Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh založený na skutočných udalostiach, súdnych výpovediach a autentických textoch, sleduje turbulentnú tínedžerskú lásku Michelle Carterovej (Bella Thorne) a Conrada Roya (Austin P. Mckenzie), ktorej tragický koniec šokoval celý svet. Počas rodinnej dovolenky Conrad, samotár trpiaci sociálnou fóbiou, nájde útechu u Michelle, ktorá však má svoje vlastné problémy. Obaja majú samovražedné sklony a hľadajú u toho druhého podporu. Napriek tomu, že žijú v blízkych mestách, komunikujú spolu najmä prostredníctvom esemesiek, pričom ich vzťah postupne prerastie až do toxickej závislosti. Keď však Conrad vyjadrí túžbu ukončiť svoj život, aby unikol svojmu smútku, namiesto toho, aby sa ho pokúsila zastaviť, ako to už urobila predtým, tentoraz Michelle povzbudí Conrada, aby si vzal život. Dokonca mu poskytne návrhy, ako to urobiť. Conrad napokon samovraždu skutočne spácha, čo vedie celý národ k tomu, aby sa začal zaoberať mocou, ktorú v sebe skrývajú technológie a otázkou, či možno niekoho esemeskami priviesť k samovražde. Nakoniec sudca vynesie rozsudok o vine, prvý svojho druhu, v ktorom je niekto odsúdený za zabitie prostredníctvom svojich vlastných slov. (TV Markíza)

(více)

Recenze (8)

janesX 

všechny recenze uživatele

Vidím, že hodnotenia sú tu rôzne, ja som dostal od tohto TV filmu presne to, čo som očakával, to znamená, že hlavne vďaka autentickým esemeskám zhruba viem, čo sa stalo a ako sa to stalo. Prevedenie pre mňa nebolo až tak dôležité a na priemer to akurát stačí. No a samozrejme, ako vidíme, esemesky nezabíjajú. To ešte skôr tu zabíjala táto prehnane slepá viera oboch aktérov, že nebíčko je krásne a že tam bude lepšie, ako tu dole. Chudák chlapec (a jeho rodina), že tým jej šialeným blábolom veril. No, aj nesprávne chápaná viera môže byť škodlivá. ()

Little_Sawy 

všechny recenze uživatele

Musím uznať že filmy dle skutečných události mě dokážou značně nabudit a monitor pak nedočkavo sleduji co se bude dít dál. Dívka která je tak trochu vyšinutá protože ju nikto nechápe, nikto se s ní nebaví, tak se rozhodně jednou na takzvané párty shlédnout kluka, do kterýho se virtuálně zabouchne. Píšou si sms na tom by nebylo nic divnýho, kdyby .. kdyby neřešili jak se hošan chce zabít protože to už vnitřně nezvláda, I když pícha každou druhou. Michell je čudná čůza, která má kamarátky který se s ní baviť vlastně ani nechtejí, buddžel Michell se snaží dělat cokoli abych s nimi byla deň co den, ibaže jim to začína pomalú ale jistě žrát nervy. Plus je spolupáchatelkou za neúmyselnou vraždu.. Chudák hošan..Celkem sledování i bavilo, alespoň jsem nezaspala. ()

Reklama

plechulka 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý dvoudílný dokument o dvou náctiletých, kteří "měli vztah" téměř jen přes esemesky. Asi dnes nic pozoruhodného, ale pak jednoho dne chlapec spáchá sebevraždu a z jeho mobilu si policie vytáhne důkazy, že dívka s ním nejen různé způsoby smrti podrobně probírala, ale že jej v den sebevraždy v podstatě instruovala a přikazovala mu vše uskutečnit. Lze někoho zabít na dálku přes SMS? K tomu se ve filmu vyjadřuje spousta psychologů i psychiatrů (vše se komplikuje i tím, že oba brali různé zklidňující léky jako xanax atd) a hlavně žalobci a obhájci přeživší dívky. Opravdu bych nechtěla být soudce v této kauze! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nestačím sa diviť miestnym recenzentom. Dvaja tu pozerali celkom iný film a potom tu hodia svoje srágory ako fundovaný názor. Po prvé nejde o dokument ako píše plechulka. Beriem to ako omyl, ale dokument z roku 2019 som aj ja označil za dokument roka v oblasti krimi, ten sa sústredil na proces a bol naozaj napínavý. Ale toto je film, nie dokument. Sústredí sa na reálne okolnosti, má len televízne parametre, ale situáciu predstavuje dobre. A určite to nie je kresťanský film, ako tu popisuje jeden užívateľ s mozgovou hmlou. To, že jedna z postáv je veriaca neznamená, že film je kresťanský. Pričom už len účasť Belly Thorne zaručuje presný opak. Z môjho hľadiska ide o veľmi silný prípad stvárnený priemerne a keďže sa nešlo viac do hĺbky v rámci súdneho procesu, vystačilo to len na priemer. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama