Reklama

Reklama

Watchmen

(seriál)
  • USA Watchmen
Trailer 1
Akční / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, 2019, 8 h 43 min (Minutáž: 52–63 min)

Tvůrci:

Damon Lindelof

Předloha:

Alan Moore (komiks)

Hrají:

Regina King, Yahya Abdul-Mateen II, Frances Fisher, Louis Gossett Jr., Andrew Howard, Jeremy Irons, Don Johnson, Jacob Ming-Trent, Tom Mison (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Seriál Watchmen od výkonného producenta Damona Lindelofa (Ztraceni, Pozůstalí z produkce HBO), zasazený do alternativní historie, v níž jsou maskovaní strážci postaveni mimo zákon, vyvolává nostalgické vzpomínky na původní stejnojmennou komiksovou klasiku. Přesto se v tradici díla, které ho inspirovalo, snaží jít zcela originální cestou. V čele hereckého obsazení stojí Regina Kingová, představitelka Angely Abarové, nositelky dvou masek – hlavní vyšetřovatelky policejního sboru v Tulse a také matky tří dětí. V seriálu se dále představují Jeremy Irons v roli stárnoucího a panovačného lorda z britského panství, Don Johnson jako Judd Crawford, náčelník policie v Tulse, Jean Smartová coby federální agentka Laurie Blakeová a Tim Blake Nelson v roli detektiva jménem Looking Glass. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele BROKEN_ k tomuto seriálu (9)

Je léto a dochází nám led (2019) (E01) 

Damon Lindelof... co víc si můžu přát. Toho chlapa žeru a jeho předchozí seriály Lost a Leftovers mě dokázaly okouzlit takovým stylem, že to nedokáže jen tak někdo. Jeho styl se přiznám miluju a Watchmeni mají úžasný náběh, který bude zajímavější a zajímavější... o tom nemám sebemenší pochyb. Už teď z toho nemůžu spustit oči. HBO zase dokazuje svoji velkou kvalitu, jakou mají, co se týče produkce. Strašně dobře se na seriál kouká. No a ten skvěle podmanivý soundtrack nemá chybu. Extrémně se těším na zbytek a nemůžu se dočkat, co dalšího předvede Lindelof. P.S. Ačkoliv jsem jako fanoušek Zacka Snydera stále neviděl jeho filmovou verzi, tak i tak jsem si zde všiml odkazu na jeho film a zajímalo by mě, jestli se jedná o pokračování jeho filmu. :-) BTW komiks Alana Moora je mistrovské dílo. ()

Válečnické umění komančských jezdců (2019) (E02) 

Menší zvolnění po první epizodě, která do vás hrnula několik věcí. A mě se to líbí. Začínám si srovnávat myšlenky a čím dál tím více jsem zainteresovaný do tohoto díla. Je to zatím zvláštní, nesmyslné, ale sakra zajímavé, tak jak to umí Lindelof. Jo tohle je něco pro mě :-) ()

She Was Killed by Space Junk (2019) (E03) 

Začíná se mi to pěkně dostávat pod kůži. Seriál odkazuje na závěr komiksu, mám to brát jako volné pokračování? Ok, I love it! Ozymandias mě v podání Jeremy Ironse strašně baví a oblek z komiksu mi udělal radost. No a finále epizody bylo parádní. Dejte mi Dr. Manhattana! :-) ()

If You Don't Like My Story, Write Your Own (2019) (E04) 

Každým dílem zajímavější a zajímavější podívaná. Je tady rozehráno tolik věcí, že jsem zvědavý, kam se seriál posune. Ozymandias mě nepřestává bavit :-D ()

Little Fear of Lightning (2019) (E05) 

Úvodní scéna v topu. Epizoda se zaměřila na postavu Zrcadla a děj posunula hodně kupředu. Lindelof zatím bravurně pokračuje v tom co započal Moore ve svém komiksu. Nebudu lhát, bavím se královsky. :-) ()

This Extraordinary Being (2019) (E06) 

Úžasně zpracovaná epizoda. Vynikající režie, kamera, černobílá tomu dodala bezchybnou atmosféru (nemohl jsem z obrazovky strhnout oči), a hudba jako vždy super. Zatím si nemám na co stěžovat. :-) ()

An Almost Religious Awe (2019) (E07) 

Nevím co říct. Ta show je každým dílem lepší a lepší. Tam, kde to ze začátku vypadalo zvláštně, divák nevěděl co si o tom má myslet, tak teď se to dokonale vyjasňuje. V posledních cca 10 minutách mi spadla huba na zem. Lindelof se předvedl s něčím v čem je mirtr - zvrat. "Angela, are we going to keep fucking around here, or are we going to be honest with each other? Tell me how you know my grandfather, tell me what the fuck you're doing here. And don't say it's saving fucking humanity. Your grandfather came to me because he needed someone with my resources to help him stop the Seventh Kavalry. Stop them from doing what? In less than a hour they're going to capture Dr. Manhattan and they're going to destroy him and then they're going to become him." ()

A God Walks into a Bar (2019) (E08) 

Fenomenální.... takhle by se dala nazvat tato epizoda. Lindelof mě zase dostal, ale tentokrát něčím na co nejsme u něho zvyklý. Komplexní příběh, který dává smysl a na nic víc si nehraje. Nemůžu uvěřit, jak dokonale dokázal Lindelof vystavět děj tohoto seriálu. Dr. Manhatton byl perfektní a už jen díky němu je to velká paráda. Jeho vývoj od komiksu je velice zajímavý. Samé paradoxy, které dokonale vystihly komiks. Nebudu lhát, tohle je za mě jedna z nejlepších seriálových epizod.... jsem v úžasu. Mohl bych se na to dívat celý den. No a závěrečný piano od skladatelů Trent Reznor a Atticus Ross to posunulo na jiný vesmír. Kde je těch šest hvězd, když je člověk potřebuje? :-) ()

See How They Fly (2019) (E09) 

Výtečné zakončení. Nejvíce mi v paměti zůstane Jeremy Irons se svým Ozymandiasem. Lindelofe děkuji. :-) ()

Související novinky

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Tvůrce Watchmenů údajně chystá Star Wars

Tvůrce Watchmenů údajně chystá Star Wars

17.03.2022

Zatímco do premiéry seriálového Obi-Wana už fanoušci odpočítávají pouhé týdny, na filmové frontě Lucasfilm nadále podezřele mlčí. Loni byl akorát odložen Rogue Squadron režisérky Patty Jenkins, jak… (více)

Kámoška Spider-Mana míří na Amazon

Kámoška Spider-Mana míří na Amazon

20.06.2021

Přestože studio Sony Pictures uzavřelo nedávno distribuční spolupráci se streamovacími službami Disney+ a Netflix, svůj nejnovější spidermanovský spin-off pošle údajně na Amazon Prime Video. Silk –… (více)

Filmový Blade má novou scenáristku

Filmový Blade má novou scenáristku

06.02.2021

Marvel zase jednou přepisuje historické tabulky. Vůbec poprvé totiž najal pro jeden ze svých filmů – konkrétně filmového Bladea – černou scenáristku. Stacy Osei-Kuffour má na kontě několik velice… (více)

Reklama

Reklama