Reklama

Reklama

Banda - Série 2

(série)
Trailer 2
USA, 2020, 8 h 14 min (Minutáž: 54–68 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr, Jim Beaver, Aya Cash, Jessica Hecht, Claudia Doumit, Chris Mark, Jennifer Esposito, Colby Minifie, Laz Alonso (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V intenzivnější a vypjatější druhé sezóně se Butcher, Hughie a ostatní snaží vypořádat se ztrátami z předchozí řady. Na útěku před zákonem stále bojují proti superhrdinům. Vought, společnost, která se stará o superhrdiny, mezitím profituje z paniky, kterou vyvolá hrozba super-padouchů. Objevuje se nová hrdinka, která způsobí ve společnosti rozruch a provokuje už tak labilního Homelandera. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (96)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je v celku oříšek. Především protože se trochu táhne. Odnikud nikam. První série nabízela skvělou ujetost, která udávala tón celého seriálu spolu s velmi dobrou dynamikou, kdy se v každém dílu něco dělo. Bylo to navíc napínavé a vyhrocené. Nějaké zásadnější a zajímavější body obratu zde byly pomálu. Je jasné, že to nemůže běžet pořád, ale člověk se pak nemůže divit, že po první sérii přijde druhá, která oproti té první vypadá jako kdyby se sesbírali ty méně zajímavé příběhy. Jinak nemohu jinak mluvit negativně. Onen tón je stále stejný, i když někdy upozadění, ale chybí dynamika. Přeci jen, to opět zachraňuje ujetost, kdy samozřejmě tam musí být nacistická konspirace a self love honitba na konci. Stále to kope. Trochu méně, ale kope. ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako by som to povedal... Mám zmiešané pocity. Na jednu stranu je druhá séria pomerne zábavná a kvalitná, avšak na druhú stranu sa jedná o telenovelu a nechutné sexuálne scény. Isteže nacistická superhrdinka nebola zlý nápad, ani jeho realizovanie nebolo zlé. Ale tie scény s Hughiem a Annie ma proste zabíjali. Butcher je tu viacej tvrdší a nahnevanejší na Hughieho, plus sa ešte dozvedáme niečo málo z Frenchieho minulosti - čo cením. Prehlbuje sa tu aj Homelanderov vzťah s jeho synom, čo bolo opäť veľmi nezaujímavé na pozeranie. Mám pocit akoby sa to čaro prvej série vytratilo. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série hrála dost na jistotu, to ale vůbec neznamená, že by se nepovedla. Setkání se starými známými po roce potěšilo, tuhletu partu jsem si neskutečně oblíbil, a to nejen hochy od Billyho Butchera, ale taktéž i členy Sedmičky s nepřekonatelným Homelanderem. Samotná zápletka mě možná nestrhla tak moc jako v jedničce, ta hlavně těžila z aspektu překvapení, zjevila se na scéně zničehonic a hned si ji mnoho lidí nesmírně oblíbilo. Spíše mě v druhé sérii bavily jednotlivé dílčí linky, třeba ta s Lamplighterem (paradoxem je, že ho hrál herec ztvárňující Icemana v Xmen univerzu) nebo s výtečnou novou tváří Stromfront. Ta se ve svých nejlepších scénách brilantností blížila i k samotné ikoně tohoto seriálu, k "You guys are real heroes!" postavě :D...........Akce opět bezkonkureční, třeba ta nejúvodnější scéna s Black Noirem doprovázená špičkovým hudebním podkresem, lahůdka se vším všudy. Soundtrack geniální, herecké výkony opět na té nejvyšší úrovni, závěr luxusní s nečekaným twistem, jenž v třetí řadě asi slušně zamíchá kartami. Jen malinká škoda příběhu, který se nesnažil dělat nějaké revolučnější kroky, držel se prostě zajetého a vřele přijatého standardu první série. Za mě dávám 85 % ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byl to právě Garth Ennis, kdo mně přivedl do toho světa komiksů, byl to jeho Punisher, Hitman a Preacher, co sem začal číst, on ve mně probudil tu lásku k tomu co je dneska in, cool a hustej nářez. A tenhle seriál si vede velice dobře, když jsem ho začal sledovat, měl sem mírné pochyby, aby to nebyl další Invincible, ale neni a to je dobře. Je tedy pravda že ve druhé sérii si mohli, ale fakt mohli odpustit ty dialogy na téma "Bůh žehnej Americe", "Vy jste skuteční hrdinové" a "Bůh nás vyvolil", jako v první série to sice bylo nesnesitelné, ale chápal sem to, ve druhé sérii je to jen nesnesitelné. Ale zase na druhou stranu, je to celkem vtripné, ten PR marketing, to sbírání odpadků, vybírání na charitu a silné vlastenecké řeči. Tak v tomhle vidím určitou podobnost, protože něco podobného dělají Youtubeři a to jak na světové tak i České scéně, támhle jdou sbírat odpadky, támhle dělají charitativní stream, ale přitom je to jedna velká, odporná přetvárka. Ano, ano, i mezi nimi je pár Starlight a Queen Maeve, ty ale bohužel nejsou tak vidět, protože je zastíní Homelander a Stormfront. Takže v tomhle směru, je seriál dost originální a je to takové hezké zpestření. A co se týče postav, tak Hughie si to dost polepšil, Mateřské Mlíko je furt jediný normální, Frenchi a Ženská si prošli zajímavým vývojem a stále sou moji oblíbenci aaa Butcher se až do osmé epizody, chová jako ten největší hajzl, pokrytec a sobec. V první sérii sem to bral tak, že je nasranej a ta nasranost musí ven, ale že by nikdy neudělal to co vlastně dělá ve druhé sérii. A jak v první, tak i ve druhé sérii mi nepřišli žádné epizody, nudné, navíc nebo tak, každá epizoda posouvá ten serál dopředu a to je velice důležité, protože i když v nějaké epizodě neni tolik akce, šíleností atd, tak ti herci, ty emoce a to všechno, to je hrozně velký tahoun. No kdyby nebylo neustále se opakující propagandy, tak bych i dal pět, ale propaganda nejenže jede, ale ještě přidala na rychlosti, takže zase za čtyři. Snad už to nebude ve třetí sérii........prosím. PS : Jo a při sledování, sem si vzpomněl na třetího kapitána a to na scénu, kdy hrdinové zvažují onu smlouvu, která je bude činit zodpovědnými za jejich činy.....jo třetí série, toho nabídne dost. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

UPDATE PO SEASON 02: Neskutočný nárez po druhý raz. Po druhý raz dostávame famózne protipóly v podobe psychopatického antihrdinu Homelandera a démonického antihrdinu Billyho "Cunt" Butchera. Stormfront sa stala pekným orieškom a po záverečných minútach som naozaj zvedavý, kam to ďalej povedie, keďže komixovú predlohu som doteraz neokúsil... Viac rozpočtu = viac gore = viac efektov = more more and more crazy fun... ()

Galerie (158)

Zajímavosti (23)

  • Na začátku epizody hraje „Casquette À L'envers“ od Sexion d'Assaut a po ní následuje „Happy Together“ od The Turtles. Při obědě v Církvi společenstva hraje „Orinoco Flow“ od Enyi a na konci epizody „Thank You For Being A Friend“ od Cindy Fee. (Duoscop)
  • Ke konci epizody hraje píseň „God Only Knows“ od The Beach Boys. (Duoscop)

Reklama

Reklama