Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Životním dílem odpudivého a deformovaného opilce z hamburské čtvrti San Pauli Fritze jsou vraždy místních prostitutek. Jejich těla ukrývá do zdí svého podkrovního bytu, kde se smrad hnijícího masa snoubí s pachem staromládenectví a výpary řecké restaurace z přízemí. Případ sériového vraha Fritze Honky šokoval v polovině sedmdesátých let celé Německo a inspiroval Fatiha Akina k natočení filmu, který je kontrapunktem většiny thrillerů na podobné téma. Místo metodického pátrání totiž nabízí jen chaos, hnus, smrad a bezmála haptický prožitek z „pekelné kuchyně“ Fritze Honky. Akin s elegancí sobě vlastní vytvořil zrůdný artefakt, který tvrdě testuje diváckou odolnost a podvrací mysteriózní kult vytvořený kolem sériových vražd. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (301)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, na něž je třeba se naladit, pokud jde o to správné slovo. Již úvodní likvidační scéna beze slov dá najevo, co diváka čeká. Chlast a zmar. Poměrně rychle jsem si vzpomněl na filmy R. W. Fassbindera, na jeho sociální špinavá dramata plná postav z okraje společnosti. Hamburská čtvrť St. Pauli - sex kina a kluby, šantány, nevěstince, pajzly - má přesně takové obyvatele. Chabá výplata propíjená v zaplivaných hospodách stačí jen tak tak k mizernému přežívání. Fritz Honka byl jedním z těch, jejichž neblahé dětství stálo za budoucími zvrhlostmi, kterých se dopustili. Syrový snímek neodpuzuje otevřeným gore, protože to jde mimo kameru, ale celkovým laděním, atmosférou, prostředím i postavami. Co se týká vraždění, tak jednou z nejsilnějších scén je škrcení oběti, které se zdá nekonečné. Milovníci alkoholu možná po skončení filmu zkusí přehodnotit svůj postoj k němu. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Celej internet teď pěje chválu na filmového Jokera, obzvlášť kvůli mírně přepálenému hereckému přednesu Joaquina Phoenixe a krapet dospělejšímu podání klasické komiksové látky. Přitom je to vlastně jen docela suchý thriller bez jediného překvapivého zvratu či svěžejšího nápadu. Ale budiž, nechme masám posvícení, pro vás náročnější (a otrlejší) tu mám tip na kus pořádné filmařiny. Příští týden do kin vtrhne nový snímek Fatiha Akina U Zlaté rukavice, ve kterém exceluje mladý Jonas Dassler (roč. 1996) v roli sériového vraha Fritze Honky. A je to tak mocný sociální ekelhaft, že na to budete neradi vzpomínat ještě o Vánocích. Neskutečně poutavá a zároveň sžíravá (a v jistých okamžicích i zvráceně zábavná) sonda na samé dno lidské existence. Zmalovaný Phoenix tomuhle klučinovi nesahá ani po obřezanou klobásu. Na to vemte jed na krysy a zapijte ho vodkou! ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Jonas Dassler, 23 ročný, nemecký, filmový herec, HRÁ-tridsaťpäťročného, sériového vraha, Fritza Honku, keď už pácha tie najväčšie zverstvá v Hamburgu na začiatku 70. rokov, kedy si svoje všetky obete vyberá z neďalekého pohostinstva-U zlatej rukavičky, kam by mohol chodiť kľudne v šľapkách, kde sú samé šľapky... Je to strašne zvrátené, úchylné, perverzné, sadistické prasa, závislé od abnormálneho množstva litrov vypitého alkoholu, ktoré najprv naláka svoju korisť domov, do podkrovného bytu, keď pod ním totiž bývajú uštipační Gréci, čo sa onedlho budú sťažovať na nepríjemný zápach, ktorý sa šíri spoza jeho smradľavých dverí, a tým sa dostávam k citovanému „smradu” , čo je extrémne neznesiteľný, vzniká práve z toho, ako Honka zaobchádza so svojimi mŕtvolami, ktoré jednoducho-priamo vo svojej obývačke rozštvrtí, pílou rozreže končatiny, dôjde pritom i na hlavu, na úvod sa niečoho zbaví, ale väčšinou ostatné ľudské pozostatky skladuje, čím vytvára naprosto desivú a hrôzostrašnú totožnosť jedinca, ktorý nad svojimi činmi nemá vôbec žiadnu kontrolu, síce na chvíľu sa od nich totálne oprostí, pretože si nájde prácu nočného strážnika, ale o nejaký časový úsek tomu zase podľahne. Hlavným spúšťačom týchto beštiálnych udalostí mohlo byť aj protagonistvovo nadmerné pijanstvo, ktoré ho naštartovalo do samotných brán pekelných ! _ Ak sa vám náhodou ešte neurobilo nevoľno, či poprípade nemáte po celom tele samú husiu kožu, tak si pripravte extra pevnú myseľ a nervy si udržte na uzde, lebo režisér Fatih Akin si nikdy nekladie servítku pred ústa, a realistický naturalizmus necháva vyniknúť vo svojej celej kráse... ! Určite to nie je pre každého, aby mal na to vhodný žalúdok, stráviť porciu filmárčiny, z ktorej sa vám zatočí hlava ! PS: Mladý Dassler je na nespoznanie, alebo dnešným maskám sa medze nekladú, garantujem vám, že väčšie filmové hovädo ste ešte nevideli ! Jonas podal neuveriteľný herecký výkon, ktorý chce predovšetkým gigantickú odvahu. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Cenu nejodpudivějšího úchyla za rok 2019, získává herr Wonka v podání Jonase Dasslera,(ve skutečnosti sympaťák jak hrom) který si ze svého podkrovního kutlochu, udělal takovou malou bourárnu masa, převážně ženského původu a s nějakou hygienou ani počty těl si ale vůbec neláme hlavu. Není to rozhodně příjemné koukání, na druhou stranu je to takový jiný pohled na trošku podobné filmy. A navíc s vypečeným koncem. Doslova a do písmene. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Kdyby mohl být film jako koncept viditelně špinavý a páchnoucí, pravděpodobně by měl tuto podobu. U Zlaté rukavice svým způsobem trochu připomíná Lars von Trierův poslední film Jack staví dům, akorát je to autentičtější, méně sentimentální a více při zemi. I tak se ale jedná o velice naturalistické vyobrazení poněkud excesivního násilí, nechutných sexuálních hrátek a zabřednutí do mysli individua, oproti kterému i takový Glum vypadá jako sexy alfa samec. Film se snaží svým hlavním "hrdinou" diváka co nejvíce odpudit, což se mu vskutku daří na jedničku. Zároveň se ale snaží diváka seznámit s jeho motivy, minulostí a strastmi, díky čemuž ho divák sice nebude litovat, ale aspoň ho bude do určité míry chápat. Je to dobrá ukázka toho, kam až může lidská bytost klesnout, propadne-li alkoholismu a pocitu méněcennosti. Až na úplné dno. Je trochu škoda, že film je to v určité míře poněkud suchý a bez většího emocionálnějšího náboje, na druhou stranu je ale hlavní postavou cáklý sériový vrah, tudíž kdo ví, zda by to ve výsledku nebylo spíše kontraproduktivní. Jo, a děkuji filmu, že díky němu nějakou dobu nebudu moct jíst párky. Slabší 4* ()

Galerie (21)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. února 2019 na filmové festivalu v Berlíně. (ČSFD)
  • Fritz Honka (Jonas Dassler) bol extrémne citlivý na svoju výšku (cca 165 cm). Preferoval ženy nižšieho vzrastu a ideálne bezzubé. Mal totiž obavy zo zranení počas orálneho sexu. Vyhľadával preto spoločnosť starších prostitútok. (IceQueen)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

6. ročník Be2Can startuje už 2. října

6. ročník Be2Can startuje už 2. října

25.09.2019

Zlatý medvěd a oba držitelé hereckých cen z letošního Berlinale, cena za režii a cena poroty z Cannes a mnoho dalšího představí 6. ročník přehlídky Be2Can. Letos se koná od 2. do 8. října v pražských… (více)

Reklama

Reklama