Reklama

Reklama

Watchmen

(seriál)
  • USA Watchmen
Trailer 1
Akční / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, 2019, 8 h 43 min (Minutáž: 52–63 min)

Tvůrci:

Damon Lindelof

Předloha:

Alan Moore (komiks)

Hrají:

Regina King, Yahya Abdul-Mateen II, Frances Fisher, Louis Gossett Jr., Andrew Howard, Jeremy Irons, Don Johnson, Jacob Ming-Trent, Tom Mison (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Seriál Watchmen od výkonného producenta Damona Lindelofa (Ztraceni, Pozůstalí z produkce HBO), zasazený do alternativní historie, v níž jsou maskovaní strážci postaveni mimo zákon, vyvolává nostalgické vzpomínky na původní stejnojmennou komiksovou klasiku. Přesto se v tradici díla, které ho inspirovalo, snaží jít zcela originální cestou. V čele hereckého obsazení stojí Regina Kingová, představitelka Angely Abarové, nositelky dvou masek – hlavní vyšetřovatelky policejního sboru v Tulse a také matky tří dětí. V seriálu se dále představují Jeremy Irons v roli stárnoucího a panovačného lorda z britského panství, Don Johnson jako Judd Crawford, náčelník policie v Tulse, Jean Smartová coby federální agentka Laurie Blakeová a Tim Blake Nelson v roli detektiva jménem Looking Glass. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele aR3Zz k tomuto seriálu (8)

Watchmen (2019) 

Série je jako dieslová lokomotiva - velmi pomalý rozjezd rušený spoustem hluku a černého smradlavého kouře, který ustane a zmizí až už je vlak velmi, velmi daleko. Jenže jak se rozjel, nabírá sílu, energii a je k nezastavení. Kdo nenastoupil (nebo vyskočil, čemuž bych se také nedivil), lituje. Bez metafor - takhle zpackaný úvod atraktivní série se opravdu jen tak nevidí! Nezajímavé postavy, nezáživný děj. Fakt jsem nechápal, co se vlastně první díly děje a nejhorší je, že je to divákovi ve výsledku tak nějak jedno. Všechno zajímavé a poutavé na celém seriálu byly především odkazy do minulosti a původní watchmeni. Výjimkou byl "mirror face" (ten byl super), ostatní nové postavy nudné. Série se pro mě láme AŽ v pátém (!!!) díle, pak to vše hezky graduje až do finále, kde se k mému zklamání téměř vše uzavře dopředu očekávaným způsobem. Těžko hodnotit jako celek, je to přesně mezi 3 a 4 hvězdami. Ale díky dvěma předposledním dílům se přikláním ke 4. ()

Je léto a dochází nám led (2019) (E01) 

První díl byl pro mne obrovské zklamání. Dostatečně mě nezaujal, nevtáhl do děje, neupoutal mou pozornost. Upřímně, kdybych neměl informace od přátel, že to bude lepší, dál bych se na seriál nedíval. 3 hvězdičky jsou v tomto případě velmi milosrdné. ()

Válečnické umění komančských jezdců (2019) (E02) 

Ani tento díl není žádná výhra. Chybí poutavý nebo aspoň něčím zajímavý děj. Ani postavy či herecké výkony bohužel zatím netáhnou. Něco, na co by se člověk mohl těšit, něco, co by ve mě vzbudilo zvědavost a nějakou chuť pokračovat... Nic. I zde velmi slabé 3*. ()

She Was Killed by Space Junk (2019) (E03) 

První z dílů, který byl poutavý a něco opravdu nabídl. Vzbudil ve mě zvědavost. A konečně položil i pár otázek, na které CHCETE znát odpověď (což je opravdu změna, protože doposud mi vlastně osud všech hrdinů byl zcela lhostejný). Stále za 3*, ale tentokrát již poctivé a zasloužené. ()

Little Fear of Lightning (2019) (E05) 

Pro mě epizoda, kdy se seriál zlomil! A to zcela zásadně. Nevím, co je jinak, ale opravdu je všechno tak nějak... lepší! Proč to tak nemohlo být od začátku? Je přece tolik sérií, které uchvátí prvním dílem a drží pozornost diváka i vysokou kvalitu po celou dobu? Dokonalá epizoda to není (4*), ale mílový skok vpřed! ()

An Almost Religious Awe (2019) (E07) 

Kostky jsou vrženy a karty odkryty! Což ale vůbec není na škodu, jdeme totiž do finále! Zatím jednoznačně nejlepší díl a to mám ještě dva před sebou! Stále chci odpovědi, mj. proto, že jsem nečetl původní komiksovou předlohu. ()

A God Walks into a Bar (2019) (E08) 

Tohle byl ten díl, kvůli kterému má smysl se na celou sérii dívat! Zábavný, promyšlený, smysluplný. A hlavně všechny střípky spojuje do (teď už očekávaného a předvídatelného) konce. Upřímně si ale neumím představit, čím by to mohl finálový díl překonat či překvapit. Uvidíme... Btw. Už první sekundy tohoto dílu mě poslaly do kolen - název epizody "A God Walks Into Abar" je boží :-D ()

See How They Fly (2019) (E09) 

Finálový díl série řadím k těm lepším. Překvapivě uzavřel/spojil většinu témat a dějových linek (to jsem takhle průhledně opravdu nečekal) a to navíc způsobem, který divák vytušil už z předchozího dílu. Takže šlo vlastně jen o vizuální zpracování a vyobrazení toho, jakým způsobem budou zápletky předloženy divákovi do očekávaných konců. i s humornými scénkami to nakonec nebylo špatné. ()

Související novinky

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Tvůrce Watchmenů údajně chystá Star Wars

Tvůrce Watchmenů údajně chystá Star Wars

17.03.2022

Zatímco do premiéry seriálového Obi-Wana už fanoušci odpočítávají pouhé týdny, na filmové frontě Lucasfilm nadále podezřele mlčí. Loni byl akorát odložen Rogue Squadron režisérky Patty Jenkins, jak… (více)

Kámoška Spider-Mana míří na Amazon

Kámoška Spider-Mana míří na Amazon

20.06.2021

Přestože studio Sony Pictures uzavřelo nedávno distribuční spolupráci se streamovacími službami Disney+ a Netflix, svůj nejnovější spidermanovský spin-off pošle údajně na Amazon Prime Video. Silk –… (více)

Filmový Blade má novou scenáristku

Filmový Blade má novou scenáristku

06.02.2021

Marvel zase jednou přepisuje historické tabulky. Vůbec poprvé totiž najal pro jeden ze svých filmů – konkrétně filmového Bladea – černou scenáristku. Stacy Osei-Kuffour má na kontě několik velice… (více)

Reklama

Reklama