Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Geoffrey Radcliffe je obviněn z vraždy svého bratra a odsouzen k oběšení. Po návštěvě svého přítele, dr. Franka Griffina, však z vězení záhadně zmizí. Policejní inspektor Sampson si uvědomuje, že Griffin je mladším bratrem slavného původního "neviditelného muže" a že mu nejspíš z vězení tímto způsobem pomohl. Podaří se ale Geoffreymu vyhnout se polcejním léčkám a chytit skutečného vraha? A podaří se dr. Griffinovi objevit protilátku na neviditelnost dřív, než u Geoffreyho způsobí nevyhnutelné šílenství? (Oktavianus)

(více)

Recenze (20)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Sequel Neviditelného muže sice rozmělňuje geniální originál, ale činí tak nápaditě a hlavně zábavně. A Vincent Price je v hlavní roli díky svému zvučnému hlasu naprosto báječný. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

I když je první film lepší, potěšilo mě, že tohle pokračování není (nebo tak nepůsobí) šité horkou jehlou, ale tvůrci si na něm dali opravdu záležet. Jen žánrově už to myslím není horor, ale spíš temnější dobrodružný film. Velkým plus je Vincent Price, který nemá problém předvést postupující šílenství pouze pomocí hlasu, a opět skvělé jsou triky. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ani zdaleka nie tak posobive ako jednicka. Ku cti tvorcov vsak sluzi zanrovy posun. Toto je v podstate klasicka nahanacka na nevinneho (nieco ako utecenec), s tym rozdielom, ze ide o neviditelneho muza. Svizne, celkom nepredvidatelne a trikovo opat uzasne. Celkovo vzate ide o vyborny sequel. Ale original je original. 8/10 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Mimoriadne vydarené pokračovanie. Na dobové universalovky to má dokonca prekvapivo zaujímavý príbeh, ktorý nie je len recyklátom predošlého filmu. A pravdaže Vincent Price! Ten tu síce ešte nie je úplne vo svojej démonickej polohe známej zo 60tych rokov, ale nemá k nej ďaleko! ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Výborný sequel, který sice kvalit originálu úplně nedosahuje, ale i tak se to silně nadprůměrný kousek... Myslím, že těch pár komediálních scének mu příliš neuškodilo, děj má spád, herci v čele s Vincentem Priceem (jeho hlasem) jsou výborní, jen mi prostě v tomto kusu chyběla tragičnost prvního dílu a nepokryté šílenství hlavního hrdiny... Ale jak už jsem psal, i tak se jedná o výborný kousek, který rozhodně stojí za pozornost... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

O dost slabší než původní film s kterým už ani moc společného nemá. Děsně mi vadily ty "komické" scény. Naneštěstí se povedla uchovat atmosféra prvního dílu ale to je asi tak jediné. Film jsem si pustil zároveň s jedničkou a proto je možná moje zklamání o to větší. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Jsou to hodně slabé čtyři hvězdy, vlastně bych to viděl někde mezi třemi a čtyřmi, ale těmhle starým hororům vždycky nadržuju, tak zaokrouhlím nahoru. Filmu nejvíc ubližuje srovnání s prvním dílem - ten byl totiž ve všech směrech lepší: dramatičtější, napínavější, postavy nejednoznačnější, hororovější a jakkoli je hlas Vincenta Price melodicky lahodný, chraplák Claudia Rainse byl ještě charismatičtější. Vůči Návratu neviditelného muže je to škoda, protože to je dobrý film, dramatický, ani chvilku jsem se u něj nenudil, jen se víc přehoupl do "dobrodružné sci-fi" (a to nemluvím o závěru, za který jsem tu čtvrtou hvězdu málem ubral). Je to bohužel "pouze" sequel - velmi dobrý, ale kvalitám prvního dílu se nepřibližuje ani náhodou. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Sequel k Neviditelnému muži mě bavil víc než jednička. Po celý film si užíváme skvělý hlas Vincenta Price (mimochodem jeho první velká role). Děj je zajímavý, napínavý, má docela spád a tak nějak pořád nevíme, jak to vlastně dopadne (u prvního Neviditelného muže to bylo celkem jasné). Triky opět skvěle zvládnuté (například u filmu Invisible Woman se to už tak dobře nepovedlo). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Opäť prehliadka skvelých trikov a hlasového prejavu ďalšieho žánrového herca. Vincent Price sa so svojou úlohou popasoval statočne a kombinácia týchto dvoch ingrediencií robia s filmu lepší zážitok, než by si zaslúžil. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Jak 2x vstoupiti do stejné řeky? Nijak. John Květen není Jack Arnold a James Whale už tuplem ne. Naprosto nepřirozené, nudné a uměle vynucené pokr. něčeho, co je založeno na tom, že to žádné pokr. prostě...nemá. Griffin má bratra? Hmm, no jasně, že jo. A kde tedy v 1 byl? Hm? Aha, on ještě neexistoval. A není náhodou ještě 3 s jeho sestrou a 3 dětmi, např.? Oni mají ještě tu drzost, se oháněti Wellsovým jménem v úvodních titulcích. Neskutečné. A Vincent Price (při vší úctě k němu) nebyl...není a NIKDY nebude Claude Rains. Jak může jeho jemný a milý hlas (zde ještě navíc díky obvazům huhlavý, takže se nedá ta postava vůbec bráti vážně) vůbec vyvolati nějaký dramatický účinek? On se hodí do role Neviditelného asi jako já, do vychovatele v mateřské školce. Parazitování na ultrageniálním filmu. Nic víc. :-/ Na pokr. SF klasik od velkého H.G.Wellse má totiž patent jen Stephen Baxter. A to není filmař. Zdejších 71%...bez komentáře. Jen doufám, že to Wells neviděl. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „The Invisible Man Returns“ je ukázkou toho, že pokračování nemusí být tak dobré jako originální film, ale přesto v sobě má něco, co dovede diváky zaujmout. A to i hodně dlouho po premiéře filmu. Ty triky jsou parádní a Vincent Price roli nepodcenil. Tady si tvůrci skutečně vyhráli, a to je dobře. Ten film není vyloženě temný, i když má pár dobrých scény, ale hravost z něj dělá snímek zábavný. Jeho sledování si užijete. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pokračování Neviditelného muže sice není tak dobré, jako originál, ale na rozdíl od něj vykazuje mnohem více humoru, ačkoliv napětí samozřejmě také nechybí. Děj je svižný, dostatečně nápaditý a nenudí, vizuální stránce není co vytknout, a ačkoliv Vincent Price není většinu filmu vůbec vidět, zde sílu svého působivého hlasu využil na maximum a jeho výkon není o nic méně zapamatovatelný, než výkony jiné. Kdyby takto vypadala všechna pokračování, bylo by to velice hezké. 80%. ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

7 let po slavném Neviditelném muži připravilo studio Universal Návrat neviditelného muže. Ten sice nedosahuje kvalit staršího předchůdce, přesto jsem se při jeho sledování dobře bavil. Příběh je vcelku zajímavý, děj má rychlý spád a herecké výkony i triky jsou velmi dobré. Navíc Vincent Price se díky svému nezaměnitelnému hlasu pro roli neviditelného muže opravdu hodí:) ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Horor v mnohém vybočující z tehdejších standardů v Universalu (vesměs pozitivně). Předně monstrum není monstrem v pravém slova smyslu (ještě méně než původní Neviditelný muž) a je spíše obětí nepříznivých okolností, rovněž podobný konec nebyl zvykem. Jinak ale docela smysluplně navazuje na Neviditelného muže, na původní scénář velmi dobré. Triky jsou veskrze standard vzhledem k roku výroby, filmaři šli většinou cestou menšího odporu a volili jednodušší provedení - bezesporu efektivní, nicméně ne tolik kreativní. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Docela povedený film, ale oproti přelomovému prvnímu dílu už nepůsobí tak zajímavě. Hrdinou totiž není výstavní psychopat, ale obyčejný člověk, který byl neprávěm obviněný z vraždy a hledá způsob jak dokázat nevinu. Ten na chvíli sice podlehne šílenství, ale jinak je v podstatě jasný klaďas. Návaznost na první díl spočívá v postavě vědce, který je bratr neviditelného z prvního filmu. Za zmínku rovněž stojí první role mladičkého Vincenta Price, který po Karloffovi a Lugosim byl třetí ikonou hororových filmů. ()

petrik11 

všechny recenze uživatele

Mám rád tieto staré kúsky, hororová atmosféra dávno vyprchala, ale pozerateľné dielko. Ale rád by som niečo vypichol, hlavná predstaviteľka Nan Grey (postava Helen) bola neuveriteľne krásna. Tak už len za ňu je to za päť. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento sequel sa nesie v duchu a znamení prvého dielu, na ktorý v zásade aj nepriamo nadväzuje. Opäť trikovo na tú dobu prekvapujúce a zároveň ale príliš jednotvárne a tvorcovia tu nijako výrazne nerozvíjajú postavy. Bol to takýto štýl točenia filmov v onej dobe, čo mne samozrejme v roku 2021 až tak nesedí. Každopádne určite jeden z tých lepších čiernobielych snímkov. 60 % ()

drkaldj 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu poněkud jednodušší scénář. Celkově mě druhý film bavil o něco méně (místy i nudil). ()

Reklama

Reklama