Reklama

Reklama

Banda - Série 1

(série)
Trailer
USA, 2019, 7 h 53 min (Minutáž: 55–66 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jennifer Esposito, Jack Quaid, Elisabeth Shue, Shaun Benson, Chace Crawford, Ann Cusack, Mike Donis, Brittany Drisdelle, Jimmy Fallon (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Ve světě, kde mají superhrdinové ve zvyku zneužívat svou slávu k vlastnímu prospěchu, se objevuje parta samozvanců známá jako Banda. Ta se snaží zkorumpované hrdiny odhalit, což se jim daří díky vytrvalosti a ochotě nehrát podle pravidel. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Flavors 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšená. Mám superhrdiny ráda.Sama dávám k lepšímu, že od zákroku na oční klinice mám superlaserový zrak. :) Ale tohle je banda špinavců. Ze sedmičky vám běhá mráz po zádech. A špína ze zákulisí mocenských machinací a korupce je naprosto reálná. Bavila mě čtveřice týpků, co se snaží svět zbavit těchto "dokonalých". Konec byl hodně překvapivý, tak se už těším na druhou řadu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Amazon Prime se konečně zvedá ze stínů jiných VoD služeb a servíruje nám zase jednou pořádnou pecku. Ačkoliv musím přiznat, že mne první díl příliš nechytl a dokonce jsem uvažoval i o tom, že tomu nakonec šanci nedám, jsem moc rád, že jsem názor přehodnotil a nyní se mohu pokusit nastínit, proč jsou the Boys taková pecka. Předně, kdo viděl trailer, je mu zřejmě jasné, co je hlavní silou komiksové předlohy, která si utahuje z nejrůznějších komiksových klišé. Konečně tu tak nejsou vzorňáci, co udělají pro dobro cokoliv. A cílovka to dokázala náležitě ocenit, vlastně to byla dost sázka na jistotu, stačila pořádná řádka krve, hlášek a nějaké té neokoukanosti...v prvním díle se mi to zdálo samoúčelné, potom mě chytl příběh a vychutnával jsem si jednotlivě všechny díly. A o to také jde, nestačí jen bezduchá řežba, musí to hlavně bavit. Máme tu tedy evil Supermana (ten jediný, co není nudný) v podání skvělého Antony Starra (Banshee rulezz), vyšeptalou Wonder Woman, zdrogovaného Flashe, totálně nemluvného Batmana nebo Aquamana ve své ryzí podobě, tedy naprosto zbytečného člena Justice League, kterého zajímají jenom oceány. Samozřejmě jsou změněna jména (na tom komiks stojí), paralely však musí pochopit úplně každý. A vůbec největší plus téhle pecky? Karl Urban nikdy neměl takhle krutopřísnou roli (kecám, měl jich dost, ale nikdy se neokouká) a jeho hutný plnovous se postará o každou prodanou scénu v jeho podání, a také odporný cliffhanger, ale o tom až příští rok. Sypte to sem! Času na dohnání je stále dostatek.. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V prvom rade treba podotknúť, že je to úplne iné ako Ennisov komiks - ktorý inak zbožňujem. Seriál si ide svojou cestou. Ignorujúc komiksový príbeh( aspoň do značnej miery) ale pritom si z neho berie len to najlepšie. Na to aký je komiks Fucked Up, tu máme superhrdinský seriál, ktorý si kolonku Fucked Up rovnako zaslúži. A tá kolonka mu sedí a vyzerá v nej dobre. The Boys sú skvelým zárezom do super žánru. Fungujúce vtipy, fungujúce zvraty a všetko pritom dobre zmotivované. Je to prekvapivé pre znalcov predlohy a podľa mňa to tých, čo ju nepoznajú bude nútiť ju vyhľadať. S napätím očakávam druhú seriu. 1.séria - 90% ()

JetDryerFan 

všechny recenze uživatele

Naprosté nadšení mě provázelo od prvního dílu po poslední. Je to skvěle akční, je to vtipný, napínavý, občas je to sice trochu prasárna, ale má to šmrnc, kterej mě sakra baví. Karlu Urbanovi ta role sedí jako Butcherovi košile, jeho aroganci a humor si musí zamilovat každý. A vůbec všichni “kluci” mají co do sebe, jejich parta je skvěle vyvážená stejně jako superhrdinové, krásně to ladí a funguje. U tohodle seriálu se nebudete nudit! ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V době, kdy jsou populární superhrdinské filmy a nově je v kurzu i hrubější erková zábava, někoho konečně napadlo spojit oba prvky dohromady. A světe div se, ono to funguje. První řada The Boys je akční spektákl plný krve a černého humoru, který se bere s perfektně vyváženou nadsázkou. Tváří seriálu je bezpochyby Karl Urban jakožto charismatický mstitel, který vede skupinku záškodníků snažící se rozložit superhrdinskou smetánku. Amazon tu představil jednoho z největších tvrďáků své generace, který pomyslně přebírá otěže po slavném Loganovi. V opozici stojící Homelander zosobňuje ďábelskost a nevypočitatelnost a jde o prakticky neporazitelného nepřítele, který je navíc bezchybně zahraný. V pozadí tohoto konfliktu nechybí ani příjemná lidská lovestory, která pomáhá divákovi vcítit se víc do postav, dobré gagy a nakonec tu a tam pořádně ujetá nekorektní scénka. Co víc si přát95% ()

Galerie (236)

Zajímavosti (27)

  • Písnička, která hraje na začátku epizody, je „You Got It All To Give“ od Dan Gautreau & Wolfgang Black. Ve 25. minutě hraje „Fame“ od Irene Cary. Na konci epizody hraje „Big Shot“ od Billyho Joela. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje na začátku epizody, je "A Lo Caliche" od Sr Ortegon feat. Pana Black. Na konci epizody hraje "Ain't No Sunshine" od Billa Witherse. (Duoscop)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama