Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Yuuta Hibiki je prvním rokem na střední škole ve městě Tsutsujidai. Jednoho dne se však stane, že se Yuuta probudí, a to bez svých vzpomínek. Yuuta se později setká s agentem Gridmanem, který je uvnitř starého počítače. Gridman mu říká, aby splnil svůj účel. Pokus Yuuty pochopit význam těchto slov a najít své vzpomínky začíná. Yuuta má užitečnou pomoc od jeho spolužáků Shou Utsumi, Rikky Takarady a Akane Shinjou, ale... Tyto mírové dny jsou bezohledně zničeny monstrem, které se náhle objeví. (Shikii)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Israha 

všechny recenze uživatele

Vhoďte do nádoby Ultramana, Transformers a Evangelion, důkladně rozmixujte, okořeňte fanouškovským servisem v takové míře, že z toho může až začít pálet žáha, rozdělte na dvanáct částí a máte SSSS.Gridman. Původní Gridman je i mezi fanoušky klasického japonského tokusatsu poněkud méně známou záležitostí, takže těch inspirací a citací je tu více z různých zdrojů, aby si přišli na své i méně znalí diváci, ale platí, že čím víc máte nakoukáno, tím nadšenější budete. Co je ale super, je fakt, že i když nechápete, proč jeden z kaiju má na krku takové divné díry, nepoznáté ve jménech postav odkazy na prominentní figurkářské giganty a nepochopíte, proč se řeší, že Red King vlastně není červený, tak SSSS.Gridman přináší dostatečně atraktivní a propracovaný dějový oblouk, který je správně surreální (ale přitom se dá pochopit a nenechá vás ztracené v nevyřčených myšlenkách a pointách), kterým vás provedou postavy, kterým se daří vyhýbat se ubrečeným a afektovaným stereotypům typických anime teenagerů, a je to zabalené do pekelně stylového vizuálního kabátu, kde animace sice má jisté rezervy, ale veškeré apokalyptické výjevy a bláznivé souboje ještě bláznivěji nadesignovaných monster a mechů vám díky své kreativitě i tak vystřelí adrenalin k limitním hladinám. Strhující jízda, kterou není problém zkouknout na jeden zátah. ()

Rhaegar 

všechny recenze uživatele

4/5* anime. Ale to jen za předpokladu, že máte železnou trpělivost. První epizoda nastaví nějakou záhadu a příběh. Noo, ale v epizodách 2-5 je to kompletně odsunuto na druhou kolej a postavy nic nezajímá. Neřeší nic co se kolem nich děje a prostě když se objeví monstrum zrubou monstrum a dál to neřeší. V 6 epizodě zase navážou na ztracenou nit a od té doby je ten příběh fenomenální až do poslední vteřiny. Rozhodně doporučuji i pro ty co nemají rádi mechy, protože já mezi ně taky patřím :) ()

Reklama

daGGos 

všechny recenze uživatele

V konečném důsledku pro mne bohužel zklamání. Seriál z pohledu scénáře funguje v podstatě na dvou úrovních - tím prvním je klasická kaiju žánrovka o průměrném teenagerovi, jež shodou osudu dostane pod kontrolu obřího robota, s jehož pomocí bojuje proti nestvůrným kaiju. Je to zábavné, je to barevné, obrazovka je plná všemožných superútoků a monster, nicméně pro člověka, jež tomuhle žánru vyloženě neholduje, se tahle úroveň nejspíš rychle omrzí, neb kromě vizuálně krásných, ale schématicky probíhajících mecha soubojů a dětsky naivních monologů vlastně ani nic moc víc nenabízí. Poměrně záhy ale začne být zřejmé, že věci nejsou takové, jak se na první pohled zdají a v roztomilém zevnějšku se začnou vyskytovat trhliny, jež slibují výrazně dospělejší a temnější podívanou. A právě tento kontrast dětského a temného, pohádky a dramatu, nepříliš vážně se beroucího moralizování a hlubších psychologických pasáží, je tím, v čem SSSS.Gridman po většinu své stopáže exceluje. Úmyslně zde kladu důraz na to spojení "po většinu stopáže" protože právě ve finále, kdy scénář odhalí ta největší tajemství a nastolí nejzajímavější filosofické otázky, se dynamika celého děje najednou prudce zastaví, temnější linie je zcela upozaděna, nastolené či alespoň implikované otázky jsou ihned po vyslovení ostentativně ignorovány a poslední díly se tak zvrhnou v arc, který jakoby vypadl ze Strážců vesmíru a který oproti předchozí příběhové gradaci působí jako pěst na oko. A je to dle mého obrovská škoda právě proto, že SSSS.Gridman měl potenciál být něčím mnohem víc, než nakonec je a v širší komunitě se mohl proslavit i něčím jiným, než jsou stehna jedné z protagonistek. ()

q66 

všechny recenze uživatele

Luxusní záležitost, které se daří jak být klasickým tokusatsu, tak i moderní verzí; studio Trigger tu poprvé ukazuje svůj opravdový potenciál. Tento typ seriálu by obvykle padal do klasických pastí, jako třeba nadměrné spoléhání se na nostalgii a reference; těch je tu samozřejmě spousta, ale celé to funguje samostatně, kromě toho režie je výborná, stejně tak tempo a celkový tón, čerpá se tu z věcí jako The Big O a Neon Genesis Evangelion, ale taky jde o coming-of-age story z úplně jiného světa než ty dva zmíněné a celkově je to dost rozmanitě namixované, a jako výsledek to funguje perfektně. Nakonec stačí přidat už jen to, že tu není v podstatě žádný filler, a výsledkem je 8+/10, ke konci skoro 9/10. ()

Galerie (347)

Reklama

Reklama