na Chopper) a Zündapp ZD 25 TS, oba benzínové. Během natáčení byly však k dispozici i varianty s elektropohonem; dílem kvůli snažšímu natáčení dialogů během jízdy, dále pak aby nerušily zápachem místní obyvatele. (starydivak)
  • Kašna, u které začíná cesta obou bratrů,  se nachází ve městě Gernsbach (Bádensko, Württembersko). Městečko Löchingen, ve kterém se filmový příběh na začátku odehrává, je pouze fiktivní. (starydivak)

Reklama

Reklama