Reklama

Reklama

VOD (1)

V tomhle hororovém thrilleru plném zvratů se kdysi nadějná muzikantka znova shledá s bývalými učiteli a zjistí, že mají nového talentovaného žáka. (Netflix)

Recenze (175)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netflix nám vypustil očekávanou novinku a po delší době rozhodně solidní psycho thriller, o kterém platí čím méně víte, tím lépe. Film je plný nečekaných překvapení a zábavných zvratů, které si hezky pohrávají s divákem. Je to slušně natočené, dobře zahrané, poměrně originální, ve finále i hezky ostré a hlavně celý film má zvrácený podtón. Netflix si zaslouží rozhodně obdiv, protože tempo s jakým vypouští filmy je obdivuhodné. Doporučuji. Po delší době slušný kus.75% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Bojlerový poplach! Dvě neheterosexuální čelní cellistky čelí sbormistru Kulínskému. K tomuto čelyndži se staví čelem i cellem, ukáží milému úchylovi zač je toho Apocalyptica, a ten má pak z toho pedofilního píchání leseb starostmi orosené čelo, které si nakonec nemá čím otřít, a dost ošoupaná cella. Je z toho mile bizarní, solidně zvrat(k)ová i zvrácená, hravá a veskrze originální amputační taškařice, kterou někdo satanžel označil jako horor, a tak tomu zdejší „hororoví experti“ hystericky kurví rejtynk, protože se buď nedočkali tupého dvouhodinového skřípání panty otravnou ektoplasmou, anebo jsou to prostě oživlé mrtvoly s očekávanou nekrózou v dutině lebeční, co si „hru na cello“ vykládají jako mongoloidní, dutě znějící pleskání rukama nad nadočnicové oblouky, basový klíč nosí dle nich na svazcích dozorci, a tudíž nejsou s to pobrat jemné nuance perfektně vyladěných suit. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Absolutní úlet. To, co se tady dělo, to nedávalo smysl, ale nějakým záhadným způsobem to bavilo. Nejdřív se příběh zaměří na dívčí duo a la Apocalyptica, aby se rozjelo lesbické drama. To se následně převede do psychedelického hororu, aby to pokračovalo konspirační teorií o Bambini di Praga. Úlet, ale zábavnej úlet. ()

T2 

všechny recenze uživatele

No strašne originálna artová psycho vyvraždovačka, kde sa vracia, sú žaludočné problémy a s tým späté prehánky, atd... nuž v podstate náprava osobnosti ako hrom. /40%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nezvládnutý bizár. Uznávám, že jsem se nenudil, ale uráželo mě, jak to všechno bylo halabala naházené na sebe. Že film nedává smysl dovedu odpustit, když to vyváží něčím jiným. Perfection je však vše, jen ne perfektní. Přišlo mi to prostě lajdácké a ani to nebylo dobře zahrané. Finále bylo už spíše k smíchu. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Není to horror, ale drama o dvou frustrovaných frndách. Těšil jsem se, že je černá nakažená, teď samy dvě v přírodě, dorazí do vesnice, kde se nemoc rozšíří... černá zmutuje v nějaké svinstvo......ale nakonec hovno, všechno je jinak. 😤😤 ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

V první polovině filmu poctivě budovaný horror se najednou zlomí do zvláštní #metoo báchorky, u které občas někdo hraje na čelo. Naštěstí všechno je solidně natočené a nemůžu říct, že bych se nudil. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Umelecké horory nie sú mojou šálkou kávy, česť výnimkám (Suspirie). The Perfection tou výnimkou nebude. Na jednej strane oceňujem originálnosť projektu (čo je cenné zvlášť v dobe, kedy je každý druhý horor kópiou prvého), niekoľko dobrých scén, konzistentnú atmosféru a sympatické hrdinky v čele s Allison Williams (Uteč). Ale proste ma to strašne nebavilo a prial som si mať to čo najskôr za sebou. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Mám pár problémů se samotnou morální rovinou (předně s tím, jak je zde glorifikováno, že jeden člověk udělá za druhého tak zásadní rozhodnutí navzdory jeho vůli, protože "ví, co je pro něj lepší"), ale co to konstrukce filmu mě to bavilo a překvapovalo - a i když ke konci se už dá docela naladit na vlnu tvůrců a tím poněkud narušit efektivitu (zvlášť když závěr působil už trochu bezradně v tom, kam ještě zajít), pořád jsem si to užíval. 3 a 1/2 ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po desiatich rokoch sa Charlotte (Allison Williams) vracia do komunity, v ktorej vyrastala. Ide o vášnivých hudobníkov, medzi ktorých patrila, než sa zdravotný stav jej matky začal zhoršovať a ona sa o ňu musela začať starať. Dočká sa príjemného privítania, ale najvďačnejšia je za stretnutie s Elizabeth (Logan Browning), s ktorou si padnú do oka. Ich vzťah je stále intenzívnejší a spoločne sa vydávajú na cestu naprieč Čínskym vnútrozemím. Tu ich ale čaká krutá skúška, na ktorú ich krátky vzťah nemusí byť pripravený. - Dosť nezvyčajný horor, o ktorom som nič nevedel a po úvodných minútach som ho pomaly plánoval vypnúť, pretože som si myslel, že ide o ďalšiu primitívnu agendu Netflixu (stačí pár kliknutí na Googli a človek zistí, že takmer žiadny čierny čelista ani neexistuje, ale samozrejme #diversity) a na také veci už nemám chuť pozerať, ale nakoniec sa z toho našťastie vyklul takmer PERFEKTNÝ horor. Jednoznačne je tu treba najviac oceniť scenár, pretože je plný prekvapení, zvratov a neočakávaných rozhodnutí postáv. Posledným hororom, ktorý na mňa fungoval týmto spôsobom, bol paradoxne Get Out, v ktorom tiež hrala Allison Williams, ktorá aj tu podáva mimoriadne PERFEKTNÝ výkon a s Logan Browning sa PERFEKTNE doplnili aj mimo postele. Strašne sa mi páčila psychologická hra s postavami, kedy ich režisér najprv voviedol do úplne depresívnej situácie a potom nastal akýsi zlom, ktorý sa vyriešil násilnou scénou. Plusom je aj to, že je každé rozhodnutie ústredných postáv rozumne odôvodnené a nič nezostane nezodpovedané. Napriek tomuto priamočiaremu spracovaniu sa je ale stále na čo pozerať, a preto snímok rozhodne odporúčam aj napriek tomu, že k tomu, aby bol PERFEKTNÝ, mu ešte niečo chýba. Komu sa bude páčiť, môže sa rovno vrhnúť aj na indie horor Starry Eyes, ktorý je zameraný na podobnú tematiku a nesie sa na totožnej vlne. + herečka z Get Out + herec z iZombie a Channel Zero + herečka z The Exorcist, Final Destination 2 a Grace + herec z 1922 ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ne že bych si na tuto syntézu všemožných vlivů a žánrů chvíli nezvykala, (a ve výsledku je začátek až do prvního ranního probuzení nejslabší, i když potřebně mírně zavádějící, část), ale nakonec můžu říct, že jsem fanda. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ze začátku správně nepříjemné, ale ve výsledku mi to navzdory dvěma fajn zvratům bylo dost jedno. Ale Allison Williams je opět krásně znepokojivá, ta se pro horory narodila. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Play hard with a vengeance, aneb bohatý, navenek dobré pověsti se těšící bílý pervert uhlazeného zevnějšku a zvráceného nitra si v nynější době nezaslouží nic hezkého.. Dobrý nápad, poutavá scéna s porušováním přepravního řádu meziměstské autobusové dopravy, morální i psychologická pofidérnost a přehnaně účelový dějový konstrukt. Když se lusknutím prstu přešlo z Mozartova Requiem na rapování Deuce Mobb, nevěděl jsem, jestli se smát, brečet, nebo si jen poklepat na cello.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Čekal jsme co se z toho vyvrbí a po první třetině to vypadalo na nějakou invazi či chorobu, ale po všech zvratech jsem byl velice překvapen. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Revenge thriller zabalený do survivor hororu. Už dlouho mě někdo takhle za nos nepovodil. Slušná práce s diváckými očekáváními. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

The Perfection je vážně dokonalost. Zároveň horor s několika zásadními zvraty, který jsem málem úplně přehlédl a náhodou na něj zřejmě po delší době narazil ve watch-listu a musím říct, že něco tak morbidního a syrového jsem už dlouho neviděl. Nic si nezjišťujte a těch 90 min tomu věnujte, je značná šance, že budete pobouřeni, ale třeba vás to semele jako mě...90% ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Byla jsi a vždy budeš člověkem, který mi při hraní zastaví srdce.” Taková klišé vypouští z úst Lizzie směrem k Charlotte a diváci mají být svědky něčeho výjimečného. Dvě hvězdy Bachoffovy akademie v Bostonu, prestižní hudební školy pro mladé cellisty, totiž budou hrát spolu. Jedna z dívek je vycházející hvězdou, druhá talentovaná ji byla, dokud její kariéru nepřerušila vážná nemoc matky. Úvod možná vypadá děsivě, ovšem postupně nás tvůrci několikrát překvapí. Vesměs mile. Ano, je tam sice spousta ALE, nicméně se postupně dostaneme k tomu, že na soukromé škole se vyučuje leccos. Televizní režisér Richard Shepard poměrně příjemně překvapil. Nebál bych se napsat, že jsem občas cítil „úchyla“ Davida Cronenberga, působí docela suverénně, ač v druhé půlce výrazně ztrácí tempo. Amputační taškařice je mile zvrácená, překvapivě originálních momentů je nakonec víc. Tvůrci se navíc trefili i výběrem ústředního hereckého dua. Takže nečekaná spokojenost. Tři až čtyři hvězdy. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dokonalej cvokhaus. Divná, pošahaná, nechutná, a za nos tahající úchylárna s dvěma skvělejma hot herečkama a božským soundtrackem. Klepal sem si na cello. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Vezmi ryzí extrakt korektnosti a přelij ho do kýble pošahanosti. Hotová noční můra konzervativců a sbormistra Kulínského, která je ve své výpovědi kouzelně nekompromisní i přesto, že se nebere zase tolik vážně. ()

Reklama

Reklama