Reklama

Reklama

Banda - Série 2

(série)
Trailer 2
USA, 2020, 8 h 14 min (Minutáž: 54–68 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr, Jim Beaver, Aya Cash, Jessica Hecht, Claudia Doumit, Chris Mark, Jennifer Esposito, Colby Minifie, Laz Alonso (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V intenzivnější a vypjatější druhé sezóně se Butcher, Hughie a ostatní snaží vypořádat se ztrátami z předchozí řady. Na útěku před zákonem stále bojují proti superhrdinům. Vought, společnost, která se stará o superhrdiny, mezitím profituje z paniky, kterou vyvolá hrozba super-padouchů. Objevuje se nová hrdinka, která způsobí ve společnosti rozruch a provokuje už tak labilního Homelandera. (Prime Video)

(více)

Recenze (96)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ýherce minulé sezóny na poli seriálů je zpět a opět se jedná o největší seriálovou šlehu letošního roku, kterou nejspíš už nic nepřekoná. Druhá série je osudovější, vyhrocenější, emociónalnější, má plno ikonických scén a přibyde pár nových postav, kde nejvíc zaujme především Storm Front, což je taková ženská verze Homelandera, která nekompromisní racist bitch hraje naprosto dokonale. Trošku mi přišla otravná a né příliš zajímavá linie s Deepem, A Trainem a Queen Maeve. Black Noir opět minimum prostoru a působí zde lehce do počtu, jelikož veškerá pozornost se soustředí na Homelandera, Star Light a Storm Front. Třeba se dočkáme nových tváří v třetí sérii. Z klaďasů klasicky nejvíce baví Butcher a jeho proslulé Cunts už má podobnou váhu jako Samuel L. Jacksonovo Motherfucker. Mezi nejlepšími díly druhé série rozhodně patří 6, kde se podíváme do blázince a podivné experimenty superhrdinů a potom samozřejmě osudové finále, které je nabité emocemi i slušnou dávkou superhrdinské rvačky, kterou jsme všichni chtěli vidět. The Boys superhrdiny po Avengers evolvuje na další úroveň a tak nějak by to nejspíš vypadalo kdyby žili mezi námi. PS: Kdyby takhle gore vypadalo i v hororech, tak je mé hororové srdce štastnější. Příběh****, Akce****, Humor****, Násilí****, Zábavnost*****, Hudba****, Vizuál*****, Atmosféra****, Napětí****. 85%. ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 90% | První série mě nadchla, ale ve výsledku jsem měl tak trochu pocit nevyužitého potenciálu. Avšak u druhé série se tenhle potenciál začíná naplňovat. Někdo možná očekával nonstop akční jízdu od začátku do konce, mě ale relativně pomalejší budování příběhových zápletek v první polovině série vůbec nevadilo. Hlavně, že je zvládli tvůrci na konci pořádně zužitkovat – a že se jim to povedlo bravurně! Spojení Nazi historie jedné z postav se současným nárůstem Neo-Nazi nálad za velkou louží – např. úvod 7. epizody, který paroduje extremizaci vlastní voličské základny americké pravice – je naprosto parádní! (Pro lidi co brečí, že je to až moc anti-pravicové.. vyhledejte si něco o "Kenosha shooter" nebo stovkám jemu podobných) Krom toho tady najdeme samozřejmě i komentáře k jiným trendům, které otřásají základy americké společnosti – woke propaganda, náboženství používané jako marketingový nástroj nebo témata zneužívání pravomocí lidmi, kteří by nás měli chránit - až mi u Homelanderova projevu běhal mráz po zádech, jak přesně se tvůrcům povedlo uhodit hřebíček na hlavičku “We are your heroes. We are here to serve and protect you.” Stačí hrdiny zaměnit za policisty a jsme doma! Navíc po posledním zvratu ve finální epizodě se už teď nemůžu dočkat, až se tvůrci pustí i do druhé politické partaje :)) Taktéž je super, že se vyřešila jedna z nejdůležitějších dějových linek prvních dvou sezón a od další série se do toho může Butcher konečně opřít opravdu naplno! ~ Krom toho si seriál drží vysokou kvalitativní laťku ve všech směrech, herecké výkony jsou na odpovídající úrovni a samozřejmě to pro mě opět táhnou Karl Urban a čím dál lepší Anthony Starr. Těch několik easter eggů, pomrkávající na fanoušky Supernatural, už jen stupňují moje nadšení pro s03, kdy se dočkáme v seriálu i Deana Winchestera :) Uzavřu to celé tím, že i velký mocný Marvel, by se měl pořádně koukat kam až to The Boys dotáhli, aby viděli jak “Girls do get it done!” ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série začala pomalým rozjezdem. Ovšem zlom nadešel ve třetí epizodě, kdy se celá show rozjela na plné obrátky. Také velice chválím nově vybrané postavy, především tedy jedinečnou Ayu Cash v roli Stormfront. Zakončení série sice kulervoucí, ale i tak cítím úpadek oproti první sérii. 88% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti komiksu je to pořád odvárek, ale v televizním prostředí jde pořád o silný nadstandard. Druhá řada je vážnější, osudovější a vyhrocenější... což je všechno v pořádku, ale ubrala na humoru. Vlastně zůstal jen sračkař Deep a jeho sekta. Homelander má spoustu památných scén. Starr exceluje. Nebýt několika vyloženě logických lapsů šel bych na plný počet. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K mému překvapení pro mě začátek druhé řady nebyl takový nářez jako loni, ovšem celkově se jedná o takový ten top notch seriál dané platformy, v tomhle případě Amazonu. Trošku mě zamrzelo, že se tentokrát neobjevil Simon Pegg, nicméně obsazení je pořád parádní, k psychopatickému Anthonymu Starovi a démonickému Karlu Urbanovi (neuvěřitelnej démon!) přibyly postavy Giancarla Esposita (který je teď snad všude a vždy perfektní) a Stormfront, jež přeoperovali na ženu (a později jsme pochopili proč a udělali to skvěle) a zprvu jsem ji nenáviděl, ale vyprofilovala se ve skvělý přínos seriálu. Osobně jsem si taky v téhle sérii nejvíce oblíbil postavu M&M (tahle scéna nejvíc!). A to má do trojky ještě přifařit Jeffrey Dean Morgan, což by byla obrovská bomba a doufám, že to vyjde. Co vám budu povídat, je to stejně šílené jako minule, rozhodně jděte do toho...9/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jízda plná řízné hudby, adrenalinu, černého humoru, laserových očí a krvavých orgií má zelenou. Jízlivé tematizování superhrdinů jako blyštivých celebrit s kontrasty bezohledných činů pokračuje. A Mirek Dušín má volno. Naše parta se skrývá v jedné díře a venku se neukazuje („Tyhle pelechy na sobě mají 31 příchutí spermatu. Budou se ti líbit.“). Zatímco konec první a start druhé série je zábavný a strhující, s přibývajícími díly to dře. Dál všemu vévodí udrsněný Butcher a skvostný sociopat Homelander (Antony Starr je dál kouzelně démonický), očekávaně se objevují nové postavy, především Stormfront, která rozhodně nemá zrovna učesaný slovník. Wow, v Sedmičce nikdy tři ženy nebyly. Další nosnou linií je zmizelá manželka Becca, která žije a Butcher získává přibližnou lokalitu, kde se ukrývá. Mnohé postavy nicméně ve velkém bilancují, přešlapují na místě, vylévají si srdíčka a slibují si, co bude až bude. Navíc dál platí, že větší polovina Sedmičky je nadále zoufale nezajímavá a nevyužitá. Neubráníme se zbytečným scénám, které jen zabíjejí čas, aby si tvůrci mohli šetřit na další sérii. Za mě nicméně nemá smysl dál pokračovat. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V rámci námetu paródie o super hrdinoch, pokračuje druhá séria v nastolenom trende tej prvej. Ja osobne som si myslel, že ju rýchlo zavrhnem, nuž ale nestalo sa. Stále si stojím za svojim, že ide o kokotinu na mraky. No stále musím jedným dychom zopakovať, že o zábavnú .. a to sa počíta. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti druhej sérii sa poriadne rozbehli zápletky a dokonca aj hrdinovia, ktorí mi prišli nevýrazní, sa tentokrát ukázali v lepšom svetle. Pri všetkých pozitívach tvorcovia naďalej nešetrili množstvom bizarných a humorných scén, ktorými ma neraz vedeli (ne)príjemne prekvapiť. Posledné tri časti sú skutočne napínavé, akčné a perfektne som si ich užil. Eat my shit, you nazi bitch! ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Už první série potvrdila, že tohle nebude úplně moje krevní skupina a tohle vše se promítlo i do té druhé, kde jsem zaznamenal, pomalý, ale patrný sešup kvality. Kdyby to mělo jen Butchera (super přízvuk!) a Homelandera, dal bych asi víc, ale nemůžu ignorovat spoustu hluchých míst , které nezachránila ani solidní akční scéna s velrybou a nadprůměrný, poslední díl. S03 zatím odkládám na neurčito. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byl to právě Garth Ennis, kdo mně přivedl do toho světa komiksů, byl to jeho Punisher, Hitman a Preacher, co sem začal číst, on ve mně probudil tu lásku k tomu co je dneska in, cool a hustej nářez. A tenhle seriál si vede velice dobře, když jsem ho začal sledovat, měl sem mírné pochyby, aby to nebyl další Invincible, ale neni a to je dobře. Je tedy pravda že ve druhé sérii si mohli, ale fakt mohli odpustit ty dialogy na téma "Bůh žehnej Americe", "Vy jste skuteční hrdinové" a "Bůh nás vyvolil", jako v první série to sice bylo nesnesitelné, ale chápal sem to, ve druhé sérii je to jen nesnesitelné. Ale zase na druhou stranu, je to celkem vtripné, ten PR marketing, to sbírání odpadků, vybírání na charitu a silné vlastenecké řeči. Tak v tomhle vidím určitou podobnost, protože něco podobného dělají Youtubeři a to jak na světové tak i České scéně, támhle jdou sbírat odpadky, támhle dělají charitativní stream, ale přitom je to jedna velká, odporná přetvárka. Ano, ano, i mezi nimi je pár Starlight a Queen Maeve, ty ale bohužel nejsou tak vidět, protože je zastíní Homelander a Stormfront. Takže v tomhle směru, je seriál dost originální a je to takové hezké zpestření. A co se týče postav, tak Hughie si to dost polepšil, Mateřské Mlíko je furt jediný normální, Frenchi a Ženská si prošli zajímavým vývojem a stále sou moji oblíbenci aaa Butcher se až do osmé epizody, chová jako ten největší hajzl, pokrytec a sobec. V první sérii sem to bral tak, že je nasranej a ta nasranost musí ven, ale že by nikdy neudělal to co vlastně dělá ve druhé sérii. A jak v první, tak i ve druhé sérii mi nepřišli žádné epizody, nudné, navíc nebo tak, každá epizoda posouvá ten serál dopředu a to je velice důležité, protože i když v nějaké epizodě neni tolik akce, šíleností atd, tak ti herci, ty emoce a to všechno, to je hrozně velký tahoun. No kdyby nebylo neustále se opakující propagandy, tak bych i dal pět, ale propaganda nejenže jede, ale ještě přidala na rychlosti, takže zase za čtyři. Snad už to nebude ve třetí sérii........prosím. PS : Jo a při sledování, sem si vzpomněl na třetího kapitána a to na scénu, kdy hrdinové zvažují onu smlouvu, která je bude činit zodpovědnými za jejich činy.....jo třetí série, toho nabídne dost. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Já nějak nevím, finále je zase naprosto super jako u jedničky, ale těch 7 předcházejících dílů, přes které se k tomu musí člověk prokousat byl dost nuda, pár dobrých scének, hlášek, nápadu, ale převládala nuda. A brutalita už byla místy dost za hranou. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další série The Boys a další výsměch běžným superhero movies. Akorát s tím rozdílem, že už není zdaleka tak úderná, překvapivá a fucked-up jako předchozí série, bohužel naopak je děj skoro totožný, akorát akce se ubralo. Občas dostaneme dávku poctivého gore (což je výborné), ale bohužel je zde akce tak málo, že bojů ani vražd tak moc nedostaneme (asi v průměru 5 minut akce na díl...). Sérii táhne opět charismatický Karl Urban, který možná ke škodě nedostane tolik prostoru jako kdysi, dále občasný černý humor a celkově dost bizarní scény viz sex superhrdinů na ulici, Homelanderova masturbace na mrakodrapu nebo "superhrdina" se schopností házet svoje dvoumetrové péro jako lano a škrtit jím lidi. Výsledek je takový neurážející průměr, na který se dobře dívá a herecky i humorem zabaví, ale bohužel mu chybí zajímavější děj a výraznější akce, kdy kromě finálního dílu se s ní až moc šetří. Třetí sérii si nejspíš pustím i tak, ale už by to chtělo trochu obměnu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezóna u mě už nebodovala tak jednoznačně jako ta první, protože vykazovala až do čtvrté epizody (včetně) poněkud kolísavou úroveň, takže jsem se chvílemi silně obával, že budu těžce zklamán. Nestalo se. Od pátého dílu už to zase byla pořádná jízda se stříkající krví, poletujícími součástmi lidské anatomie, spoustou cynismu a černého humoru. No a co, že jsem ujeté hovado, mě to prostě baví. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je nadopovaná fillerama k prasknutí a děj se nikam neposouvá. Akční scény jsou mizerný a špatně sestříhaný, a chybí jim určitá logika. Prostě ti superhrdinové nebo superpadouši ignorují své schopnosti jen pro to aby mohli nechat danou postavu žít. Mlátějí s nimi o vše možné, jen je prostě nezabijou. Nudáááááááááááááááááá. Plot armor je zde opravdu masivní a to jak se hafo postav a to nemluvím o superhrdinech - ale o civilistech, dokážou teleportovat je nehoráznost (ano ta buchta co je uvězněná za velkou zdí kde je kamer a hlídek tři tisíce a jen tak se odtamtud dostane aby našla The Boys). Neustále nám je řečeno že jsou hledaný, ale jelikož se s chutí vykecávají v parku, na lavičkách ANEBO uprostřed města, veškerej pocit nebezpečí se vytrácí. Frenchie, MM jsou zbytečný, Hughie se moc nevyvijí, Butcher se posune až v posledních dvaceti minutách... většinou totiž všichni ztrácí čas vykecáváním "moje máma, moje táta, moje minulost" anebo vydíráním a ukazováním prstem na druhý. Nudááááááááááááááááááááá. Antony Starr je jedinej důvod, proč jsem to chtěl sledovat dál, každá scéna s nim je hereckej koncert, ten týpek je úplně na jiným levelu o proti ostatním. A-train a Deep jsou zbytečný, Black Noir absolutně nevýraznej a neschopnej, nová záporačka otravná. Druhá série navíc sází jedno předvídatelný klišé za druhým a děj se posune až v posledním díle. Scénář působí levně a dost děravě. Nudáááááááááááááááááááá. To že hlavní postavy se můžou vloupat NEPOZOROVANĚ do té věže je taky solidní mazec, žádné hlídky, kamery, prostě žádnej pocit nebezpečí... ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série hrála dost na jistotu, to ale vůbec neznamená, že by se nepovedla. Setkání se starými známými po roce potěšilo, tuhletu partu jsem si neskutečně oblíbil, a to nejen hochy od Billyho Butchera, ale taktéž i členy Sedmičky s nepřekonatelným Homelanderem. Samotná zápletka mě možná nestrhla tak moc jako v jedničce, ta hlavně těžila z aspektu překvapení, zjevila se na scéně zničehonic a hned si ji mnoho lidí nesmírně oblíbilo. Spíše mě v druhé sérii bavily jednotlivé dílčí linky, třeba ta s Lamplighterem (paradoxem je, že ho hrál herec ztvárňující Icemana v Xmen univerzu) nebo s výtečnou novou tváří Stromfront. Ta se ve svých nejlepších scénách brilantností blížila i k samotné ikoně tohoto seriálu, k "You guys are real heroes!" postavě :D...........Akce opět bezkonkureční, třeba ta nejúvodnější scéna s Black Noirem doprovázená špičkovým hudebním podkresem, lahůdka se vším všudy. Soundtrack geniální, herecké výkony opět na té nejvyšší úrovni, závěr luxusní s nečekaným twistem, jenž v třetí řadě asi slušně zamíchá kartami. Jen malinká škoda příběhu, který se nesnažil dělat nějaké revolučnější kroky, držel se prostě zajetého a vřele přijatého standardu první série. Za mě dávám 85 % ()

Reklama

Reklama