Reklama

Reklama

Špinavej John

(seriál)
  • USA Dirty John
Trailer
USA, (2018–2020), 11 h 49 min (Minutáž: 41–51 min)

Hrají:

Eric Bana, Connie Britton, Julia Garner, Juno Temple, Jake Abel, Olivia Grace Applegate, Joelle Carter, Camille Chen, Brent Anderson, Sarah Pribis (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Když se láska změní v cosi zvráceného a důvěra se zneužívá k manipulaci, stát se může cokoli – třeba i vražda. Kriminální seriál podle skutečnosti. (Netflix)

Recenze (15)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

povedená série,která sází na plíživé napětí a postupné dávkování informací.Obsazení mi nijak nevadilo.Julia Garner a Juno Temple jsou jako nesympatické (a celkem rozmazlené) dcerušky fajn,Connie Britton se sice může zdát jako castingový přešlap,ale kdo viděl fotky reálné Debry,musí uznat,že je jí poměrně blízko.To,že je její postava také nevyvolává moc sympatií - i když by ji měl divák litovat - je také dáno tím,že se seriál snaží poměrně věrně držet reálu.Kapitolou sama pro sebe je pak Eric Bana,který si svého extrémní slizáka viditelně užil a zařadil se mezi herce - sympaťáky,kteří s přehledem zvládnou i záporné role a jsou v nich možná ještě lepší než ve svých romantických pózách...70% ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Celkově to nebyla vůbec špatná minisérie. Herecké obsazení, tedy až na Banu, bylo příšerné. Na ty holky jsem si musela dlouho zvykat a na tu hlavní herečku jsem si nezvykla vůbec. Celkově ta postava byla hrozně nesympatická a celý ten "mouchy snězte si mě" projev mi hrozně vadil. Ale jinak opravdu super. A hlavně úplně super konec, takže za mě palec nahoru. 4* ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Dirty John není úplně marnej. Je ale trochu jako Facebook Tomia Okamury. To jediný, co tu dostanete na sto procent, je Bana. Jeho hnusák je až tak dobrej, že trochu shazuje veškerý ty romanťárny, ve kterejch kdy hrál. Škoda jen, že příběh vygraduje už v druhý epizodě a dalších šest jen tak mátožně dodejchává. A taky škoda, že Connie Britton je jeden velkej castingovej přešlap. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Výborné to bylo. A to i přes to, že tenhle typ ženských, jako byla hlavní hrdinka, mě vždycky bude znovu a znovu šokovat. A že jsem je zažila i v reálném životě... ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Na motivy skutečných příběhů a hlavně skvěle zahrané, v první serii se vyřádil Eric Bana, a docela šel z něho strach. Beru ho pořád jako toho správňáka Hektóra z Tróje a on se pěkně vybarvil, ve druhé hraje moc hezky Amanda Peet, Christian SLater je slabší a zřejmě to přehnal z botoxem, protože vypadá příšerně. ()

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nenápadný seriál částečně inspirovaný skutečným příběhem o podvodníkovi, kterého velmi přesvědčivě hraje Eric Bana(season 1). A právě autentičnost děje, který netlačí na přemíru dramatu nebo thrillerové atmosféry, dává vyniknout plíživému napětí, které narůstá s každou dalši epizodou. Druhá série už takovou kvalitu nemá, ale zaujmout dokáže. ()

Heyyy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál dobrý, ale nemůžu se nevyjádřit k 3 hlavním herečkám. Kde vyhrabaly tak nesympatický a vlastně i nehezký holky, jako byly Debry dcery, to aby jeden pohledal. A ta Debra sice nesympatická ani nehezká není, ale její herecký projev se mi vůbec nelíbil a to říkám jako naprostý laik. Když se prvních 6 dílů tvářila jen zamyšleně (případně se lehce usmívala), kývala hlavou a říkala za velmi častého pomrkávání "Ah... OK", myslela jsem tak nějak, že to patří k tý její naivitě. Ale když neprojevila téměř žádné emoce ani v posledních 2 dílech, kde šlo vážně do tuhého, tak to jsem tedy nepobrala :D Jinak dějově fajné. ()

Trky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dle skutečné události.... .Bohatá interiérová designérka Debra ve středním věku hledá prince svých snů...jedno rande za druhým, jeden muž horší než druhý, ale pak hmmmm to by šlo, na scéně se objevuje sympatický, charismatický, upřímný, naslouchající doktor John.....po pár týdnech spolu bydlí, po dalších pár týdnech cca měsíc a půl Debra pronajímá luxusní byt a po cca 3 měsících, svatba. Vše jako z pohádky, ale Debra má dceru, sice u mě nafrfněná a nesympatická slečna, ovšem není hloupá a najme si detektiva na našeho Johna.Pak začne úžasný kolotoč, první polovina seriálu je očima Debry, zaslepené,zamilované a naivní ženy, druhá polovina už nás zavede do života Johna, kdo je, jaký je a co neuvěřitelného dokáže!!!!! Tenhle film stojí za shlédnutí.......já byla upřímně dost spokojená, sympatičtí herci a především průběh filmu byl u mě velice na úrovni!!!!!! ()

66JIRINA 

všechny recenze uživatele

Herecké obsazení i výkony herců příběh podle skutečné události sehrály perfektně. Nemůžu souhlasit, že hlavní postava byla nudná, na mě dělala dojem že svou rolí a projevem předváděla absolutní neznalost prostředí a úrovně, ke které John patřil. Zamilovanost ji rozumný náhled a úsudek neumožnily. Zkresleně a těžkopádně bolestně doháněly OMYLY kterých si najednou byla vědoma, když už bohužel spadla klec. Každý kdo byl zamilovaný, ví že tím že ho jeho polovička zklame nebo nemilé překvapí, se druhý den nevzbudí bez citů k té osobě i když už ji nevěří. V tom byl John silný a měl navrch před svými oběťmi. John byl se svým chováním spokojený, neprožíval zklamání a s odhalenim už měl zkušenosti. Seriál odkrývá zákeřnou prolhanou, sobecky nelítostnou povahu se zavyslosti na opiátech - takže nevyspytatelnou. A když si nasadí tvář anděla se zlomeným křídlem pohledný muž. Což sehrál Bana dokonale. Nedivím se, že charakterní Debra po propuštění Johna z nemocnice nebyla schopná redikalniho řešení, zvláště když v té době toužila rozumět svému omylu a čelila zradě, ... oběť jde na místo činu chce to rozmotat a uzavřít. Je poučením pro ty kteří jsou obětí podobným čisté náhodně. ()

ricardo2803 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál, obsazení mi také vyhovovalo. Vzhledem k tomu, že je to podle skutečné události, tak jsem byl až do konce napnutý, jak to všechno dopadne. Protože v životě to většinou dopadá jinak než ve filmu. A že to celé vyřeší zrovna... No, podívejte se sami, stojí to za to. ()

dzzarka 

všechny recenze uživatele

Pořád si říkám, že právo a zákony v USA jsou trochu schizofrenie a tady se mi to potvrdilo. Seriál jsem dala snad na jeden zátah a od půlky jsem koukala s otevřenou pusou....jako WTF....Eric Bana toho trochu psychicky nestabilního pana zahrál na 100% že začátku mi nesedla paní psychopatova, ale nakonec jsem jí to i věřila... Jako neměla jsem velká očekávání, ale líbilo se mi to a určitě tenhle seriál nezapadne, abych po čase musela přemýšlet o čem to vlastně bylo.... ()

Rumbambule 

všechny recenze uživatele

Obě série mají společné prvky -  na jedné straně žena, v jádru hodná, celkem inteligentní, ale taky úplně blbá, na druhé straně muž - velmi inteligentní, charismatický, ale magor. V prvním případě patologický lhář, narkoman atd., ve druhém mačistický manipulátor... A výsledkem jsou příběhy, které se nejspíš dějí všude kolem nás, protože nikdo neví, co se ve skutečnosti odehrává za dveřmi domovů našich známých a přátel.  Natočené to bylo skvěle, všemi skvěle zahrané. Zajímalo by mě, jak by příběh Betty dopadl, kdyby se odehrával o 20 let později... ()

3anitram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U obou sérií jsou, dle mého, dokonale vybraní herci a jejich ztvárnění hlavních postav je zkrátka úžasné. Zatímco u první série je od začátku "dáno", druhá je mnohem děsivější díky syrovému vykreslení obou hlavních aktérů, jejich akcí a reakcí, a v konečném důsledku při pohledu zvenčí je asi nejhorší uvědomění si zbytečnosti celé tragédie. ()

Reklama

Reklama