Reklama

Reklama

Watchmen

(seriál)
  • USA Watchmen
Trailer 2
Akční / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, 2019, 8 h 43 min (Minutáž: 52–63 min)

Tvůrci:

Damon Lindelof

Předloha:

Alan Moore (komiks)

Hrají:

Regina King, Yahya Abdul-Mateen II, Frances Fisher, Louis Gossett Jr., Andrew Howard, Jeremy Irons, Don Johnson, Jacob Ming-Trent, Tom Mison (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Seriál Watchmen od výkonného producenta Damona Lindelofa (Ztraceni, Pozůstalí z produkce HBO), zasazený do alternativní historie, v níž jsou maskovaní strážci postaveni mimo zákon, vyvolává nostalgické vzpomínky na původní stejnojmennou komiksovou klasiku. Přesto se v tradici díla, které ho inspirovalo, snaží jít zcela originální cestou. V čele hereckého obsazení stojí Regina Kingová, představitelka Angely Abarové, nositelky dvou masek – hlavní vyšetřovatelky policejního sboru v Tulse a také matky tří dětí. V seriálu se dále představují Jeremy Irons v roli stárnoucího a panovačného lorda z britského panství, Don Johnson jako Judd Crawford, náčelník policie v Tulse, Jean Smartová coby federální agentka Laurie Blakeová a Tim Blake Nelson v roli detektiva jménem Looking Glass. (HBO Europe)

(více)

Recenze (182)

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc me to bavilo. Jde o paradni sequel puvodnimu komiksu. Strasne me bavilo, jak Lindelof chytre pouziva propriety zdrojoveho materialu, jak na ne odkazuje, jak je posouva na dalsi level. Je to opravdu chytre napsane. Rozehraje se tu celkem dost dejovych linek v ruznych casovych osach, je to habadej flashbacku a timejumpu. Ale vse je tak prehledne podane, tak prehledne zauzlovane do jednoho inteligentniho celku. Skalni fanousek komiksu jsem dlouho a ted jsem i fanousek druheho dilu, ktery ma formu devitidilneho serialu. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Mám rád Watchmeny a celkově ten jejich svět protože je to zase trochu jiné než jinde a i je to dost drsnější svět, který se na hrdinství zase tolik nehraje. Film od Snydera je super a musím říct, že tenhle seriál taky. Ano nějaký díl byl slabší ale v celkovém měřítku je to povedený seriál. Co je povedený je hlavně konec a a to tomu dost přidává. Super zápletka a jak jsem psal i ta drsnost, kterou nedávno přinesli i konkurenční The Boys seriál posouvá o level výš. Super je, že se setkáme i se starou sestavou Watchmenů kdo viděl nebo četl pochopí. Já jsem si ten seriál užil a nebudu lhát dneska jsem si dohnal poslední 3 díly najednou a přišlo mi to jako chvilka jak mě to bavilo. Pro fanoušky naprostá povinnost a pro ostatní doporučuji nejdříve film pak tohle ale nebudete litovat ani jednoho. 80% ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Mě bavila spíš ta první půlka seriálu kdy z toho byla pouliční kriminálka co se držela tak nějak u země ale v podstatě celej seriál jede docela svižně a vadil mi tam snad jen přehrávající Jeremy Irons a to co udělali s Dr. Manhattanem by Alan Moore asi nerozdejchal. Trochu mě mrzí že první série nebyla celá jen o tom policejním sboru strážců neboť tohle by jako vyvrcholení série druhý bylo perfektní. No ale lhal bych kdybych řekl že jsem si to neužil, nevypadá to lacině a má to svoje kouzlo. Hudba samozřejmě dle očekávání špičková. ()

MatejNosal 

všechny recenze uživatele

Spočiatku to vyzeralo na priemerný seriál no ako sa začali rozdané karty priradovať tam kam patria, všetko začalo dávať zmysel. Veľké prekvapenie s kvalitným soundtrackom. (90%) ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Sequel Snyderových Watchmenů, leftlovers edice. Divácky dost nevděčné, ale zato scénaristicky neskutečně promakané. Lindelof je král. 9/10 ()

woodsman 

všechny recenze uživatele

naprosto genialny serial 1 diel som si hovoril no nic moc bude to suche ale kazdy diel lepsi a lepsie neuveritelne zvraty aj sceny sokujuce no bomba chcelo by to dalsiu seriu Ozymandias v podani Jeremy Ironsa naproste bomby je pan herec ()

Henry007 

všechny recenze uživatele

Nedivím se, že v dnešní době přehnané politické korektnosti může mnoho diváků od sledování odradit holý fakt, že seriál poměrně na sílu tlačí svou rasovou diverzitu a oproti komplexní předloze se soustředí hlavně na otázku rasismu. Pokud se ale ke sledování odhodláte a nad některými zvláštními kreativními rozhodnutími dokážete mávnout rukou, tak si ten seriál lze bezesporu užít. Za nejsilnější stránku předlohy považuji prolínání současné linie a flashbacků. I tady se zhruba od pátého dílu dostáváme k odhalování minulosti postav a tyto scény považuji za nejlepší momenty seriálu. Naopak současnost poněkud pokulhává - hlavní hrdinka není natolik zajímavou postavou, aby utáhla celou sérii. A ani alternativní svět USA není tak nosný jako byla éra studené války v předloze - ocitáme se v americkém městečku, kde řádí tajná rasistická sekta, jenže nikdy jsem nepocítil, že by od této sekty hrozilo opravdové nebezpečí. Také linie s Adrianem Viedtem mi přišla vizuálně nudná, zdlouhavá a vlastně i docela zbytečná. Naštěstí je seriál nakonec uzavřen - všechny linie jsou ukončeny, většina tajemství je objasněna a tak lze tuto sérii hodnotit pozitivně. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Lindelofovi Watchmeni jsou risk, který se vyplatil. Se zaslouženě legendárním původním komiksem (který jsem si konečně po shlédnutí prvních pár epizod rozhodl přečíst) to má ideální množství společné DNA, dokáže to být svěží, provokativní, strhující i dojemné. Herecká sestava je navíc fantastická, Regina King tomu kraluje (pun intended), ale Jean Smart, Tim Blake Nelson nebo krásně přehrávající Jeremy Irons (který je skoro až do konce ve své vlastní, mnohem divnější show) za ní ani v nejmenším nezaostávají. Šestá a osmá epizoda jsou za mě jasné vrcholy, ale nenudil jsem se ani sekundu, celou dobu mě zajímalo, jak zapadnou jednotlivé dílky do sebe, a na konci jsem byl nadměrně spokojen. Kdybych to měl z nějakého důvodu srovnat se Snyderovou doslovnou adaptací, Lindelof by vyšel jako jednoznačný vítěz - Snyder sice taky odvedl slušnou práci, ale je vidět, že na komiksu ho zajímá hlavně drsná a špinavá atmosféra, Lindelof si z něj odnesl i myšlenkový přesah a aplikoval ho v novém materiálu inovativním způsobem. 10/10 ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Villeneuve dokazal perfektne navazat na Scottova Blade Runnera a svym pokracovanim snad jeste prekonal puvodni namet. Tohle byl pravej opak. Naprosta neschopnost udelat dobre cokoliv, co Moorovu predlohu/Snyderovu adaptaci činilo tak dobrou. Seriálový Watchmeni jsou narativne roztříštěný, čímž se jim vsak nedari zakryt obecnou banalitu a hloupost, ktera v mnoha ohledech degraduje puvodni komiks/film (viz. zatknutí Ozymandiase). Postavy za nic nestojí a ta negryně v hlavní roli...co to mělo být? Nejen, že taková plochá postava nemá šanci zaujmout, ale proč obsadili zrovna Reginu King? Co stálo v konkurzu? “Do hlavní role seriálových watchmenú hledáme ošklivou ženu opičích rysů...” To bylo utrpení čumět na tu její hnusnou držku. Fuj typíčo. Fakt humus. Tohle je vubec nejhorsi role, kterou mohli do Watchmenu implementovat a nejhorsi vyber herecky, ktere mohli dat hlavni roli. Avsak ani kvalitni herci jako Jeremy Irons zde nezazari, protoze jejich role za nic nestoji. Ve Snyderově filmu jsem si oblibil vsechny postavy a zasl jsem nad spletitym dejem (ano, to je vsechno hlvne Moorova zasluha). Zde jsem jenom sledoval neschopnost tvurcu udelat cokoliv dobre. Je to ušito na míru libtardům, kteří tomu dali zelenou. Dr. Manhattan je negr a novej ozymandias je ošklivá malá Vietnamka. Z Rorschachovo odkazu udělali KKK...achjo. Kdyby to aspoň cinematicky obstálo, když už všechny postavy zbavili jejich kouzla. Lidi ani klasicky nejsou schopný rozeznat, co dělalo předlohu tak působivou a zde nadšeně jásají a ohání slovy jako nejovážnější a nejambicióznější námět. Pochcat Lindelofa i fanoušky týhle břečky.Prej že Moore by měl pozvat Lindelofa na večeři a poslat omluvnej dopis HBO. Typičo, týpku ty se spláchni. ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

Zvláštně pojatej seriál, ale v dobrym slova smyslu. Na začátek je divák uvržen do světa, ve kterém je podstatně více otázek, nežli odpovědí, díky čemuž se dostavují dvě věci - pocit zmatení a pocit zvědavosti. Pokud člověk dá především na ten druhý jmenovaný, dočká se dost zajímavé podívané, protože po pár epizodách se klubko začne rozplétat a věci do sebe zapadat. A pak to teprve začne být parádní podívaná... ()

kamil.i 

všechny recenze uživatele

Keď Lindelof adaptuje nejakú predlohu, finálny produkt je o všetkom možnom, len nie o danej predlohe. Pokračovanie Strážcov dopĺňa o súčasné témy a zároveň prekrúca niektoré pôvodné motívy. Lindelofovu tvorbu milujeme kvôli tomu ako obohacuje príbeh o filozofické úvahy a odkazy na spoločenské problémy, či filmové diela, ako filmári pod jeho dohľadom vytvárajú inšpiratívne obrazy, ako je to celé premyslené do podoby komplikovanej skladačky, pričom netušíme na akom mieste, ani čase sa dej nachádza a chceme byť prekvapovaní. Zároveň ho nenávidíme kvôli pocitu zmätenosti a nejednoznačnosti, nemáme radi, keď sa dej až príliš zamotáva a namiesto odhaľovania odpovedí ležérne pitvá tragické osudy ústredných postáv a naťahuje melancholické momenty. Lindelof tak medzi divákom a svojim dielom vytvára ambivalentný vzťah. Ide o účelový ťah pre ktorý ho divák zbožňuje i neznáša. Hlavným problémom je, že prekvapenia prestanú fungovať v momente, keď sú až príliš neuveriteľné a týmpádom absurdné, či smiešne (viď slon, Veidt, gauč ako pasca) alebo keď je ich také množstvo, že už ich divák očakáva. Kvôli početným a miestami až úsmevným zvratom v nosnom príbehu som postupne krotil svoj 5 hviezdičkový úžas. Watchmen je nadčasové originálne dielo a výnimočný seriál, no Lindelof to (opäť) miestami prehnal. Jediná séria je týmpádom postačujúca. Na záver len dodám, že hudobná tvorba Reznora a Rossa je geniálna a svojou temnou atmosférou sa k seriálu dokonale hodí. ()

krauset 

všechny recenze uživatele

Watchmen jsou mým letošním favoritem. Způsob, jakým Damon Lindelof navazuje na Moorův komiks a překontextualizovává jej, je odvážný, funkční, obohacující. Spojuje historii amerického superhrdinství s rasistickou represí, ukazuje, že masky „dělají lidi krutější“, nebojí se věnovat celé epizody vztahovým flashbackům, tvoří život na Jupiterově měsíci a ukazuje situace, které jsem ještě nikdy neviděl. Překvapuje. Seriál, z něhož mám tři epizody ve své osobní topce roku, oplývá tolika nápady, že by z nich byl Mandalorian živ třicet sezón. Watchmen jsou mistrně odvyprávěný počin od autora evidentně na vrcholu tvůrčích sil. Více na TVZone. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Pokud opravdu nebude druhá série, tak naprosto dokonalý příběh! Ultimátní husina z hudby! Efekty někdy trochu slabší. Postavy krásně propracované a mezi mé oblíbence patří Looking Glass a Sister Night samozřejmě! Ozymandias klasicky sobeckej zmrd, i když jak se to vezme! Každý díl měl něco do sebe, ale nejlepší epizoda byla jistojistě epizoda 5! Takže už konec, ale vlastně Nothing never ends... ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Watchmen jsou nejvíce druhý divný komiksový seriál, co jsem kdy měla možnost vidět. dlouhé flashbacky, spousta logickýh děr a ani jedna příliš sympatická osoba, ke které by se dalo přilnout. Zjevně njsem správná cílová osoba. Do další řady se rozhodně nepustím. Za mne průměrná záleitost. ()

Související novinky

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Tvůrce Watchmenů údajně chystá Star Wars

Tvůrce Watchmenů údajně chystá Star Wars

17.03.2022

Zatímco do premiéry seriálového Obi-Wana už fanoušci odpočítávají pouhé týdny, na filmové frontě Lucasfilm nadále podezřele mlčí. Loni byl akorát odložen Rogue Squadron režisérky Patty Jenkins, jak… (více)

Kámoška Spider-Mana míří na Amazon

Kámoška Spider-Mana míří na Amazon

20.06.2021

Přestože studio Sony Pictures uzavřelo nedávno distribuční spolupráci se streamovacími službami Disney+ a Netflix, svůj nejnovější spidermanovský spin-off pošle údajně na Amazon Prime Video. Silk –… (více)

Filmový Blade má novou scenáristku

Filmový Blade má novou scenáristku

06.02.2021

Marvel zase jednou přepisuje historické tabulky. Vůbec poprvé totiž najal pro jeden ze svých filmů – konkrétně filmového Bladea – černou scenáristku. Stacy Osei-Kuffour má na kontě několik velice… (více)

Reklama

Reklama