Reklama

Reklama

Banda

(seriál)
  • USA The Boys
Trailer 2
USA, (2019–2024), 32 h 17 min (Minutáž: 54–68 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jennifer Esposito, Jack Quaid, Erin Moriarty, Tomer Capone, Laz Alonso, Jessie T. Usher, Chace Crawford, Dominique McElligott, Karen Fukuhara (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Seriál The Boys, adaptován z komiksové předlohy stejného názvu a vytvořen hercem a režisérem Sethem Rogenem, je zasazen do alternativního vesmíru, kde jednotlivci obdaření supermocí jsou uznáváni širokou veřejností jako superhrdinové. Tyto superhrdiny vlastní silná společnost Vought International, která je prodává a zpeněžuje. Tito superhrdinové se ve svém osobním životě chovají arogantně a rádi zneužívají svoje superschopnosti. Seriál sleduje primárně dvě skupiny: Sedm, neboli přední tým superhrdinů Vought International a skupinu The Boys, která se snaží zničit tyto zkorumpované superhrdiny. Skupina The Boys je vedena Billym Butcherem (Karl Urban), který nenávidí všechny superhrdiny a skupina Sedm je vedena egoistickým a nestabilním Homelanderem (Antony Starr). Mimo jejich konflikt sleduje seriál také nové členy každého týmu: Hugh "Hughie" Campbell (Jack Quaid), který se přidá ke skupině The Boys hned poté, co jeho přítelkyně je zabita jedním ze skupiny Sedm, a Annie January/Starlight (Erin Moriarty), která se přidá do skupiny Sedm, ale v zápětí zjišťuje, že superhrdiny, které obdivovala, se nechovají tak, jak si představovala. (Richard.Jezd)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (374)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bůh žehnej Americe. Evan Goldberg a Seth Rogen jsou kamarádi od dětství. Spolupracovali spolu na řadě fláků. Fešáci v upnutých trikotech, prvoplánově kladní, zoufale nudní, zachraňující nás šváby před intergalaktickým zlem. Jenže tady jsou naši tajtrdlíci krapet jiní: morálně pochybní. Říkají si The Seven a reprezentují gigantickou společnost jménem Vought, která tvoří jejich veřejnou image a spravuje všechny ty zlaťáky, které tahle parta přináší. S jejich značnou silou přichází velká zodpovědnost, což je téhle bandě docela šumák. Proti elasťákovým celebritám začne bojovat nesmělý mladík Hughie, pomstychtivá banda, kterou povede Karl Urban coby ostřílený Butcher (který přišel vinou Sedmičky o manželku), se pak postupně rozrůstá o nové týpky – v jádru citlivého Frenchieho, němou a velmi hbitou Kimiko a o bývalého vojáka Mother's Milka. Na druhé straně je především egoistický slizoun Homelander ve skvělém podání Antony Starra. Jízda plná řízné hudby, adrenalinu, černého humoru, laserových očí a krvavých orgií má zelenou. Jen u toho diváka místy nesmí moc přemýšlet a pouze se bavit. První série moc fajn, v druhé už to začalo dřít. Mnohé postavy totiž ve velkém bilancují, přešlapují na místě, vylévají si srdíčka a slibují si, co bude až bude. Neubráníme se zbytečným scénám, které jen zabíjejí čas, aby si tvůrci mohli šetřit na další sérii. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Amazon se toho nebál, přišel se zajímavým příběhem podle komiksu, přenesl tento děj na filmové plátno a výsledek se fakticky povedl. Na každém kroku z toho sálá ten tučný rozpočet, jenž byl do seriálu napumpován.....po stránce audiovizuální bez chybičky, skoro až na filmové úrovni. Co ale musím vyzdvihnout, tak to jednoznačně zacházení s postavami. Žádné ploché figurky na šachovnici, které si odříkají své repliky....vůbec....vývoji každé jednotlivé postavy zde byla věnována slušná minutová stopáž a v konečném součtu jste si zúčastněné rozdělili na dvě kategorie....nesnáším a přirostl k srdci. Někdy totiž ve filmech existuje ještě třetí možnost, a to.....je mi ta postavička absolutně ukradená. A pokud si tuto třetí variantu během sledování snímku ve své mysli vytvoříte, tak je s filmem něco špatně. Základní premisa ohledně oné suprácké "Sedmičky" a firmy, jež je v zásadě vlastní a nakládá s nimi k vlastnímu užitku nesmírně zajímavě podaná. Jednotlivé charaktery této sedmičlenné superhrdinské party rozmanité, přesto až na jednu výjimku se vám každý svým chováním zhnusí (tady jednoznačně vede Evil Superman alias Homelander, který mě svým uhrančivým pohledem a démonickým jednáním fakticky překvapil......brilantně se této role ujal Anthony Starr). Co se týče těch "kladných" osob z druhé strany barikády, tak tam si to jednoznačně vodil s tím silným přízvukem Karl Urban coby Billy Řezník...........Příběh taktéž silný v mnoha momentech (scéna s pasažéry letadla, cliffhanger závěrečného dílu). A ten vizuál a kamerová kompozice jednotlivých záběrů......lahůdková záležitost. Tak rozdílné od nějakého Marvelu (vulgarismy, nahota, časté GORE scény), ale přesto to na diváka má daleko drtivější emocionální dopad a často to slouží k zamyšlení (ne jen prostě na odreagování). Dost mi to v mnohém připomnělo Watchmeny. Už chci druhou sérii. Za mě dávám 90 % ()

Reklama

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Fuh, jak já jsem zatížený na superhrdiny, už od malička, člověk zatajuje dech při super-čemkoliv (Mario) a pak bad-cokoliv. No nicméně, tohle je první seriál, kde je mi ze superhrdinů opravdu na blití a skoro každá scéna, kde se nějaký vyskytuje ve mně vyvolává pocit zhnusení. Jestli tohle byl záměr pánů scénáristů, tak klobouk dolu, daří se vám to velmi dobře. Seriál bych asi nazval Antihrdinové. Jsme teprve na začátku, uvidíme, co se ještě zmrví a vyvrbí. :D První série dost rozpolcenost, mám tam své koně, ale ještě jim dám čas se ukázat. Asi tím, že je to úplně jiný, se mi to hodně líbí. Co si budeme povídat, druhá série, tak to bylo peklo. Nečekal bych tolik zvratů, nečekaných úmrtí, mrtě moc krve na všech, trošku se v tom vyžívají mi tak přišlo. No rozhodně akce tomu nechyběla, ačkoliv jsem fanda superhrdinů, tak tohle pojetí naruby se mi velice líbilo, uvidíme, co si pro nás nachystají v další sérii. Průběžně 5* ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Údajná politická nekorektnosť prezentovaná zbytočne vulgárnym a primitívnym spôsobom a naťahovanými recyklovanými zápletkami. Pri superschopnostiach hlavných "superhrdinov" je do očí bijúca ich nízka inteligencia, redukovaná iba na ukájanie svojich najnižších pudových túžob. Jedna hviezdička za sympatickú Starlight, ultradrsného Urbana a Peggovu miniroličku. Prípadnú tretiu sériu ja osobne považujem za zbytočnú. (26.4.2021) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Svět už nutně potřeboval, aby si někdo konečně pořádně vytřel prdel všemi těmi prvoplánovými oelasťákovanými superhomokládami, ze všech stran správňácky, povrchně, šosácky a kýčovitě mentorujícími dyslektické mentály napříč věkovým spektrem a v jednom kuse zachraňujícími lidstvo před „strašlivým“ intergaylaktickým zlem. A Kluci to naprosto elegantně dokázali! Tudíž tu máme konečně dimenzi, ve které je Supergej prohnilá a úchylná karieristická jebka s božským komplexem, Vondrpizda prospěchářská lesbická štětka, Černý homopanter zfetovaný vraždící negr, Neviditelný superslizák voyeurský deviant, honící si na pánských i dámských hajzlech, a kde Vodomuž šuká delfíny a znásilňuje stážistky. Všichni sdruženi do nenažraného parazitického korporátu jménem S.H.I.T. (Strategic Homoland Intervention Team), v jehož čele tentokrát nestojí dobrácký strýček Džexn, nýbrž paní Bota, bezskrupulózní to narušená megasvině s laktační psychózou. Takovému světospásnému dobru se může postavit pouze postupně tvrdnoucí přiteplený jeliman Kvajdík, podporovaný neseroucím se gengem ultrakrutopřísně hustého Waldemara Matušky. Kája Urban vládne, i když jsem s jeho novým vzhledem každou chvíli čekal, že si začne pobrukovat Eldorádo! Prostě nádherně žlutozelený, žluklý, dokonale viskózní, z paty vytažený, nekompromisně brutální a neseroucí se chrchel přímo do korektně zářivých tymolínových úsměvů Assvenžrů a Ligy vyteplenců. Paráda! ()

Galerie (594)

Zajímavosti (108)

  • V seriáli úplne chýba postava Jack From Jupiter, čo je v komiksovej predlohe jeden z hlavných členov Sedmičky. Tvorcovia nechceli v seriáli žiadnych mimozemšťanov ani mytologické bytosti. Postava Jack From Jupiter bola nahradená postavou Translucenta (Alex Hassell), ktorý sa v predlohe nenachádza. (toi-toi)
  • Ve vojenském táboře zazní píseň „Rock You Like A Hurricane“ od Scorpions. (Duoscop)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Nový Spawn v roce 2025

Nový Spawn v roce 2025

02.10.2023

Jedna z nejskloňovanějších komiksových postav vůbec, Spawn Todda McFarlanea, se dodnes kupodivu dočkala pouze jedné hrané adaptace s Michaelem Jai Whitem z roku 1997 a jednoho animovaného seriálu z… (více)

Reklama

Reklama