Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Penzionovaný soudce s pomocí své schovanky loví pedofily, které následně nelegálně kastruje. Ve chvíli, kdy se mu hon na nebezpečného pedofila vymkne z rukou, se do případu zapojuje i policie. Zatčení psychopatického násilníka na ženách však spustí nebezpečný souboj... Policisté jsou přivoláni k nálezu mrtvoly mladé ženy, kterou našel řidič převážející dřevo z lesa na svém voze. Detektiv se svou zástupkyní Rachel zjistí, že žena utíkala před někým, kdo ji zřejmě dlouhodobě věznil, a raději před pronásledovatelem skočila z mostu na projíždějící vůz. Bohužel svým zraněním podlehla. V té době penzionovaný soudce Cooper za pomoci své pomocnice Lary nastraží past na pedofila. Lara pedofila vyláká do hotelového pokoje, kde ho Cooper omráčí a následně vykastruje. Vychází najevo, že Cooper tímto způsobem už dlouhou dobu likviduje pedofily v okolí. Jenže jeho další akce se mu vymkne z kontroly. Lara je totiž dalším pedofilem unesena a Cooper to zjistí až po chvíli. Když se snaží sexuálního predátora honit ve svém autě, vybourá se a je zadržen policií. Při výslechu chce Cooper po policistech, aby ihned zasáhli a Laru našli. Detektiv, který je u soudcova výslechu také, skutečně ihned vyhlásí pátrání a díky sledovacímu zařízení, které dal Cooper Laře, včas zasáhne. Násilníka, Simona Stullse, zatkne a z jeho domu zachrání jak Laru, tak i další dívku, kterou zde Stulls už dlouhou dobu věznil. Vychází najevo, že Stulls v domě zřejmě zabil už několik žen. Zadržený však při výslechu nespolupracuje a tváří se jako pomatený. Rachel dojde k závěru, že Stulls trpí rozdvojením osobnosti, a pokusí se z něj dostat nějaké informace. V té době při ohledání Stullsova domu zahyne šest policistů, když do domu začne náhle unikat plyn. Policisté chtějí zjistit, jak Stulls, který očividně nepracoval, přicházel k penězům. Stulls tvrdí, že mu je dával Santa Claus. Detektiv se zaměří na Stullsovo dětství. Podaří se mu zjistit, že Stullsova matka Amy byla kdysi unesena a následně byla sama násilníkem vězněna. Když se jí podařilo uniknout, porodila právě Simona. Po nějaké době se Amy oběsila. Cooper oznamuje policii, že je přesvědčen, že Simon své zločiny nepáchal sám, že mu někdo pomáhal. To potvrdí i výbuch auta s jedním z policistů. Technici zjistí, že výbušnina byla vojenská. Policistům se podaří zatknout muže, který Stullsovi trhaviny prodal. Stulls uteče ze stanice ve chvíli, kdy je nahlášena další výbušnina. Jeden z policistů je totiž neznámým Stullsovým komplicem vydírán pod pohrůžkou, že mu bude zabita jeho malá dcera. Policista Stullse v převleku ze stanice ve zmatku okolo údajné bomby odveze. Jeho malá dcera je pak nalezena živá v bedně, o které byli policisté přesvědčeni, že obsahuje bombu. Z psychiatrických záznamů Amy Stullsové policisté zjistí, že Simonovým otcem je majitel továrny, ze které byla Amy kdysi unesena. V bytě Stullsova otce také Simona najdou... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (105)

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Nebyť tých zbytočných scén typu dieťa v škatuli či dievčina v kóji - nijaké vysvetlenie sa nekonalo, tak by to bolo u mňa plný počet. Cavill sa spamätal, že je britský herec, nie americký napumpovaný vyretušovaný vyeditorovaný chuj, ktorý "hrá" iba pred zeleným plátnom. Pokiaľ nemáte radi zbytočnosti ako oblizovance žena-muž a iné druhy tupého snaženia sa o pestrosť vo filme, toto bude film pre vás, lebo nič takého tu konečne nenájdete. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vzrůstající obliba skandinávských detektivek vypustila do filmového i seriálového světa hromadu detektivů s depresivním výrazem, kteří se až na výjimky pohybují v zimním prostředí. Někdy to je ku prospěchu věci a jindy je to zcela zbytečné. Pro tohle dílko platí druhý případ. Navíc Cavill se pro podobnou roli vůbec nehodí, takže se celou dobu tváří jako by měl v p*deli zaražený anální kolík. Příběh sám není až tak špatný a spojení policie se samozvaným lovcem pedofilů mě docela bavilo, takže když k tomu přidám celkem odsýpající vyprávění, dalo se přehlédnout i pár scénáristických kiksů a výše zmíněný Cavill. Jenže pak dospěl Raymond do bodu, kdy nevěděl kudy kam a tak si pomohl elementárním porušením Knoxova pravidla. A od té chvíle šlo všechno kopru, což korunovalo totálně debilní finále. Sice se jedná jen o závěrečnou cca čtvrthodinku, ale i ta dokázala celkově slušný dojem hodně pokazit. Na lehkém nadprůměru film zůstává především díky zbytku castingu s přehrávajícím Fletcherem na čele, ale v tomto případě to neměl být on, kdo film potáhne. 60% ()

Reklama

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Výborný nepříjemný thriller, který u mě měl ze začátku náběh na 5 hvězd. Super zápletka, výtečná atmosféra, žádné zdlouhavé okecávání a naopak skvělý spád. Herci jsou fajn a i když Cavill nikdy nebyl moje cílovka, tahle role mu celkem sedla a Ben Kingsley je jako vždy skvělý. Problém Night Huntera je ovšem sice očividně talentovaný, ale nezkušený režisér, který si sedl i ke scénáři a právě ten mu zhruba za půlkou stopáže začal přerůstat přes hlavu a nedokázal příběh udržet natolik na uzdě, aby byl tak nějak uvěřitelný. Každopádně to není zas tak veliký problém, takže bych tohle svérázné krimi hodnotil spíše kladně. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Thriller, ktorý čerpá z viacerých zdrojov (napr. prvá séria True Detective – a tým pádom prítomnosť A. Daddario sa dá vysvetliť, prípadne Split). Zvučné herecké mená, zaujímavý je však dvojitý výkon B. Fletchera. H. Cavill priemerný, ničím výrazný a spolupráca s A. Daddario funguje len čiastočne. P.S.: Tie vlasy N. Filliona ma takmer knockoutovali. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Hele nejni to vůbec špatný... docela slušná krimi, bohužel to hodně dolů sráží velmi nízká kvalita herců... jedinej Kingsley hraje dobře a uvěřitelně, jinak hlavní hrdina je prvotřídní dřevo a ta psycholožka ujíždí na něčem hustým... no je to dost hrozný na ty dva koukat. Zato hlavní záporák je fakt dost dobrej! Henry Cavill a ta pinda Daddario, to je fakt ubohost, zbytek je OK. Jednou vidět doporučuju! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Pracovní název filmu byl „Nomis“, tedy „Simon“ pozpátku. V jazyku esperanto znamená nomis „být volán“. (TaNya_)
  • Celosvětová premiéra proběhla 28. září 2018 na filmovém festivalu v Los Angeles. (BMW12)
  • Natáčelo se ve Winnipegu (Manitoba, Kanada). (BMW12)

Reklama

Reklama