Reklama

Reklama

Erbe Österreich


Habsburkové a jejich sňatky z lásky (E232)

(epizoda)
  • Rakousko Wo die Liebe stärker war – Habsburgs unerwünschte Liaisonen (více)

Obsahy(1)

Sňatková politika jednoho z nejvlivnějších panovnických rodů Evropy byla po staletí jasně určována. Co když však předem rozdanými kartami zamíchala láska? ... Mladí princové a princezny byli od nejútlejšího věku připravováni na to, že služba je ve slovníku Habsburků to nejdůležitější. A to se týkalo také jejich budoucího manželského svazku. K zajištění celoevropského vlivu a stability bylo nutné obětovat osobní štěstí. Ti nemnozí, kteří z této povinnosti vůči vlastnímu rodu vystoupili, se nezřídka museli vzdát titulu, postavení, apanáže a mnohdy nakonec žalostně ztroskotali, protože neměli vůbec představu o tom, jak je život vlastně těžký. To však nebyl případ arcivévody Františka Ferdinanda, jež se dočkal nejen císařského svolení ke sňatku s Žofií Chotkovou, ale také šťastného manželského života. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sobášili sa a sobášili, aby to územie kamsi porástlo až na Mars, no napriek tomu polovica z nich degenerovaná. Nejak to genitálne ani geneticky tí Habsburgovci nevymysleli a sú zároveň jedným z veľkých dôkazov, že gambatý nemusí byť len Lipšic. ()

mil@n 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem náhodou pouze tento díl a příběh Žofie Chotkové a Františka Ferdinanda d'Este mě dojal a současně naštval, protože nebýt srbských magorů, tak se naše historie vyvíjela úplně jinak a pro Čechy lépe. ()

Reklama

Galerie (12)

Reklama

Reklama