Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po nečekaném úmrtí své snoubenky se americký ilustrátor vydá na cestu za nalezením sebe sama napříč odlehlou islandskou krajinou. Je však vtažen do nadpřirozeného světa starověkých run a tajemství. Ve svém zranitelném stavu potká mocného kouzelníka se schopností vzkřísit mrtvé, a také místní obyvatele, kteří ho přesvědčí, aby na tento rituál přistoupil. To je však příliš nebezpečné, pokud to není jen v jeho hlavě. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Americká mentalita jako na talíři. Lehce magický film. 1) Problém vidím v tom, že 43letý Barak Hardley (ilustrátor), který po celou dobu nesleze z obrazovky a tvoří většinu všech záběrů, je chlap bez charismatu, sexuálně nepřitažlivý a v roli i nepříliš inteligentní. Tedy ani jeden ze zásadních prvků pro ztotožnění se s postavou není splněn._____ 2) I když scénář není špatný (rovněž Barak Hardley), ve výsledku to více než 3* nedá. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To už je co říct, když Američan natočí film o Američanovi odehrávající se na Islandu a používajíce při tom ty nejklasičtější z nejklasičtějších národních stereotypů. Amík je tu totiž tupej jak nenaleštěný tágo. A to i přesto, že hraje intoše na slovo vzatého. Na druhou stranu tu poměrně hezky nastínili islandský národ, u nějž lásku k zemi, tradicím a místní mytologii, totálně žeru, a tak se musím přiznat, že po celkové stránce to nebyla úplně marná osmdesátiminutovka. I když to místy byl totální úlet. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama