Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Geoffrey Radcliffe je obviněn z vraždy svého bratra a odsouzen k oběšení. Po návštěvě svého přítele, dr. Franka Griffina, však z vězení záhadně zmizí. Policejní inspektor Sampson si uvědomuje, že Griffin je mladším bratrem slavného původního "neviditelného muže" a že mu nejspíš z vězení tímto způsobem pomohl. Podaří se ale Geoffreymu vyhnout se polcejním léčkám a chytit skutečného vraha? A podaří se dr. Griffinovi objevit protilátku na neviditelnost dřív, než u Geoffreyho způsobí nevyhnutelné šílenství? (Oktavianus)

(více)

Recenze (20)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pokračování Neviditelného muže sice není tak dobré, jako originál, ale na rozdíl od něj vykazuje mnohem více humoru, ačkoliv napětí samozřejmě také nechybí. Děj je svižný, dostatečně nápaditý a nenudí, vizuální stránce není co vytknout, a ačkoliv Vincent Price není většinu filmu vůbec vidět, zde sílu svého působivého hlasu využil na maximum a jeho výkon není o nic méně zapamatovatelný, než výkony jiné. Kdyby takto vypadala všechna pokračování, bylo by to velice hezké. 80%. ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Horor v mnohém vybočující z tehdejších standardů v Universalu (vesměs pozitivně). Předně monstrum není monstrem v pravém slova smyslu (ještě méně než původní Neviditelný muž) a je spíše obětí nepříznivých okolností, rovněž podobný konec nebyl zvykem. Jinak ale docela smysluplně navazuje na Neviditelného muže, na původní scénář velmi dobré. Triky jsou veskrze standard vzhledem k roku výroby, filmaři šli většinou cestou menšího odporu a volili jednodušší provedení - bezesporu efektivní, nicméně ne tolik kreativní. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Jsou to hodně slabé čtyři hvězdy, vlastně bych to viděl někde mezi třemi a čtyřmi, ale těmhle starým hororům vždycky nadržuju, tak zaokrouhlím nahoru. Filmu nejvíc ubližuje srovnání s prvním dílem - ten byl totiž ve všech směrech lepší: dramatičtější, napínavější, postavy nejednoznačnější, hororovější a jakkoli je hlas Vincenta Price melodicky lahodný, chraplák Claudia Rainse byl ještě charismatičtější. Vůči Návratu neviditelného muže je to škoda, protože to je dobrý film, dramatický, ani chvilku jsem se u něj nenudil, jen se víc přehoupl do "dobrodružné sci-fi" (a to nemluvím o závěru, za který jsem tu čtvrtou hvězdu málem ubral). Je to bohužel "pouze" sequel - velmi dobrý, ale kvalitám prvního dílu se nepřibližuje ani náhodou. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Jak 2x vstoupiti do stejné řeky? Nijak. John Květen není Jack Arnold a James Whale už tuplem ne. Naprosto nepřirozené, nudné a uměle vynucené pokr. něčeho, co je založeno na tom, že to žádné pokr. prostě...nemá. Griffin má bratra? Hmm, no jasně, že jo. A kde tedy v 1 byl? Hm? Aha, on ještě neexistoval. A není náhodou ještě 3 s jeho sestrou a 3 dětmi, např.? Oni mají ještě tu drzost, se oháněti Wellsovým jménem v úvodních titulcích. Neskutečné. A Vincent Price (při vší úctě k němu) nebyl...není a NIKDY nebude Claude Rains. Jak může jeho jemný a milý hlas (zde ještě navíc díky obvazům huhlavý, takže se nedá ta postava vůbec bráti vážně) vůbec vyvolati nějaký dramatický účinek? On se hodí do role Neviditelného asi jako já, do vychovatele v mateřské školce. Parazitování na ultrageniálním filmu. Nic víc. :-/ Na pokr. SF klasik od velkého H.G.Wellse má totiž patent jen Stephen Baxter. A to není filmař. Zdejších 71%...bez komentáře. Jen doufám, že to Wells neviděl. ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

7 let po slavném Neviditelném muži připravilo studio Universal Návrat neviditelného muže. Ten sice nedosahuje kvalit staršího předchůdce, přesto jsem se při jeho sledování dobře bavil. Příběh je vcelku zajímavý, děj má rychlý spád a herecké výkony i triky jsou velmi dobré. Navíc Vincent Price se díky svému nezaměnitelnému hlasu pro roli neviditelného muže opravdu hodí:) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení započalo 13. října 1939 a skončilo 11. listopadu téhož roku, rozpočet činil 243 750 amerických dolarů a snímek nakonec vydělal 815 000 dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama