Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (24)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// "This is the moment. I just told you you can't save me, and you're gonna try to anyway." Jo, tohle je ten moment. Moment, kdy Lindelof ambiciózně rozjel skrze pubertální slovní hříčku jednu dojemnou love story povídáním si v baru, zatímco se modrý bůh současně pohybuje v asi deseti různých časových linkách, které se proplétají a navzájem navíc i ovlivňují (!), aniž by se divák stíhal jakkoli ztrácet. Nejenže tak Lindelof rozjel tenhle parník emocí, komplexních myšlenek, filosofických paradoxů a dialogů dodávajících kontext de facto celému watchmenovskému univerzu, on ho zároveň i dokázal úspěšně dotáhnout až do konce. Působivé je v tomhle ohledu zkrátka slabé slovo, a byť na tom mají samozřejmě velký podíl Nicole Kassell a Reznor s Rossem, jejichž piánko to celé posílá někam na měsíc Jupiteru, pořád mám čistě z tě představy psaní scénáře k tomuto dílu bradu až na podlaze, protože takhle fenomenálně vystavěný děj se zkrátka jen tak nevidí. Kdybych už se měl do konce života dívat jenom na jednu epizodu libovolného seriálu, byla by to tahle, protože v ní je jednoduše vše. Adamem a Evou počínaje, a tragickým koncem každého vztahu konče. Díky za to. "In the bar the night we met, you asked about the moment I fell in love with you. This is the moment. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konverzace s Bohem v baru osvětluje mnohé. Promyšlená sebenaplňující se budoucnost může působit malinko lacině, ale po troše přemýšlení dává smysl. Irons je v tomhle dílu boží. Veidt je na tahu. Počkejte si na potitulkovou scénu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odměna pro věrné diváky - tohle je ten díl, ve kterém do sebe zapadlo snad už úplně všechno, a nezbývá než si týden počkat na finále, které určitě ještě nějaké překvapení přinese. Tvůrci si mě opět získali mazaným vyprávěním poskakujícím v čase a tím, jak přirozeně dílek po dílku sestavovali celou tu skládačku. Kdybych nevěděl, že je Alan Moore takový, jaký je, snad bych si mohl i myslet, že z tohoto seriálu musí mít velkou radost. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predposledná epizóda nám ponúka rozsiahlejšiu históriu života Dr. Manhattana, k čomu patria aj zaujímavé hrátky s časom. Je tu zrejmá aj prepojenosť s Adrienom Veidtom, takže aj on sa do deja výraznejšie zasadí. Navyše je celá epizóda prerozprávaná ako retrospektíva, respektíve flashback, ale v prípade vnímania času Dr. Manhattana je to vlastne úplne jedno. Len treba dať bacha a nevypínať hneď po nabehnutí titulkov, ešte je tu veľmi zaujímavá, niekoľkominútová potitulková sekvencia. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ jediný diel, ktorý sa nesie v duchu komiksu ALE hoci vysvetľuje veľa vecí z predchádzajúcich častí, stále mi zostáva v hlave otázka prečo? Aký dôvod mali tvorcovia rozprávať príbeh PO udalostiach z komiksu a snažiť sa ich dať do kontextu do akého ho dali. Dáva to zmysel a je to aj dobre napísané. Ale ten presah to skrátka nemá. A Dr. Manhattan ako zamaskovaný černoch? Prosím vás. Jediný použiteľný koncept je Irons ako Veidt. A fajn hudba. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Nothing ever ends." _____________ Absolútny masterpiece, ktorý posúva úroveň story-tellingu na úplne šialenú a pre mňa doposiaľ nevídanú úroveň a zároveň sa jedná aj o jednu z najgeniálnejších a najlepšie premyslených seriálových epizód všetkých čias... Naozaj nemám slov. To, čo som práve videl sa slovami opísať nedá... Dr. Manhattan kraľuje! ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mr.Mannhatan vyhľadá v bare Angelu a vedú spolu dlhú debatu o tom, čo sa stane a čo sa stalo. Mannhatan vyhľadá aj Adriana, ktorý mu umožní prežiť pár príjemných chvíľ v tele človeka. V epizóde sa síce objasní takmer všetko, ale sú to konverzácie ktoré nudia, kamera a opakované zábery na kravatu Mannhatana sú príliš dlhé a nezachráni to ani skvelá hudba. Nudné, aj keď v kontexte elého príbehu potrebné ale žiaden nečakaný "mindfuck" sa nekonal. ()

Bane_Boss

všechny recenze uživatele

Představte si tohle – Trent Reznor & Atticus Ross napíšou srdceryvnou melodii, kterou vede lehký klavír a postupně se přidává uši hladící chór. I když je vaše srdce dávno rozbitý, tohle vás prostě dostane. Všechno je v hajzlu, orteláci už čekaj před domem s takyonickým kanónem, ale to je jedno, bo Dr. Manhattan nabíhá na scénu se svou vytříbenou krasomluvou a … This is the moment. I just told you that you can't save me and you're gonna try to anyway. In the bar THE NIGHT WE MET you asked me about the moment i fell in love with you. This is the moment. Moje srdce krvácí. A to jsem si myslel, že umím ty slova krotit, jak drak. Ještě se mám co učit. Příští týden se bude bulet. I'm so blue man 'cause today was the moment....the moment i fell *IN LOVE* with this series...and it is ending next week :( ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Famózní záležitost z pohledu vyprávění. Dlouhé a neskutečně poutavé dialogy. Škoda, že to musí kazit otravná a neskutečně strašně moc a nepřirozeně sprostá černá kráva - černoši mi ve filmu nevadí a až bude na scéně agentka FBI a bude se chovat zase stejně, bude to o bílé krávě - jde jen o odlišení těch dvou krav.. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fenomenální.... takhle by se dala nazvat tato epizoda. Lindelof mě zase dostal, ale tentokrát něčím na co nejsme u něho zvyklý. Komplexní příběh, který dává smysl a na nic víc si nehraje. Nemůžu uvěřit, jak dokonale dokázal Lindelof vystavět děj tohoto seriálu. Dr. Manhatton byl perfektní a už jen díky němu je to velká paráda. Jeho vývoj od komiksu je velice zajímavý. Samé paradoxy, které dokonale vystihly komiks. Nebudu lhát, tohle je za mě jedna z nejlepších seriálových epizod.... jsem v úžasu. Mohl bych se na to dívat celý den. No a závěrečný piano od skladatelů Trent Reznor a Atticus Ross to posunulo na jiný vesmír. Kde je těch šest hvězd, když je člověk potřebuje? :-) ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzdycky mam velkou radost, kdyz vsechno do sebe zapadne, kdyz se dejove vlakna propletou v jednom bode do uhledneho uzliku a presne tohle jsme tu dostali. Predposledni dil funguje skvele jako navnazeni na finale i jako samostatny dil sam o sobe. Angele se musi fandit, spin na Dr. Manhattana me strasne bavi a zapojeni sedme kavalerie jako zaporaku vyznavajich Rorschacha je super napad. Moc se tesim na dnesni dil! ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Totální scénáristické porno. Tak jak byly předchozí díly relativně nudné a zmatené, tak tento díl to napravil (a vysvětlil). Užíval jsem si to maximálně od první minuty, kdy celkem bylo jasně nalajnováno o co pujde,ty dialogy a ten scénář, no prostě lahudka, která se jentak nevidí, prostě čumím. Poslední díl je taky dobrej, ale tento má navrch. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pacilo sa mi, ako sa tvorcovia pobavili s mnohymi casovymi paradoxami a dialogy a sceny pri tom stale davali zmysel. Potesilo i vysvetlenie vztahu a postavy Jeremyho Irons-a na Europe. Stale divaka prekvapovat a prist s originalnymi myslienkami je po dlhsom case velmi osviezujuce. 90% ()

Dimo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani v nejmenším jsem na začátku sledování seriálu nečekal, že se dostane sem. Rozuměj, tak daleko. Může seriál vyvrcholit ještě více fascinujícím způsobem? Brzy uvidíme. Buď se ladně nakrásně uzavře, nebo propadneme křeslem až na zem, jak nás uzemní. Všechno je možné... ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle byl ten díl, kvůli kterému má smysl se na celou sérii dívat! Zábavný, promyšlený, smysluplný. A hlavně všechny střípky spojuje do (teď už očekávaného a předvídatelného) konce. Upřímně si ale neumím představit, čím by to mohl finálový díl překonat či překvapit. Uvidíme... Btw. Už první sekundy tohoto dílu mě poslaly do kolen - název epizody "A God Walks Into Abar" je boží :-D ()

Reklama

Reklama