Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Tsukikage je tajná vládní agentura, která zaměstnává mladé dívky, které svou špionskou prací bojují proti všem formám zločinu. Proč zrovna mladé dívky? Protože zdejší organizace využívá při svých nebezpečných misích jisté koření, které svým uživatelkám zbystřuje smysly a zrychluje reflexy, ovšem toto koření působí pouze na mladé dívky a s přibývajícím věkem se jeho efektivita postupně snižuje. Tedy každá agentka má pouze omezený čas, po který může v organizaci působit, a během tohoto času si musí také nalézt a vycvičit svou budoucí nástupkyni. Pozice nového rekruta nyní padla na mladou Momo, jejíž otec byl policista a která má velký smysl pro spravedlnost a nadevše miluje své město i obyvatele v něm. Výcvik nového agenta je však neskutečně fyzicky i psychicky náročný, a tak si bude muset dívka sáhnout až na dno svých sil. Navíc být agentem Tsukikage je v současné době také velice nebezpečné, protože po městě sílí vliv velmi mocného zločineckého syndikátu, který přichází s rafinovaným plánem, jak celou agenturu zničit a z obyvatel města si udělat své otroky... (Jeoffrey)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (4)

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Spa-pa-pa-ra-pa Spa-pa-pa-ra-pa Spy An-d Spyce! Intro je presne ako tento seriál. Strelené, ale chytľavé. V záležitosti ako toto nemá príliš zmysel čokoľvek riešiť. Poňatie, dej a postavy sú také, aké by ste očakávali už z plagátu, no má to nejaké vydarené akčné momenty, a pár krát započujete soundtracky odkazujúce na Matrix a Mission Impossible. Vzhľadom na žánrové zasadenie je to vítané poštuchnutie diváka. Trochu podobné Toji no Miko z tohto roku je o triedu lepšie v každom ohľade. ()

q66 

všechny recenze uživatele

Už od začátku bylo celkem jasné, že půjde o blbost, otázkou pak bylo už jen, jestli půjde o zábavnou blbost; několika epizodám se to dařilo, hlavně díky hbitému tempu, dobré hudbě v pozadí (třeba úplně nestydatá vykrádačka "Spybreak!" od Propellerheads) a vizuální stránce; nicméně pak se to nějak zvrtlo a celé to začalo být víc vážné, což se v tomto případě vůbec nevyplácí, protože chybí ten základ, na kterém stavět; konec pak už je jen nuda. 5/10 ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Tak zrovna na Toji no Miko jsem si na rozdíl od kolegy vůbec nevzpomněl, ale velice rychle mi došlo, že znám jiné a lepší špionážní anime s mladými dívkami - Princess Principal a tak jsem si to v hlavě srovnával hlavně s ním. A tady to Release the Spyce projelo snad ve všech ohledech a na celé čáře. Prostředí, zápletka, špionážní mise, všechno je tu proti PP tak o level až dva níže. Přesto ale nemůžu říct, že by RtS nemělo něco do sebe. Jak píší ostatní, má to dost povedenou hudební stránku, také se mi líbil svižný opening a atmosféře ta dobrá hudba dost pomáhala. Postavy mi sice nebyly kdoví jak sympatické a ani jsem si nikoho extrémně neoblíbil (možná až na sexy záporačku), ale také mě tu nikdo ničím neštval. Občas jsem z toho cítil trochu toho napětí jako u Mission Impossible a někdy jsem si zase vzpomněl na slavnou 007, tedy i jako špionážní příběhy to u mě obstálo, s tím, že vážnější a trošku dramatický konec mě vůbec nevadil. No a zbytek? Mladé dívky si hrají na agenty a řeší svoje problémy, s tím že snad každá novicka je na svou mentorku na můj vkus až přehnaně fixovaná... 5,2/10 ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Menší ninjovská záležitost, kdy (jak už tomu běžně bývá) školačky bojují proti zlé organizace, která se snaží ovládnout svět. Vše je odlehčeno, ale ne naštěstí příliš, aby z toho byla úplná pohádka. Naopak je tu vidět nějaká ta akce, úmrtí a krev (ale samozřejmě v umírněném provedení, aby se na to mohlo koukat i mladší publikum). Takže máme tu boj dobra proti zlu a naštěstí postavy nejsou tak otravné (obzvláště hlavní hrdinka), jako se na počátku zdají. Příběh i když je trochu klišovitý dokáže překvapit svou promyšleností, než odfláklou jednoduchostí jako tomu bývá u jiných anime - jen aby tam prostě něco bylo. Animace bych řekl je velice povedená - obzvláště zpracování fyziky bylo opravdu vynikající. Po hudební stránce nic výjimečného, ale sem tam pár kousků celkem dobře sedlo do dané atmosféry. ()

Galerie (659)

Reklama

Reklama