Reklama

Reklama

The Clovehitch Killer

Trailer 1

Obsahy(1)

Rodina Burnsideovcov žije pokojným životom a je ukážkou idylickej rodiny s kresťanskými hodnotami. Snažia sa angažovať vo svojej komunite všetkými možnými spôsobmi, ale všetko sa zmení vo chvíli, keď Tyler (Charlie Plummer) nájde stopy, ktoré vedú k vrahovi prezývanému Clovehitch Killer, ktorý v meste pred desiatimi rokmi zavraždil viacero nevinných obetí. Keby pomohol nájsť vraha, stal by sa miestnym hrdinom. Jediný problém je v tom, že všetky stopy naznačujú, že vrahom by mohol byť jeho otec Don (Dylan McDermott). Tyler sa spojí s miestnou čudáčkou Kassi (Madisen Beaty) a spolu sa vydávajú na cestu za vypátraním vrahovej identity. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (42)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „The Clovehitch Killer“ je docela dobře natočen v tom smyslu, že se zde střídají časové roviny, přeskakuje se zde, scény na sebe zajímavě, ale rozhodně ne špatně, navazují. Film je navíc i docela napínavý v odhalování toho, kdo je skutečně vrah, ale i v tom, jak to celé skončí. A že je konec zajímavý... to už si asi každý posoudí sám, mně to ale docela stačilo. Před sebou nemáte originální skvost, ale je to dobré. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

O tom, že “The Clovehitch Killer” nie je hororom, som sa už dozvedel od užívateľov, ktorí snímok vzhliadli, no to, že to ani z pohľadu drámy, či dokonca thriller žánru, nebude žiadna sláva, som sa bohužiaľ presvedčil na vlastnej koži. Veľmi zdĺhavé, nudné, nevýrazné, nedokázal som fandiť synovi ani jeho pobehlici, vraha som zas na základe jeho činov, nedokázal znenávidieť, lebo v podstate nebolo vyobrazené nič, na základe čoho, by som si k nemu vypestoval odpor. A tak človek sleduje nejakú rodinu, kde jeden niečo tuší, pričom druhý sa domnieva, že keď bude do šesťdesiatky skautom, stále je šanca, že si vrzne s nejakou 17-tkou. Záver je už úplne nevýrazné dno bez nápadu či akýchkoľvek emócii, a tak skutočne nechápem, čo by ma malo v tomto prípade nadchnúť. Za mňa veľmi slabá záležitosť, ktorá zlyhala po viacerých stránkach, pričom jediné, čo stojí za pozornosť, je nápad v podobe príbehu, ktorého potenciál, je hrubo nevyužitý. Moje hodnotenie treba vnímam s veľkou rezervou, no keď ako divák, za 110 minút, nedokážem pocítiť absolútne žiadnu emóciu, potom ani môj pohľad na samotný film, si nezaslúži žiadny pozitívny “feedback”. ()

Reklama

Miseet 

všechny recenze uživatele

Námět i zpracování do jednotlivých detailů jsou určitě zajímavé. Tempo je pomalejší, z toho důvodu jsem měla občas problém udržet pozornost. Po herecké stránce je to všechno dobře zvládnuté. Jednotlivé postavy hrají opravdu přesvědčivě a nebyl tam nikdo, kdo by mi vyloženě byl nesympatický. Hororové prvky zde žádné nenajdete ani omylem, ale jako drama/thriller to funguje skvěle. Nicméně to na mě nic nenechalo, tudíž hodnotím lehce nadprůměrně. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Výhodou tohohle filmu je, že jeho dětský protagonista působí opravdu jako průměrný sedmnáctiletý kluk, na kterého padá celý svět - ve filmech se postavy jako on píšou většinou jako nerealisticky dospělé. Clovehitch je dost dospělý film na to, aby se nebál zobrazit svého hrdinu jako sotva odrostlé dítě. Chová se proto občas hloupě a naivně, ale naprosto smysluplně v kontextu své situace. Zpětně se mi líbí třeba že hned první důkaz. který se hrdinovi dostane do ruky, tedy fotka, kterou najde u otce v kůlně, je v podstatě konečný a usvědčující, ale jeho syn se chová, jako by měl jen vágní podezření a potřeboval dál vyšetřovat a pátrat. Setkal jsem se s výtkou, že to filmu bere napětí, že odkrytí karet mělo být pomalejší, ale to považuju za tlačená toho filmu do škatulky, jakou očividně sám nevolí. Není to o odhalování pravdy, ale o reakci na tu pravdu, o snaze přesvědčit sám sebe o opaku, o neschopnosti čelit realitě. To je na tom to zajímavé. Ten film se taky nebojí zajímavých zlomů - věcí, co vypadávají z dosavadní kontinuity a film nějak mění. Jednak vypravěčsky, když protagonista najednou zmizí z děje na poměrně dlouhou dobu, jednak žánrově, když se ke konci film přelévá do skoro detektivního dobrodružství, v němž musí děti zvítězit nad dospělým padouchem. Tyhle zlomy většinou vědou k odcizení publika, protože pokud publikum něco nemá rádo, tak když se v průběhu filmu stane něco, co silně mění status quo filmu. Pokud se to děje, musí se to dít jako gimmick, musí to být vykřikováno a divák musí chápat, že jde o záměr - tady to je o hodně subtilnější. Ale právě proto zajímavé. A ten konec je perfektní. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Skôr krimi triler ako horor o synovi jednej prehnane kresťansky založenej rodiny, ktorý dostane podozrenie že Clovehitch Killer, ktorý v okolí kedysi zabíjal ľudí, by mohol byť jeho otec. Väčšinu filmu som len čakal, či to bude pravda alebo nie (vopred som si tipol), v závere nastane jedna z možností (ktorú som uhádol) a po nie zrovna dychberúcom finále film doplynul do konca. Natočené aj odohraté je to na úrovni, ale je to ten typ filmu kde sa toho vlastne moc nestane a pre ktorého je prívlastok "pomalý" prvé čo mi napadne pri jeho názve. Lepšie 2* a 45% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Slavný autor hororů Stephen King označil snímek za „výborný malý film, jenž je neskutečně napínavý a není pro slabé povahy“. (Homerking)
  • Dej vykazuje významné podobnosti so skutočnou zločinnou dráhou známeho sériového vraha Dennisa Radera, ktorý po takmer dve dekády (1974-1991) terorizoval USA pod prezývkou BTK (bind, torture, kill), pričom k jeho zatknutiu prišlo až v roku 2005. Rader bol váženým členom miestnej kresťanskej komunity, vedúcim skautského oddielu a žil zdanlivo normálnym rodinným životom. (IceQueen)

Reklama

Reklama