Reklama

Reklama

Zábava, zábava

  • Polsko Zabawa, zabawa (více)
Trailer 2
Polsko, 2018, 88 min (Alternativní 85 min)

Režie:

Kinga Dębska

Hrají:

Dorota Kolak, Agata Kulesza, Maria Dębska, Marcin Dorociński, Barbara Jonak, Mirosław Baka, Dorota Landowska, Przemysław Bluszcz, Mateusz Janicki (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Film přináší strhující příběhy tří žen různého věku, které jsou v různých fázích závislosti na alkoholu. Čtyřicetiletá Dorota je úspěšná prokurátorka, která pije podle svých slov proto, aby se nezbláznila. Chrání ji imunita, díky níž se snaží vyhnout odpovědnosti za přestupky, kterých se pod vlivem alkoholu dopustila. Další z hrdinek je uznávaná chiruržka Teresa, která už kvůli pití přišla o rodinu a zůstala jí jen práce v nemocnici, situace se však vymkne kontrole, když jednou přijde opilá do služby. Studentka Magda miluje bouřlivé večírky, a protože jí studium jde skvěle a má i dobrou práci, nikdo jí nic nevyčítá. Přijde však chvíle, kdy ztrácí půdu pod nohama a dojde k tragédii. (3Kino)

(více)

Recenze (39)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Chlastík umí být hodně zlej kámoš, to může potvrdit mnoho z nás. A to je možná problém proč mě film až tak nebral, protože zcela upřimně, co je po mě tom, že tři ženský si chlastem kurví život sobě a druhým. Zastavím se u slova "druhým" , tam ty emoce jsou. Jak šla Teresa nalitá operovat malé dítě, to bylo hodně odporný. Stejně jako prokurátorka s poslance, který si byli vědomi že by jim prošla i vražda, protože jak sami řekli jsou občani jiné kategorie, to bylo velmi přesně vystižení. Paradoxně ta mladá holka Magda byla ve věku kdy se hledala a těžko jí něco vyčítat. Zavěrečný dějový katarze všech tří hrdinek odpovídali tomu co jsem k nim cítil. Herecký výkony tento film hodně táhnou je to radost sledovat tři polské generece hereček a vidět u všech třech vysokou hereckou kvalitu. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Stůjte!“ - „Proč?“ - „Najela do podchodu a odmítla dechovou zkoušku.“ - „Má imunitu.“ - „Potřebujeme udělat krevní test.“ - „Není to obyčejný občan.“ - „My máme kategorie občanů?“ - „Tak teď už víš všechno.“ Jenže bez ohledu na postavení, chlast si nevybírá…Režisérka se podobně jako v o 3 roky starším Moje dcery krávy soustředila na ženské hrdinky, jejich problém je zde však jiný. Nakonec divák vidí 3 různé dějové linky, které se s 1 malou výjimkou neprolínají, což však ve výsledku nijak nevadilo. Těžko říct, na kterou z nich je odpudivější pohled. Rád bych napsal „smutný“, ale i při snaze být maximálně empatický jsem měl problém vzít 2 z 3 hlavních hrdinek na milost (především kvůli jejich aroganci a faktu, jak jim vše procházelo), lítost jsem pocítil jen u té nejmladší, ta za svou blbost zaplatila až příliš. Překvapivě mi ovšem jako nejsilnější příběh přišel ten od anonymní matky s 2 dcerami („Všechno má svůj důvod.“). Herecky to zvládly všechny 3 „alkoholičky“ výborně, jejich role jsem jim věřil. Celkově bych to viděl na slušné 4*. ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

Za mě jeden z nejlepších filmů za poslední leta, celosvětově. Dokonalý scénář, elegantní funkční režie, skvěle pojaté postavy, silné emoce nejen ve finále. Na podzim i u nás v kinech. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V tom istom roku vyšlo v Čechách „Úsmevy smutných mužov“ a tak jednoznačne musím porovnať. Oba tieto filmy majú čo povedať, ale predsa len poľská „ženská“ verzia má prepracovanejšie dejové línie. Všetky príbehy sú silné, excelentne zahrané a sprevádza ich občasne silná hudba. Dve linky sa v podstate nesú rovnakým smerom v štýle „komu niet rady, tomu niet pomoci“, ale práve v tom zanechali podľa mňa silné posolstvo o tom, že s alkoholom to neradno preháňať. Veľmi ma ale potešila tretia linka, v ktorej nakoniec dominuje rozhodnutie obetovať sa pre iných. To vzbudilo u mňa najväčšie emócie. A keďže tie ostali aj so záverečnými titulkami, dávam z plánovaných štyroch plných päť. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Poláci se očividně nebojí postavit se temným zákoutím svých povah a společenským problémům, aniž by si z vážných témat dělali švejkovské prdelky za každou cenu... i ztráty důstojnosti. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, jestli by v případě tohoto snímku neměla zasáhnout Česká obchodní inspekce, protože název filmu je jasným klamáním spotřebitele (zde tedy diváka). Namísto klamavého Zábava, zábava by byl mnohem vhodnějším název Deprese, deprese. Dánský Druk (2020) mě bavil jiným způsobem, protože podal depresivní téma stravitelnější formou, aniž by ho bagatelizoval. Poláci to vzali po zolovsku, a i když šlo o kvalitní záležitost, nějaké odlehčení by se hodilo. Na filmu mi ve skutečnosti vadila jiná věc; tvůrci se měli z mého pohledu buď omezit jen na jeden příběh, nebo podstatně navýšit stopáž (já bych to rád vydržel). Za stávající situace nedokázali propracovat jednotlivé dějové linie do patřičné hloubky, takže mi ve finálním produktu pořád něco chybělo. Otevřené závěry příběhů mi na druhou stranu nevadily vůbec, protože přidaly dějovým liniím příchuť reality. Já jsem se u filmu velmi dobře bavil, a jak jsem už několikrát napsal, polská kinematografie mi sedí. A musím poděkovat bubun, bez níž bych o tomto snímku vůbec nevěděl. A to by byla škoda. / Poučení: V Polsku se asi dost pije. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

O tomto snímku lze napsat mnohé, ovšem zábavný není v žádném ohledu.. Sledování tří žen s lahví mi způsobovalo průběžné mrazení v zádech, místy se mi svíral žaludek (opilá lékařka jde operovat, prokurátorka namol sedá za volant) a líto mi bylo jen té nejmladší, která to celé škaredě odskákala.. Herečky v hlavních rolích jsou výborné, až jsem přemýšlela nad tím, jestli vážně nejsou pod parou.. Zdařilé polské drama působí až děsivě reálně a pravdou je, že sympatie cítit nelze... Každopádně to stojí za to vidět, zastavit se a zamyslet.. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Film o problému alkoholismu u žen. Prolínají se příběhy tří žen různého věku a postavení, které nad míru pijí. Lékařka Teresa je z nich nejstarší, prokurátorce Dorotě je asi 40 let a Magda je studentkou vysoké školy. Všechny už pijí i o samotě a někdy rovnou z lahve. Léčení každá z nich zkusí, ale nevydrží. Na konci filmu jsem cítila velký vykřičník, značící nebezpečí, které alkohol pro ženy představuje. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Toto je môj 3. film od Kingy Debskej a ani tento som nedopozeral do konca. Nazerá na problémy ženskou optikou a zdá sa mi, že to ocenia primárne diváčky. Paradoxom je, že jej filmy sú veľmi chválené, ale keď ich nakoniec vidím, sklamú ma. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nuž, darmo, alkohol je sviňa. Som rád, že patrím medzi tých, ktorí sa nemusia premáhať, aby mu dokázali odolať. Nerád by som totiž skončil ako ľudská troska, resp. ako trojica žien v tomto filme. Aj keď chápem, že na dočasné "uvoľnenie" a "útek z reality" dokáže alkohol pôsobiť ako dobrý sluha, čo sme mali v podstate možnosť vidieť aj v tomto poľskom filme. Potenciál obrovský, ale predsa len mi to prišlo trochu obyčajné, hoci na druhú stranu oceňujem ten dravý realizmus, v ktorom sa niesli tieto príbehy. Každopádne, film s touto témou by mohol mať oveľa širší záber ako tu bolo prezentované. Možno by nezaškodil ani koncept kríženia príbehov á la Guillermo Arriaga. Čo už, za tie 3* to určite stálo... ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Na stále plné skleničky, pardon, lahve. Dennodenně. Permanentní domácí, venkovní výbava. Zbavte se vazby na barový "pitný režim," než vás zalkne ona hlavní, hltavá, pilná zlodějka motoriky, vědomí vnitřního děje. Ztratíte sebe. Štamgastky života u výčepu, co (ne)mají mok "ve voku." Života, který (do nich) protéká přes rty, přisátými u hrdla. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Jedinou slabinou filmu mi přišla dějová linie kolem té mladé slečny, co tak ráda paří. Za prvé na mě herecky působila v porovnání s těma ostatníma dvěma herečkama ne až tak přesvědčivě a schopně, ale to by mi tolik nevadilo, za druhé kromě scén z rodinného oběda (které byly neskutečně výstižné a komické) mě její příběh a jeho ztvárnění příliš nesedělo, bylo přitažené za vlasy. Ta scéna, kdy sedí doma na posteli, a už ví, že to, co se jí stalo v té garáži po párty, má svoje následky, a začne pít z flašky, to bylo prostě málo uvěřitelné, a takových tam kolem ní bylo víc. Nějak mi ta její linka neseděla do konceptu filmu. Ale celkově hodnotím pěti hvězdama, protože jsme se bavila, někdy člověka až mrazilo, ty situace byly reálné, někdy měl člověk pocit, že se to neodehrává v Polsku, ale u nás. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Nedávnej dánskej Chlast s Mikkelsenem se snažil udržet půl promile v krvi a byla to spíš sranda. Tady chlastaj ženský až do dna a je to hodně skutečnej boj se závislostí. Film nehledá žádný řešení, jen ukazuje jak chlast ovlivňuje jejich životy a rodiny a jak těžký je s tím seknout. Trailer je zavádějící, film rozhodně není zábavnej, ovšem ženský výkony všech třech notoriček byly skvělý a nebýt uspěchanýho konce, solím za nejvýš. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Toto téma se mě osobně dotýká. Pojednávají o něm i Dny vína a růží, Když muž miluje ženu, Eva Nová… Za každý z těch filmů jsem rád. A Zábava zábava jsou hned 3 filmy na téma ženského alkoholismu v jednom. Náměty přinesl život, odpozorováno precizně. V Polsku se stejně jako u nás chlastá jako o závod. Mohlo by to mít sto tisíc pokračování a pořád by bylo co točit. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

další z mála filmů ,které mě svým zpracováním dokážou přikovat k židli.A prostě je musím vidět až do konce.Sice šlo o démon chlastu ,ale způsob ,jak se s ním postavy musely a taky nemusely poprat byl podán velmi reálně.Vidět ženskou na šrot je fakt nechutné.Doktorka která chlastá jak o život v práci.Tak to prošlo v reálu i u nás.Prokurátorka se svou imunitou ,která jí dala křídla.....Celkově vynikající kamera.Režisér si fakt herce podal. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Nooo, konečně někdo ukázal jak to vypadá když chlastají ženské. A chlastají úplně stejně jako chlapi, mají stejné rodiny, vysoce postavené funkce, zahýbají stejně jako chlapi a přesto...to není stejné...Chlast je prostě pro všechny bez rozdílu, ale na opilé ženské se společnost dívá úpa jinak...Ovšem pokud jste např. dítě alkoholika jako Magda, tak je fuckticky těžké nechlastat, nebo když vám manžel zahne taky nevíte jak se tím vyrovnat a zároveň psychicky náročná práce dětského chirurga je kurevsky náročná. To však neznamená důvod k chlastu. No abych to shrnula, bylo to dobré a hodně uvěřitelné, ale chyběla mi tam buď větší stopáž nebo dokonaleji vyřešeny všechny příběhy...Za mě 90% ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Každý z nás zná určitě někoho, komu alkohol zničil život. Vztah, manželství, zdraví, kariéru... Bohužel je to droga u nás tolerovaná, jako abstinent jsem v každém kolektivu vždy výjimka. Mám  zkušenost z blízkého okolí a hlavně z rodiny, takže odmítám závislost v jakékoliv podobě. Poláci umějí natočit dobrý film. Proč to neumíme my? Mám ale obavy, že ten, kdo by měl film vidět, bude tvrdit, že on to má pod kontrolou. Žít v rodině s alkoholikem je velmi těžké, pomoci mu je téměř nadlidský výkon. Jsem ráda, že už se mě to dávno netýká. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Taky se na to občas koukám. Hrozná sračka!" Ne to se o tomto filmu rozhodně říct nedá. Poláci umí točit kvalitní dramata. ()

Reklama

Reklama