Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Geoffrey Radcliffe je obviněn z vraždy svého bratra a odsouzen k oběšení. Po návštěvě svého přítele, dr. Franka Griffina, však z vězení záhadně zmizí. Policejní inspektor Sampson si uvědomuje, že Griffin je mladším bratrem slavného původního "neviditelného muže" a že mu nejspíš z vězení tímto způsobem pomohl. Podaří se ale Geoffreymu vyhnout se polcejním léčkám a chytit skutečného vraha? A podaří se dr. Griffinovi objevit protilátku na neviditelnost dřív, než u Geoffreyho způsobí nevyhnutelné šílenství? (Oktavianus)

(více)

Recenze (20)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „The Invisible Man Returns“ je ukázkou toho, že pokračování nemusí být tak dobré jako originální film, ale přesto v sobě má něco, co dovede diváky zaujmout. A to i hodně dlouho po premiéře filmu. Ty triky jsou parádní a Vincent Price roli nepodcenil. Tady si tvůrci skutečně vyhráli, a to je dobře. Ten film není vyloženě temný, i když má pár dobrých scény, ale hravost z něj dělá snímek zábavný. Jeho sledování si užijete. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Sequel k Neviditelnému muži mě bavil víc než jednička. Po celý film si užíváme skvělý hlas Vincenta Price (mimochodem jeho první velká role). Děj je zajímavý, napínavý, má docela spád a tak nějak pořád nevíme, jak to vlastně dopadne (u prvního Neviditelného muže to bylo celkem jasné). Triky opět skvěle zvládnuté (například u filmu Invisible Woman se to už tak dobře nepovedlo). ()

Reklama

p6qwre 

všechny recenze uživatele

7 let po slavném Neviditelném muži připravilo studio Universal Návrat neviditelného muže. Ten sice nedosahuje kvalit staršího předchůdce, přesto jsem se při jeho sledování dobře bavil. Příběh je vcelku zajímavý, děj má rychlý spád a herecké výkony i triky jsou velmi dobré. Navíc Vincent Price se díky svému nezaměnitelnému hlasu pro roli neviditelného muže opravdu hodí:) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

I když je první film lepší, potěšilo mě, že tohle pokračování není (nebo tak nepůsobí) šité horkou jehlou, ale tvůrci si na něm dali opravdu záležet. Jen žánrově už to myslím není horor, ale spíš temnější dobrodružný film. Velkým plus je Vincent Price, který nemá problém předvést postupující šílenství pouze pomocí hlasu, a opět skvělé jsou triky. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Výborný sequel, který sice kvalit originálu úplně nedosahuje, ale i tak se to silně nadprůměrný kousek... Myslím, že těch pár komediálních scének mu příliš neuškodilo, děj má spád, herci v čele s Vincentem Priceem (jeho hlasem) jsou výborní, jen mi prostě v tomto kusu chyběla tragičnost prvního dílu a nepokryté šílenství hlavního hrdiny... Ale jak už jsem psal, i tak se jedná o výborný kousek, který rozhodně stojí za pozornost... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • : V prvním díle Neviditelný muž (1933) musela být zneviditelňovací droga užívána opakovaně, aby se dostavil účinek. Zde dochází k neviditelnosti hned po prvním užití. (liquido26)
  • Natáčení započalo 13. října 1939 a skončilo 11. listopadu téhož roku, rozpočet činil 243 750 amerických dolarů a snímek nakonec vydělal 815 000 dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama