Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(13)

Bývalý mariňák se nechá zavřít do mexického vězení, aby pronikl do gangu podezřelého z únosu dcery amerického soudce. (Netflix)

Recenze (7)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Samotný scény z vězení byly fajn, jenže kdybykoliv zabrousila kamera mimo vězení, byla to těžká nuda. Postavy mimo vězení bez pořádnýho charismatu a příběh mimo vězení už byla jenom taková zbytečná nastavovaná kaše. Chování nějakejch postav bylo fakt těžko uvěřitelný (zaláskovaná Linda ... to mělo být něco jako Stockholmskej syndrom, WTF?), hlavní hrdina měl charisma mokrýho hadru a ani jeho postava v rámci scénáře nepřevedla pořádně nic zajímavýho. Za to záporáci byli vcelku skvostný a hlavního hrdinu s prstem v nose zastínili herecky i dramaturgicky. Od trhlýho ředitele věznice, jeho pravou ruku Marciala, přes bosse Tavarese až po naprosto geniálního prdícího psychouše Santita. Fakt jsem čuměl, co tenhle týpek zahrál, ať už grimasama nebo přednesem. S líp napsanou a hlavně zahrnou hlavní postavou, menšim počtem dílů (takovejch deset by určitě stačilo) a fokusem čistě na dějovou linku z vězení moh být výsledek o parník lepší. Za záporáky, vtípky a občas správně švihlý scény (svádění guvernátora) třetí slabší hvězda. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy z väzenského prostredia, mexikáncov i španielčinu, preto padla voľba na tento seriál na netflixe. Seriál má svoje muchy, prvé 2-3 diely ma nijako zvlášť nechytili, ale postupne som sa do toho slušne zahryzol. Najväčší omyl je hlavná postava, herec fešák ale s nulovou charizmou. Väzenské filmy mám rád hlavne pre širokú paletu rôznych ksichtov a pošahancov všetkého druhu. Najviac sa mi páčil väzenský boss Tavaress, fakt dobrý týpek, skvelý chraplák v hlase a hneď po ňom úžasný idiot a magor v jednom - Santito, ktorý občas nie je tak blbý jak vyzerá. V menších úlohách potom ďalšia kopa zaujímavých mexických chlapíkov, počnúc šéfom "La union" až po jeho sluhu -trpaslíka, ktorý sa neustále škeril a možno aj preto tak škaredo skončil. Zopár scén je správne krvavých, no vytkol by som veľmi podradne natočené pästné súboje, myslím na dnešné pomery, keď už vyzerajú podstatne reálnejšie. Konkrétne súboj medzi hlavnou postavou a dozorcom a neskôr Číňanom. Tieto súboje vyzerali ako z 80-tych rokov. Žiadna dynamika, krv, z niektorých záberov je očividne pomalé naznačovanie úderov, akoby sa herci báli ísť do toho naplno. 1. séria sa dá odsledovať ako samostatná jednotka, je to viacmenej ukončené, samozrejme je tu ešte zopár nedoriešených detailov, aby mohlo vzniknúť možné pokračovanie. Dúfam, že vznikne, Tavaress by mi chýbal...80%. ()

Reklama

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Nečekal bych nic převratného a budete spokojení. Za mě si perfetktně sedly role. Šéf věznice, Santito, Foca, etc. V celku slušná gradace a tak nějak se pořád něco děje. Navíc dílů pár a přemýšlet se u toho taky nemusí. Nakonec jsem se rozhodl pro 4* a to z toho důvodu, že jsem to dal takřka na jeden zátah. A to už dneska u mě něco znamená. Jen ta linie mimo vězení mě vůbec nebavila a přišla mi naprosto zbytečná. ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem z této mexické vezeňské rubanice o 3 lokacích je poněkud smíšenej, přesto spíš kladnej. Co se příběhu týče, nic převratnýho se tady nedělo a Lázaro, alias Dante byl klasickej nudnej americkej soldier, kterej "není na ničí straně". Postavám byly připisovány charaktery a povahové rysy se vyskytují po obvodu kruhu Hippocratovy typologie temperamentu a nikde jinde. Což pak bylo dost zajímavé pokoukání. Ohledně vězeňských kurviček si nejsem úplně jistej, zda šlo o nějakou brutální recesi, fantazii, nebo reflexi reálnýho Mexickýho vězení (ne, opravdu jsem v mexickým lochu nebyl ani na návštěvu) - princezničky, fakt. Až na absenci atmosféry a konstantní linii napětí je to vcelku slušný vězeňský mord, plný zajímavých převratů, úplatků, úpadků, přepadení ve sprchách a vězeňských i mimovězeňských vražd. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Celkem lákavé téma. 13 dílů bylo moc. A to hlavně proto, že to bylo zdlouhavé. Kdyby byl seriál divokou jízdou, prosím, možná by to bylo i krátké. Vězeňské prostředí super, i když v mexickém podání velice překvapující. Jejich národní podání místy hraničilo až s telenovelou. A mentalita? Samozřejmě člověk nepředpokládá v této krajině nějakou plošnou inteligenci. Ale taková nálož magorů  a dementů se jen tak nevidí. Zajímavé je, že to Mexikáni takto natočili sami o sobě. V amerických filmech tu tupost vidíme taky, ale ne pod takovým tlakem. Výrazy (pozn.: nejsem puritán): U nás se v běžné hovorové řeči používá slušné oslovení "vole" a další. Tady bylo za každou větou "kundo" a další klenoty. V podstatě bez těchto titulů byl asi seriál o 4 díly kratší. Velkým mínusem filmu byla volba hlavní postavy. Zjevem žádný zázrak a projevem úplně mdlý. Zato postava dementa Santita byla na nějakou sošku. Ten chlap byl tak uvěřitelný, že snad musel být opravdový psychouš, ale pak by zase nezvládnul scénář. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Mexiku a jeho hlavním městě, dále se natáčelo na hraniciích mezi USA a Mexikem. První série má navíc pouze 13 epizod, což ze seriálu činí nejkratší produkci společnosti Telemundo – ta točí buď klasické telenovely, jejíž délka čítá 50 a více epizod na jednu sérii, nebo narconovely, které mívají v rozmezí od 50 do 100 epizod na jednu sérii, přičemž sérií je víc. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama