Reklama

Reklama

Třeba jsi vrah

  • USA You Might Be the Killer
Trailer 1

Sam (Fran Kranz, "Chata v horách") je obyčejný hlavní vedoucí letního tábora, dokud se hluboko v odlehlých lesích neocitne i se svými kolegy uprostřed příšerného krveprolití. Scéna jako vyšitá z nějakého hororu. Když mu v šerifově kanceláři nikdo nezvedne telefon, Sam zavolá své kamarádce jménem Chuck, znalé prodavačce v obchodu s komiksy a expertce na hororové zápletky (Alyson Hanniganová, "Prci, prci, prcičky"). Chuck má pro něj pár otázek a jemu se možná nebudou líbit odpovědi. (Cinemax)

(více)

Recenze (41)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není nad to si pustit horor, kterej o sobě ví, že je bejkovina a tak z toho faktu těží maximum. Zde to splnil na jedničku s hvězdičkou. Stylová hororová jednohubka, která si střílí ze všeho a dělá to docela dobře. Jen ta Alyson v HIMYM nevypadala jako cuchta, ale tu hororovou profesionálku zahrála parádně. Je to záměr nebo stáří? ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Uprostred rušného pracovného večera obdrží Chuck (Alyson Hannigan) telefonát od svojho kamaráta Sama (Fran Kranz), ktorý je vedúcim letného tábora pre deti. Oznámi jej, že je v problémoch, pretože viac ako polovica jeho kolegov bola zavraždená krutým vrahom v maske, ktorý začal terorizovať ich kemp. Kvôli neschopnosti záchranných zložiek je Chuck jedinou osobou, ktorá mu môže pomôcť prežiť tento teror. - Režisér už má za sebou pár výraznejších hororových počinov, a aj keď som z nich videl len jeden, podla hodnotení kamarátov vidím, že žiadny z jeho projektov nie je vyslovene odpadový. You Might Be the Killer osloví predovšetkým fanúšikov Slasheru, ktorých prekvapí svojou kreativitou. Najviac vyniká nápadité spracovanie s nezvyčajným štýlom vyrozprávania príbehu, vizuálom pripomínajúcim osemdesiate roky a kamerou, ktorá sa neštíti ukázať pri vraždách tie naj(ne)chutnejšie detaily a gore, na ktorom si tvorcovia dali záležať. Naviac je tu fajnový Fran Kranz, ktorý už roky dokazuje, že si dokáže vždy vybrať hororové úlohy, ktoré mu sedia. Kopa odkazov na hororové klasiky a rôzne hříčky so žánrovými pravidlami sú len ďalším bonusom, za ktorý si tento počin zaslúži silné tri hviezdičky. + herec z The Cabin in the Woods, Bloodsucking Bastards a The Dark Tower + herečka z SiREN ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Simmons je evidentně velký fanoušek žánru a z jeho přístupu je cítit nadšení. Zkusil zahrát i komediální notu a prezentuje zajímavé nápady (přítel na telefonu, počítadlo mrtvých). Problém tak vlastně může mít jen divák, který nezastydnul v pubertě, kde jsme stejně jako režisér všichni hltali horory jak diví. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Originálny prístup ku camp-slasheru je síce vždy vítaný, avšak nie vždy funguje. A toto bolo pojaté tak roztržitým a otravným spôsobom, že ma to celé skôr iritovalo, rovnako ako ufňukané (ne)herectvo Frana Kranza. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Připomínka všech těch báječných krvavých táborů, nešťastných pátků a hrátky s maskou, které ze všeho nejvíce připomínají Ashe Williamse a snad jen trochu Stanleye Ipkisse (Maska). Tedy retrospektivní vyprávění, kdy střídavě sledujeme jednu linii s telefonickým rozhovorem a druhou linii s krvavými událostmi v táboře, mi moc šťastné nepřišlo, ale ve finále jsem se nenudil. Záměrné odkazy na hororové filmy byly mnohdy až zbytečně doslovné, ale pro nefanouška žánru zřejmě nutné (ten však film možná neocení vůbec). Nejvíce mě tak potěšilo gore - uťatá hlava, rozťatá hlava, ruce pryč a střeva ven. Přesto jsem měl pocit, jako by se tvůrci báli více odvázat. Komedie téměř ne, strašidelná atmosféra v náznaku. Na jedno podívání dostačující. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Akce 8/10/// PLUS: neotřelé nápady a způsob vyprávění MÍNUS: filmu by sluše o něco větší rozpočet./// Shrnutí: Tak tohle bylo opravdu koukatelný a hodně zábavný. Trochu nekorektní skoro parodie na vyvražďovací horory. Nebere se vůbec vážně, dělá si legraci z otřepaných klišé žánru a přitom je mnohdy i velice originální svým přístupem a jednáním postav. Zábava a několik překvapení v možná trochu levnějším zpracování rozhodně neurazí. A možná bude pokračování./// Celkem 76%/// ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Panuje zde snaha těžit humor z klišé kempových slasherů, jako tomu bylo u The Final Girls, ale dopadá to podobně děsně - snímek nefunguje ani jako horor, ani jako komedie. Většinu času je to jen otravné. O bod lepší hodnocení dávám You Might Be the Killer jen díky tomu, že se tvůrci nebáli ukázat aspoň trochu krve, na rozdíl od tvůrců The Final Girls, což mělo pokryteckou přístupnost PG-13. Každopádně uvedení tohoto snímku v půlnoční sekci letošního karlovarského festivalu, když je už nejmíň sedm měsíců ke zhlédnutí na internetu, je docela tristní a o lecčems vypovídá. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Spekulativně řečeno - béčkového filmaře jednou v noci přepadla ambice natočit snímek, kterým by se vymanil ze své ustálené kategorie, a nedokázal se rozhodnout, zda svůj sofistikovaný odvaz/odkaz pošle na komediální stranu, přibližně do míst, kde se svého času promenádoval Jim Carrey se svým hitem "Maska", nebo se vydá na osvědčenou hororovou stranu, kde na letních táborech s mačetou hlídkuje pověstný Jason Voorhees. Vyšel z toho kompromisní mix, kdy za mixážním pultem je režijní nadšenec, co obvolává pár dřívějších hvězdiček, až mu jedna, jmenovitě Alyson Hannigan, neočekávaně kývne, načež scénář dostane přijatelnou až sofistikovanou podobu, aby herečka hned nebyla otrávena (bohužel, přiotráveným dojmem ale působila) prvním natáčecím dnem z deseti plánovaných, co kombinuje různé prvky z hororových odvětví, přičemž stěžejní je slasher a všechny ty Sleepaway Campy a jiné pokleslé pochutiny, co v minulosti mazaly hlavy videorekordérů. Všechno se to sfoukne za tři natáčecí noci v louisainských lesících, zbytek dnů zabere kompletování filmu, příslušná mixáž hudby a gore, co sice není z nejkvalitnějších, ovšem musí mít ve snímku neochvějně početné zastoupení. Brett Simmons umí počítat do deseti (i malinko dál), dokazuje to číslovkou vztahující se k rudě vyobrazeným popiskám zavražděných obětí, střídá kvalitnější režii a nemine se však ani amatérským proláklinám, odkazuje i na klasická a méně známá díla své doby, přičemž neznalý divák těchto nemá šanci reagovat a rozpoznat, o co právě jde, pravda, občas ta funkčnost nebyla zrovna ideální, navíc byl zvolen reverzní styl vyprávění, což mělo za následek, že následné zvraty postrádaly údernost a efekt překvapení, nicméně, vzešel mu z toho pěkný krvavý táboráček, který plápolá sexappealem vnadných, ne nijak přehnaně tupých krasavic, prokletá maska, po jejímž nasazení táborový vedoucí (Fran Kranz) vydatné kosí své souputníky, která designem nemá tak úplně daleko do již výše zmíněné propriety, kterou si nasazoval před rozesmátým publikem Jim Carrey, má to švih, vtipně přetřené parodickým nátěrem i určitou originalitu a hledí to i na hororové znalce, kteří už vědí, co znamená termín "Final Girl" a oblaží je i přestárlá kamarádka na telefonní lince, zapálená znalkyně hororů, se svými narážkami a průpovídkami na hororová dílka ze zlaté éry hororových dějin. Ano, lze si to užít a je znát, kam a na koho je to cíleno. 7/10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně nejhorší, ale celkem mě otravovala forma vyprávění (možná to bylo zvýšenou teplotou :(). Při sledování jsem si vzpomněl na The final Girls - kdy tahle parodie na Slasher byla za mě o dost lepší a víc jsem se u ní nasmál (+ lepší casting). Nahota chybí u obou filmů a Gore je  jediným velkým plusem tady u You Might Be the Killer, rozsekané hlavy, ruce - top scény, brutalita tu opravdu nechybí, natočená je kvalitně, ale jako celek, mě to až tak neoslovilo (37,5°C) (474. hodnocení) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe odkladania som sa konečne pozrel na "You Might Be The Killer". Keď som čítal anotáciu a sledoval trailer, nevedel som čo od toho čakať a pôsobilo to trošku stupídne. No dnes som akosi na film našiel náladu, pozrel som si ho a ostal som veľmi príjemne prekvapený. Toto je síce klasifikované ako hororová komédia, no nemal by som problém to vziať aj celkom vážne. Teda... väčšinou. Myslím si, že Fran Kranz je skvelý v tomto filme. Verím všetkému čo ako Sam hovorí a dokonca mi je aj dosť ľúto, že sa do toho všetkého takto dostal. Pretože to vnútri seba nemal. Páči sa mi, že bol schopný tomu miestami dokonca aj silno vzdorovať. Robil maximum, aby sa z celej tej situácie dostal, aby neboli žiadne ďalšie vraždy... a podobne. Fakt sa snažil chalan. Alyson Hannigan ako Chuck je takisto vynikajúca. Je pre mňa fascinujúce ako dokáže všetko čo jej Sam povie zobrať s takou ľahkosťou a znieť úplne v pohode. Ako keby to nebol skutočný život, ale ako keby jej prerozprával film svojho života a začala si to s ním užívať. Často ma vedela pobaviť. O ostatných postavách sa dozvieme toho celkom málo. Je tu pár takých, o ktorých niečo vieme, no väčšinou sú to len postavy do počtu. Záver má podľa mňa dobrý zvrat a dokázalo ma to veľmi solídne prekvapiť. Nečakal som, že sa stane toto. Ale funguje to. Filmu to nijako neubližuje. Občas mi možno trochu vadilo, že dostávame film rozhádzaný z rôznych častí a postupne sa dozvedáme jednotlivé udalosti, no postupne som si na to zvykol. A dalo mi to možnosť vidieť aj Sama ako hlavného hrdinu prv, než pochopil, čo sa v skutočnosti deje. Ako celok som s filmom spokojný. Má atmosféru, má dostatok krvi a držal ma v pozornosti. Nemyslím si, že to ocení každý, no ja som svoj čas tomuto filmu venoval rád. Hodnotenie: B ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zvrat v přišel vlastně hned na začátku a reverzní styl vyprávění mi docela seděl, ale to bylo tak všechno. Pokud pominu nějaké to gore, je to zoufale nevtipné a vzdor tomu, že se vlastně pořád něco děje, se film strašně táhne. Korunu tomu nasazuje dvojice Kranz-Hannigan, přičemž on leze na nervy a ona je nudná. 30% ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Třeba jsi trapák a máš nesympatické kamarády. Proto se ti naprosto nikdo nemůže divit, že jsi to s nima vyřídil, tak jako definitivně, že? Ale kdo ví? Nejspíš stačí říct, že jsem to nezvládla v jednom zátahu... Opravdu nuda. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Parodia na klišé v hororroch s vynikajúcou dávkou irónie i krásnym nadhľadom, ktorý mi teda bol po chuti. Je to vyrozprávané zaujímavo, odkazy na známe horrory som uvítal a uvítal som i kombináciu masky s Jasonom, náramne im to pristalo. Je tu slušná vybíjaná, bodycount dosť vysoký a s gore sa rozhodne pohrali. Ja som sa bavil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „You Might Be the Killer“ dokáže na první pohled zaujmout, budete se bavit tím, jak je to lehce jiné, jak je zde originální pojetí klasiky. Jenže se celkem brzy ukáže, kde je zakopaný pes, a pak už je top opravdu celkem standardní slasher, který je místy možná malinko zdlouhavý a ukazuje se, že z dobrého nápadu se nedal natočit vyloženě skvělý film. Dobrý ale ano. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Komediálne ladený horor sa snažil vychádzať zo základov na ktorých staval Jason Vorhees v Piatku trinásteho či Victor Crowley v kombinácii s Maskou Jimma Careyho. Celé to nakoniec nedopadlo príliš dobre a iba vďaka snahe o niečo nové to má 2*. Hlavne večne preskakovanie v deji a čísla vedúcich tábora, ktorý ešte žijú a ktorý už nie pôsobia príliš rušivo a telefonát tiež filmu na nejakej ucelenosti nepridá. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

A z tohohle si mám vzít jako co? Tak je to horor nebo komedie? Zdá se mi, že ani jedno. Myslím, že jsem se nezasmála ani jednou, postavy mi byly u zadku, vraždy mě nijak nešokovaly a na to, že to má být údajně love letter slasherovému subžánru, tak ta snaha fakt klopýtala a divák tady zůstává absolutně nedotčen. Viděno pouze z čirého zoufalství, že nebylo večer do čeho píchnout a připadalo mi to jako lepší volba, než Lesní chata na HBO. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Taký low-budget crossover Piatku 13. a Masky. Nebolo to ani scary, ani funny. Potešil akurát tak titulný end-credits song, ktorý som si pustil 2x. Ale že by som si niekedy pozrel film 2x ozaj nehrozí. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Samovi jedna holka omylem nasadí masku a on ji zabije a pak začne zabíjet i ostatní. Jelikož se mu to, ale nelíbí tak zavolá své kámošce a chce poradit jak se z toho dostat mezitím , ale po něm jdou poslední přeživší. Z těch slasherů poslední doby lepší kousek, který zaujme slušnou brutalitou (useknuté ruce, rozseknutá hlava) a způsobem vyprávění v retrospektivě. Případné pokračování bych klidně bral. ()

Reklama

Reklama