Reklama

Reklama

Banda - Série 2

(série)
Trailer 1
USA, 2020, 8 h 14 min (Minutáž: 54–68 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr, Jim Beaver, Aya Cash, Jessica Hecht, Claudia Doumit, Chris Mark, Jennifer Esposito, Colby Minifie, Laz Alonso (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V intenzivnější a vypjatější druhé sezóně se Butcher, Hughie a ostatní snaží vypořádat se ztrátami z předchozí řady. Na útěku před zákonem stále bojují proti superhrdinům. Vought, společnost, která se stará o superhrdiny, mezitím profituje z paniky, kterou vyvolá hrozba super-padouchů. Objevuje se nová hrdinka, která způsobí ve společnosti rozruch a provokuje už tak labilního Homelandera. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (96)

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Připadalo to jenom mně, nebo 2. série plnohodnotně začala až třetím dílem? 2. série střídala výplňové epizody s těmi nabušenými a divácky atraktivnějšími. Oproti 1. sérii si toho prostě všimnete, ale žádný pokles kvality nečekejte. Jen už to prostě všude nebude 5/5. Problém který se 2. sérií mám je ten, že obsahuje až moc WTF momentů. Třeba záchrana jedné postavy z jedné z nejhlídanějších budov Voughtu působila opravdu komicky a jednodušeji než nákup v Kauflandu. Naopak už dlouho se mi u žádného seriálu nestalo, abych ho sledoval a přál si, aby v něm většina postav umřela krutou a bolestivou smrtí. To se tady náramně povedlo. Stormfront a Homefront jsou sv*ně prvního stupně a pocta hercům že je dokázali tak skvěle vystihnout. Nesmím zapomenout ani na skvělé hudební videa, která bylo stvořena přímo k jednotlivým epizodám a můžete si je plně užít buď v bonusové sekci na Amazonu nebo na YouTube. Tuhle písničku od Starlight k uctění památky jednoho "hrdiny" nebo tento Cyberpunkový skvost od A-Traina si musíte vychutnat ještě jednou. Lahoda pro mé uši a úžasná satira. Seriál druhou sérií neztrácí dech ani kouzlo. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti komiksu je to pořád odvárek, ale v televizním prostředí jde pořád o silný nadstandard. Druhá řada je vážnější, osudovější a vyhrocenější... což je všechno v pořádku, ale ubrala na humoru. Vlastně zůstal jen sračkař Deep a jeho sekta. Homelander má spoustu památných scén. Starr exceluje. Nebýt několika vyloženě logických lapsů šel bych na plný počet. ()

Reklama

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebylo to pro mě tak záživný jako první série, prakticky se objevily nový postavy, umřely nový postavy, děj se posunul příběhově skokem, ale mně přišlo, že se jen slepě pochodovalo na místě. Vedlejší příběhy o ničem (Deep, A-train, Kimiko etc), slabší gore a krom jednoho fakt cool dílu to nebylo nic světobornýho. Ale pořád je to nejlepší věc o superhrdinech co může být, vedle tohodle se může Marvel plnej kund jít vysrat. 4* a.k.a 80% ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako by som to povedal... Mám zmiešané pocity. Na jednu stranu je druhá séria pomerne zábavná a kvalitná, avšak na druhú stranu sa jedná o telenovelu a nechutné sexuálne scény. Isteže nacistická superhrdinka nebola zlý nápad, ani jeho realizovanie nebolo zlé. Ale tie scény s Hughiem a Annie ma proste zabíjali. Butcher je tu viacej tvrdší a nahnevanejší na Hughieho, plus sa ešte dozvedáme niečo málo z Frenchieho minulosti - čo cením. Prehlbuje sa tu aj Homelanderov vzťah s jeho synom, čo bolo opäť veľmi nezaujímavé na pozeranie. Mám pocit akoby sa to čaro prvej série vytratilo. ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 90% | První série mě nadchla, ale ve výsledku jsem měl tak trochu pocit nevyužitého potenciálu. Avšak u druhé série se tenhle potenciál začíná naplňovat. Někdo možná očekával nonstop akční jízdu od začátku do konce, mě ale relativně pomalejší budování příběhových zápletek v první polovině série vůbec nevadilo. Hlavně, že je zvládli tvůrci na konci pořádně zužitkovat – a že se jim to povedlo bravurně! Spojení Nazi historie jedné z postav se současným nárůstem Neo-Nazi nálad za velkou louží – např. úvod 7. epizody, který paroduje extremizaci vlastní voličské základny americké pravice – je naprosto parádní! (Pro lidi co brečí, že je to až moc anti-pravicové.. vyhledejte si něco o "Kenosha shooter" nebo stovkám jemu podobných) Krom toho tady najdeme samozřejmě i komentáře k jiným trendům, které otřásají základy americké společnosti – woke propaganda, náboženství používané jako marketingový nástroj nebo témata zneužívání pravomocí lidmi, kteří by nás měli chránit - až mi u Homelanderova projevu běhal mráz po zádech, jak přesně se tvůrcům povedlo uhodit hřebíček na hlavičku “We are your heroes. We are here to serve and protect you.” Stačí hrdiny zaměnit za policisty a jsme doma! Navíc po posledním zvratu ve finální epizodě se už teď nemůžu dočkat, až se tvůrci pustí i do druhé politické partaje :)) Taktéž je super, že se vyřešila jedna z nejdůležitějších dějových linek prvních dvou sezón a od další série se do toho může Butcher konečně opřít opravdu naplno! ~ Krom toho si seriál drží vysokou kvalitativní laťku ve všech směrech, herecké výkony jsou na odpovídající úrovni a samozřejmě to pro mě opět táhnou Karl Urban a čím dál lepší Anthony Starr. Těch několik easter eggů, pomrkávající na fanoušky Supernatural, už jen stupňují moje nadšení pro s03, kdy se dočkáme v seriálu i Deana Winchestera :) Uzavřu to celé tím, že i velký mocný Marvel, by se měl pořádně koukat kam až to The Boys dotáhli, aby viděli jak “Girls do get it done!” ()

Galerie (158)

Zajímavosti (23)

  • Pro epizodu byla vytvořena animatronická loutka penisu, kterým Love Sausage (Andrew Jackson) chytne Mother's Milka (Laz Alonso) kolem krku. (NiWi)
  • Na začátku epizody hraje píseň „Sympathy For The Devil“ od The Rolling Stones a po ní hraje „Pressure“ od Billyho Joela. (Duoscop)
  • Natáčení scény protestu proti Homelanderovi (Antony Starr) bylo z časových důvodů odloženo na listopad 2019. Den před natáčením sněžilo a samotné natáčení proběhlo v mrazu. Herci tedy mimo své role museli i zahrát, že jim není zima. Jejich dech byl následně digitálně vymazán a zasněžené okolí bylo v postprodukci nahrazeno jiným pozadím. (tomini)

Reklama

Reklama