Reklama

Reklama

The Clovehitch Killer

Trailer 1

Obsahy(1)

Rodina Burnsideovcov žije pokojným životom a je ukážkou idylickej rodiny s kresťanskými hodnotami. Snažia sa angažovať vo svojej komunite všetkými možnými spôsobmi, ale všetko sa zmení vo chvíli, keď Tyler (Charlie Plummer) nájde stopy, ktoré vedú k vrahovi prezývanému Clovehitch Killer, ktorý v meste pred desiatimi rokmi zavraždil viacero nevinných obetí. Keby pomohol nájsť vraha, stal by sa miestnym hrdinom. Jediný problém je v tom, že všetky stopy naznačujú, že vrahom by mohol byť jeho otec Don (Dylan McDermott). Tyler sa spojí s miestnou čudáčkou Kassi (Madisen Beaty) a spolu sa vydávajú na cestu za vypátraním vrahovej identity. (Marceloo)

(více)

Recenze (42)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

No nie že je tu hororových scén minimálne množstvo, hororové scény tu nie sú absolútne žiadne, a o horor sa nejedná ani len okrajovo. Synáčik začne podozrievať otecka, že je sériový vrah, a tak so svojou frajerkou polovicu stopáže len pátrajú a diskutujú. Už som sa nevedel dočkať, kedy sa konečne prejaví aj otecko, a napokon k niečomu konečne dôjsť muselo, ale aj tak to teda nebolo nič moc. Aspoň som rád, že to po tej náboženskej stránke nebolo utrpenie, lebo ďalšiu agitku plnú modlitieb by som už nerozdýchal. Samotný príbeh trochu pripomína fajnový Summer of 84, ale keď si to porovnám, tak mu tento film nesiaha ani len po členky. Je to sklamanie, lebo niečo tak nevýrazné som nečakal. Ešte že vybrali sympatických hercov, takže sa na to nepozerá úplne zle. Ako teenagerský kriminálny film celkom sledovateľné. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

"Můj tatínek je vedoucí skautů, pobožný křesťan, milující manžel a tak trochu chorá svině, co zabíjí ženský a honí si u toho brko, nebo ne?" Tak něco podobnýho trápí hlavního pubíka, známého, celkem neprávem, jako "Ten zkurvenej úchyl" a jelikož jeho mindrák z této možnosti je větší než jeho péro, spojí své síly se zrzkou , která je místním známá jako "Ta, co dala všem". "Ten zkurvenej úchyl" a "Ta, co dala všem" tedy společně pátrají, ona má své FBI dedukce z knížek, on zkušenosti z nakoukání NCIS a rozhodnou se tatíka odhalit, aby už žádnou micinu neuškrtil na svým skautským uzlíku. Tatík je ale pěkně záludnej, manipulativní zmrd a nebo fuckt nevinnost sama, jehož největší prohřešek proti lidstvu je jeho tupej syn. Každopádně jak děj plyne, je nám nad slunce jasnější, že jeden z nich má pravdu a druhej půjde za kokota. Já jsem nestranná, za mě byli kokoti oba, páč takhle se chovat můžou fakt jen pošahaní křesťani (omlouvám se nepošahaným křesťanům). Jak to celé dopadne je jasný tak nějak hned a já si u filmu stihla uvařit, ééé upéct, perník a dostat se do báječný reality, ve který všechno ve filmu dávalo dokonalej smysl. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Výhodou tohohle filmu je, že jeho dětský protagonista působí opravdu jako průměrný sedmnáctiletý kluk, na kterého padá celý svět - ve filmech se postavy jako on píšou většinou jako nerealisticky dospělé. Clovehitch je dost dospělý film na to, aby se nebál zobrazit svého hrdinu jako sotva odrostlé dítě. Chová se proto občas hloupě a naivně, ale naprosto smysluplně v kontextu své situace. Zpětně se mi líbí třeba že hned první důkaz. který se hrdinovi dostane do ruky, tedy fotka, kterou najde u otce v kůlně, je v podstatě konečný a usvědčující, ale jeho syn se chová, jako by měl jen vágní podezření a potřeboval dál vyšetřovat a pátrat. Setkal jsem se s výtkou, že to filmu bere napětí, že odkrytí karet mělo být pomalejší, ale to považuju za tlačená toho filmu do škatulky, jakou očividně sám nevolí. Není to o odhalování pravdy, ale o reakci na tu pravdu, o snaze přesvědčit sám sebe o opaku, o neschopnosti čelit realitě. To je na tom to zajímavé. Ten film se taky nebojí zajímavých zlomů - věcí, co vypadávají z dosavadní kontinuity a film nějak mění. Jednak vypravěčsky, když protagonista najednou zmizí z děje na poměrně dlouhou dobu, jednak žánrově, když se ke konci film přelévá do skoro detektivního dobrodružství, v němž musí děti zvítězit nad dospělým padouchem. Tyhle zlomy většinou vědou k odcizení publika, protože pokud publikum něco nemá rádo, tak když se v průběhu filmu stane něco, co silně mění status quo filmu. Pokud se to děje, musí se to dít jako gimmick, musí to být vykřikováno a divák musí chápat, že jde o záměr - tady to je o hodně subtilnější. Ale právě proto zajímavé. A ten konec je perfektní. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Rodina Burnsideovcov žije pokojným životom a je ukážkou idylickej rodiny s kresťanskými hodnotami. Snažia sa angažovať vo svojej komunite všetkými možnými spôsobmi, ale všetko sa zmení vo chvíli, keď Tyler (Charlie Plummer) nájde stopy, ktoré vedú k vrahovi prezývanému Clovehitch Killer, ktorý v meste pred desiatimi rokmi zavraždil viacero nevinných obetí. Keby pomohol nájsť vraha, stal by sa miestnym hrdinom. Jediný problém je v tom, že všetky stopy ukazujú, že vrahom by mohol byť jeho otec Don (Dylan McDermott). Tyler sa spojí s miestnou čudáčkou Kassi (Madisen Beaty) a spolu sa vydávajú na cestu za vypátraním vrahovej identity. - Vo všetkých aspektoch ide skôr o thriller a hororových scén je tu úplne minimálne množstvo, ale bavilo ma to. Záhada okolo vraha je podmanivá, prostredie malého mestečka je pre tento typ filmu perfektné a herci v hlavných úlohách hrajú velmi presvedčivo. Scenár je natiahnutý, ale oproti autorovmu predchádzajúcemu nezáživnému hororu Clown ide o výrazný posun dopredu, pričom zobrazenie zapálenej veriacej rodiny stojacej proti zlu, ktoré prináša pornografia (scenárista určite videl posledné interview Teda Bundyho pred smrťou), je dôveryhodné a ukotvené v realite. Aj celkovo som mal pocit toho, že toto sa fakt môže niekde stať, takže za realistické a svojské spracovanie, naviac v dá sa povedať celovečernom debute, si to slušné tri hviezdičky určite zaslúži. + herec z Mercy a American Horror Story + herečka z Boarding School + herec z The Horror Network Vol. 1 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

O tom, že “The Clovehitch Killer” nie je hororom, som sa už dozvedel od užívateľov, ktorí snímok vzhliadli, no to, že to ani z pohľadu drámy, či dokonca thriller žánru, nebude žiadna sláva, som sa bohužiaľ presvedčil na vlastnej koži. Veľmi zdĺhavé, nudné, nevýrazné, nedokázal som fandiť synovi ani jeho pobehlici, vraha som zas na základe jeho činov, nedokázal znenávidieť, lebo v podstate nebolo vyobrazené nič, na základe čoho, by som si k nemu vypestoval odpor. A tak človek sleduje nejakú rodinu, kde jeden niečo tuší, pričom druhý sa domnieva, že keď bude do šesťdesiatky skautom, stále je šanca, že si vrzne s nejakou 17-tkou. Záver je už úplne nevýrazné dno bez nápadu či akýchkoľvek emócii, a tak skutočne nechápem, čo by ma malo v tomto prípade nadchnúť. Za mňa veľmi slabá záležitosť, ktorá zlyhala po viacerých stránkach, pričom jediné, čo stojí za pozornosť, je nápad v podobe príbehu, ktorého potenciál, je hrubo nevyužitý. Moje hodnotenie treba vnímam s veľkou rezervou, no keď ako divák, za 110 minút, nedokážem pocítiť absolútne žiadnu emóciu, potom ani môj pohľad na samotný film, si nezaslúži žiadny pozitívny “feedback”. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Objektívne by to bolo za tri, záver hodnotím ako pomerne neuspokojivý a z celého filmu bol cítiť nízky rozpočet. Námet The Clovehitch Killer ma ale mimoriadne zaujal a Dylan McDermott bol naozaj skvelý. S väčším rozpočtom mohlo ísť o skutočne pôsobivý thriller. Menšie guilty pleasure za 4*. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z těch snímků, kde děti mají podezření, že v jejich okolí je sériový vrah a rozhodnou se jít po jeho stopách. Najdou stopy, které by měly dát příslušným orgánům, které nebyli schopny nic najít v průběhu uplynulých deseti letech. Mě tento obsah připomíná věrnou kopii minimálně dvou podobných snímků na stejné téma, kde je právě tou stejnou šablonou pátrání dětí, které jsou nadprůměrně inteligentní a jejich dedukční schopnosti by jim mohl závidět i sám velký Sherlock Holmes. Tento stejný koncept už jsme viděli ve snímcích Léto 84 a taktéž ve snímku Disturbia, ale i v mnoha dalších braků podobného typu. Vždycky vidíme, jak se jim něco nezdá, jak pak hledají důkazy a nebojácní bez pomoci policie se rozhodnou případ vyřešit sami. Ona ta americká mládež je nadprůměrně schopná řešit takovéhle situace, jelikož mají perfektní školní systém. Jsou téměř nejlepší na světě, co se vědomostí týče. To samozřejmě myslím ironicky, protože většina středoškoláků si třeba myslí, že město Praha leží někdě v Rusku a že je bývalým státem Sovětského svazu. Ale zatímco my si jako malí caparti hrajeme na pískovišti s bábovičkama, tak oni už se honí s flintama po lesích a loví zajíce a už od šestnácti řídí své nablejskané káry. Taktéž umí nechat sledovat telefon, aniž by si toho dotyčný všiml a další vychytávky nepočítaje. Já jako průměrný čtenář detektivek jen kroutím nevěřícně hlavou, jak má americká mládež zažité tyto policejní postupy, na které ani sama policie nepřišla. Tento film má v profilu napsáno horor a každý znalec hororu jen nejapně kroutí hlavou, co je na tom hororového, protože toto podle mě televizní zpracování ve kterém se podíváme do jedné místní komunity, kde každej druhej je nábožensky založenej a přitom nejsou schopni pochopit a odříkat desatero a neustále papouškují nacvičené modlitby, kterým ani nerozumějí. V komunitě, kde je každej druhej mladej trouba skautem a mladé dívky skákají jak splašené kobyly před každým zápasem a to jenom proto, aby se nažhavení fotříci posilněni alkoholem měli za čím honit. Tak to je asi jediné zábavné, ale i zároveň smutné na tomto snímku, protože to je realita amerického venkova a proto jsem rád, že bydlím v této krajině, kde se nemusím dívat na tolik deviantů jako ve všech obdivované louži za mořem. Silné zklamání z tohoto snímku, který jsem bral spíš jako sondu do životů průměrných američanů než jako horor o sériovém vrahovi. Proto dávám pouhých 50%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film působí dost televizním dojmem, ale v mnoha ohledech dokáže příjemně překvapit gradující atmosférou, pátrání mladého kluka po vrahovi, kterým je možná jeho otec. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Chudák Tyler, matka omezená bigotní blbka s patentem na pravdu a rozum (vražedná kombinace), otec psychouš. Řeknu vám ale, že já vyrůstat v takovýmhle pámbíčkářsky pokryteckým blbákově, je ze mě jednou možná taky sériovej vrah. Nebo aspoň v osmnácti beru dráhu z baráku a rychle pryč do někam/kamkoliv jinam, v zájmu zachování duševního zdraví. Film je napsaný i natočený dobře, příjemná teenagerská krimi, jen ke castingu mám dost výhrady. Konkrétně k zrzce Kassi, konkrétně k vizáži její představitelky. Ta holka má jakoby chodit na střední a přitom jí hraje baba daleko přes dvacet, která ještě navíc vypadá starší než je. Hodně špatná volba. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „The Clovehitch Killer“ je docela dobře natočen v tom smyslu, že se zde střídají časové roviny, přeskakuje se zde, scény na sebe zajímavě, ale rozhodně ne špatně, navazují. Film je navíc i docela napínavý v odhalování toho, kdo je skutečně vrah, ale i v tom, jak to celé skončí. A že je konec zajímavý... to už si asi každý posoudí sám, mně to ale docela stačilo. Před sebou nemáte originální skvost, ale je to dobré. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Námět i zpracování do jednotlivých detailů jsou určitě zajímavé. Tempo je pomalejší, z toho důvodu jsem měla občas problém udržet pozornost. Po herecké stránce je to všechno dobře zvládnuté. Jednotlivé postavy hrají opravdu přesvědčivě a nebyl tam nikdo, kdo by mi vyloženě byl nesympatický. Hororové prvky zde žádné nenajdete ani omylem, ale jako drama/thriller to funguje skvěle. Nicméně to na mě nic nenechalo, tudíž hodnotím lehce nadprůměrně. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

V první půlce to nechytlo úplně dobré tempo, za což je nakonec ta půlhvězdička dolů, ale jinak se tedy bylo na co dívat. Někdy od poloviny to byla vyložená scenáristická a režijní paráda, která trvala až do konce. Moc nechápu modrá čísla, tohle byl parádní thriller. 90% ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Nenápadný a plíživě atmosférický snímek u kterého není předem jisté jak přesně se "serial killer" zápletkou naloží. Jde o poctivou filmařinu, která však téměř ničím extra nenadchne. Jako coming-of-age drama/skoro-thriller ale vcelku působivé. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

V podstatě kopírka Summer of 84 jen místo děcek hledajících vraha zde máme 2 puberťáky. Bohužel o horor to ani nezavadilo drama a thriller to též moc není a mysteriózní to není vůbec (kdejaký díl Beze Stop případně Sběratelů Kostí je zajímavější než 110 minut tohohle). Celý film je jen o kecání ve stylu můj otec je asi vrah ne nemůže to být on byl to někdo jiný ne on to byl něco jsem našel atd. a zhruba 10 minut se zde něco stane (navíc se ani nedozvíme co to znamenalo teda to Lucky). Máme zde pouze 1 vraždu, která je sice povedená, ale oběť při ní piští jak prase při porážce což mě moc reálné nepřijde. 20 procent za konec jinak těch 63 procent co to má je těžký úlet nezaslouží si to ani 40, ale u csfd mě to nepřekvapuje tam je kdejaká sračka vyzdvihovaná do nebes. Nejlepší hodnocení CARNIFEX a Grizly007 ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vlastně vyloženě špatné, určitě jsem viděl slabší filmy na podobné téma. Ale po stránce filmařské je to prostě naprosto rutinní horor bez jakékoliv invence a zajímavosti. Strašně snadno zapomenutelné. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Skôr krimi triler ako horor o synovi jednej prehnane kresťansky založenej rodiny, ktorý dostane podozrenie že Clovehitch Killer, ktorý v okolí kedysi zabíjal ľudí, by mohol byť jeho otec. Väčšinu filmu som len čakal, či to bude pravda alebo nie (vopred som si tipol), v závere nastane jedna z možností (ktorú som uhádol) a po nie zrovna dychberúcom finále film doplynul do konca. Natočené aj odohraté je to na úrovni, ale je to ten typ filmu kde sa toho vlastne moc nestane a pre ktorého je prívlastok "pomalý" prvé čo mi napadne pri jeho názve. Lepšie 2* a 45% ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Horor to neni (coz nevadi) a pri konci to docela tape, i kdyz si nejsem jisty, jak moc by to slo udelat jinak. Takhle si to aspon relativne udrrzuje tempo. Docela povedeny napad, ale ve vysledku nic prevratneho scenaristicky alespon. Obcas povedene zaberry a kamera obecne, za zkousku to stoji, jen od toho clovek nesmi cekat prilis. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Horor, ani náhodou. Pokud se za něj nebere americká směsice modlářství, skautských zásad a pokrytectví, v klasickém: "Nevěř tomu co vidíš. Není to vůbec tak, jak to vypadá." ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Summer of 84 optikou Davida Finchera. A tedy pomalu gradující hra na to, jestli je předměstský taťka sériový vrah, plná oscarově zahraných nejednoznačných postav, nečekaných (ale logických) zvratů, stupňujícího se napětí a zodiacovsky chladného násilí. Všechno zabrané pevně uchycenou kamerou, za bílého dne a v naprostém tichu ve stěžejních momentech. Ta režijní jistota je na debut skoro neuvěřitelná. Naprosto strhující. Tohle si zasloužilo jít do kin. ()

Reklama

Reklama