Reklama

Reklama

Banda

(seriál)
  • USA The Boys
Trailer 1
USA, (2019–2024), 32 h 17 min (Minutáž: 54–68 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jennifer Esposito, Jack Quaid, Erin Moriarty, Tomer Capone, Laz Alonso, Jessie T. Usher, Chace Crawford, Dominique McElligott, Karen Fukuhara (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Seriál The Boys, adaptován z komiksové předlohy stejného názvu a vytvořen hercem a režisérem Sethem Rogenem, je zasazen do alternativního vesmíru, kde jednotlivci obdaření supermocí jsou uznáváni širokou veřejností jako superhrdinové. Tyto superhrdiny vlastní silná společnost Vought International, která je prodává a zpeněžuje. Tito superhrdinové se ve svém osobním životě chovají arogantně a rádi zneužívají svoje superschopnosti. Seriál sleduje primárně dvě skupiny: Sedm, neboli přední tým superhrdinů Vought International a skupinu The Boys, která se snaží zničit tyto zkorumpované superhrdiny. Skupina The Boys je vedena Billym Butcherem (Karl Urban), který nenávidí všechny superhrdiny a skupina Sedm je vedena egoistickým a nestabilním Homelanderem (Antony Starr). Mimo jejich konflikt sleduje seriál také nové členy každého týmu: Hugh "Hughie" Campbell (Jack Quaid), který se přidá ke skupině The Boys hned poté, co jeho přítelkyně je zabita jedním ze skupiny Sedm, a Annie January/Starlight (Erin Moriarty), která se přidá do skupiny Sedm, ale v zápětí zjišťuje, že superhrdiny, které obdivovala, se nechovají tak, jak si představovala. (Richard.Jezd)

(více)

Recenze uživatele Lenka.Vilka k tomuto seriálu (27)

Banda (2019) 

Na The Boys jsem se moc těšila. Hned co jsem se dozvěděla, že bude adaptace. A potom se stále přidávali ty esence, které z toho měly udělat hit. A to se povedlo. Ennis je bůh a všechno co napíše, u toho si slintnu. A potom přijdou další jména. Seth Rogen, kterej už ukázal, že ví, že umí Ennise. Eric Kripke, kterej neumí věci dělat špatně. Nikdy. Karl Urban, kterej se prostě k sežrání. Vždycky. A přestože nerada hodnotím celou sérii, když jsem ještě neviděla všechny díly, tady to můžu udělat v klidu. Nemůže se totiž stát něco, co by moje hodnocení změnilo. Dobrý námět, perfektní zpracování, vážně dobré obsazení (kromě Esposito, kterou jsem napoprvé skoro nepoznala, čas je potvora), hodba vždy taková, jaká má být. No, teď už jenom natočit Hitmana a já jsem spokojená. To by bylo dopuštění :D ()

Karty jsou rozdaný (2019) (S01E01) 

Příjemný začátek, který navnadí. Celá pointa příběhu je skvělá a zpracování dechberoucí. Scéna s Invisible cunt byla skvělá. Chcete si najmout hrdinu? Klidně, ale podle mojich pravidel. Chcete být hrdina? Stačí zvládnou pohovor. Plus skvělej ost. Já jsem spokojená. ()

Hustý (2019) (S01E02) 

Občas se vyplatí koukat na přírodovědné dokumenty. Můžete se i něco dozvědět. A použít to v praxi... ()

Vzorek (2019) (S01E03) 

Mám ráda celou tu metaforu, ale v tomhle díle to byla fakt pecka. Co uděláte k udržení si místa nahoře? Aby jste zůstali jednička? Aby jste dál zářili? Jak dlouho se zvládnete přetvářovat? No, a konec dokonalej. To každém díle...něco bouchne? :D nezatěžuju si!!!!! ()

Ženská svého druhu (2019) (S01E04) 

To se Spice Girls bylo skoro stejně vtipné jako to v letadle kruté a Deep a jeho delfín (potvrdila se mi domněnka z minulého diku) tomu nasadili korunu. Plus Spice Girls part 2... ()

Dobře na duši (2019) (S01E05) 

Dobrý díl. Vyhýbání mozků na vyšším levelu těch nejzranitelnějších. Tedy na věřících. A nejlepší vydírání všech dob! A zase něco bouchlo! Holy fuck! ()

Nevinní (2019) (S01E06) 

Moc mě bavilo "zákulisí kultu superhrdiny". Jenom z jedné věci jsem byla zklamaná. Nic nebouchlo. Si dělaj ze mě srandu?! ()

Společnost sebezáchovy (2019) (S01E07) 

Ticho před bouří? Za mě zatím nejdojemnější díl a jsem ráda, že jsem se ho dočkala. Bude to velký. V dalším díle...protože posledních pět minut? Jajk! ()

Tak jsi mě našel (2019) (S01E08) 

Nádherné finále, které naštve, protože víte, že další díl hned nebude. Závěrečné drama bylo dobré, o to víc mrzí, že to druhé mělo jenom pár vteřin. Proto budete naštvaný a budete chtít další sezónu. ()

Série 2 (2020) (S02) 

Druhá série je jiná. Dobrá. Jinak dobrá. Počet dílů mě mrzel, protože to je rychle pryč, ale zase není čas na vatu, řekl by někdo. Problém je v tom, zda by tady vůbec šla vytvořit. Ano, je to trochu víc ukecáné, ale tak to prostě druhé série mají. Ale...vadí to někomu? Mě teda ne ;) ()

Velká jízda (2020) (S02E01) 

Začátek velice příjemný. Hezky se nám to rozjíždí. Pomalu, ale první díl se mi zdál takový přístupnější než první díl první série, přesně jak to je pokaždé...Homelander byl prostě dokonalej. My tady nechceme slepí! :D a každý neskáče, jak on píská, to bude ještě masakr. A jak to vypadá, možná bude mít Deep konečně pořádnou linku. Tedy snad jinou než nekonečné vraždění jeho kamarádů z moře :/ a nebyl by to správný díl The Boys, aby někde něco/někdo nebouchl(o), a všichni neměli ksychty od krve :D ()

Řádná příprava a plánování (2020) (S02E02) 

Dokonalý díl. Kvůli Kimiko. Kvůli peap talku holek a Annie, která konečně vytáhla drápky. Kvůli Butcherovi a jeho dohodě. A ani nebouchla žádná hlava. Jenom byla useknutá, no... :D ()

Ze zálohy s tisícovkou rytířů (2020) (S02E03) 

A je to venku. Skoro bych z toho proslovu Homelandera uvěřila, že je dobrej chlap! Čelisti v "Boys style" byly masakr :D a takhle děti se rodí malý velryby :D až na ten konec. Čekám velký průser... ()

Nic z našeho světa (2020) (S02E04) 

Tady má někdo vážně vážný psychický problémy! Ten úvod byl fakt děsivej. A to rozebírání rasový diversity superhrdinů bylo brutální. Asi bude dost smutných lidí z toho, že si z téhle věci někdo odvážil udělat legraci. Plus ta věc, co se dozvíme o naší nové superhrdince? Dobře, dobře! Naštěstí poslední minuty dopadly, jak dopadly, začínal se mi zvedat žaludek :/ a jak obě linky s babénkama skočí bylo snad jasný každýmu... ()

Už musíme jít (2020) (S02E05) 

Hmm, tohle bylo žrádlo od začátku do konce. Trable s Black Norem? Skvělý. Kimiko? Ok, už se s ní konečně někam dostáváme. Homelander a Stormfront? Už nejsem nejmladší, takže můžu s jistotou říct, že tohle se nezmění a moje nejoblíbenější písnička od Aerosmith bude už navždy Dream On. Jenom si nejsem jistá, jestli nebudu potřebovat trochu laseru do hlavy, abych si to nepřehrála hlavě, až jí znovu uslyším :D Terror a plyšák? Už nejsem nejmladší, takže můžu s jistotou říct, že tohle se nezmění a moje nejoblíbenější písnička od Aerosmith bude už navždy Dream On. Jenom si nejsem jistá, jestli nebudu potřebovat trochu laseru do hlavy, abych si to nepřehrála hlavě, až jí znovu uslyším :D ()

A dveře jsou pryč (2020) (S02E06) 

Tohle byl masakr! Nemocnice byla epická. Úplně všechno. Navíc trochu minulosti a mix byl dokonalý. Navíc mi udělala radost hostovačka Shawna Ashmora (už jenom proto, že nikdy nevím, jestli je to on nebo jeho brácha a musím to najít) a taky Gorana Visnijice. Navíc ten rozhovor na konci? Ok... ()

Ten dělá to a Butcher zas tohle (2020) (S02E07) 

Trochu se nám rozjela myšlenka, že čím víc bude hrdinů, tím bude svět lepší. Ok, potom budou všichni, všichni na tom budou stejně a začne to od začátku kvůli skupinám. Klasika. Analogie hrdinství s pornem byla skvělá. Konec skvělý. Finále bude zajímavé a jsem na něj hodně zvědavá :) ()

Co já vím (2020) (S02E08) 

Ok, zajímavé finále. Co jsem chtěla dostat, to jsem chtěla dostat, to jsem dostala. Co se mělo uzavřít, uzavřelo se. Co se mělo zamotat do další série, to se připravilo. Ano, finále, kde není brutální cliffhanger, ale i tak neskutečně nažhavý na další sérii. Spokojenost :) ()

Série 3 (2022) (S03) 

Co říct o třetí sérii, abych neřekla moc? Především to, že si seriál drží svou kvalitu a stále je na špičce s něčím na co dost věcí zapomíná: napsat postavy tak, aby vám nebyli ukradený. A teď nemyslím jenom ty "hlavní". Ale dokonale se zde pracuje i s vedlejšími. Neříkám, že po téhle sérii začnu mít A-Traina ráda, přeci jen on je ten, kvůli kterýmu to všechno pro Hughieho všechno začalo. Stejně jako manipulovatelnýho Deepa, kterej sice rád ojíždí chobotnice, ale když musel svýmu kámošovi udělat, co udělal, bylo mi dost smutno. Stejně jako za začatku trochu zvláštní linka Frenchieho a Kimiko a celý Rusko, ale chápu, backround a building, a ve výsledku jsem byla spokojená. Pardon, ale jak někomu může vadit muzikálové číslo?! To byla společně s animákem nejhravější část série!!! Možná proto jsem to ještě teď nerozdýchala (ale veřejné mínění můžeme ochcat náhradou) po těch ptáčkách a srdíčkách. To bylo hezký. Moc mě bavilo, co vyplulo na povch kvůli použití Véčka ohledně Hughieho, a jeho strachum a pocitum, to bylo strašně fajn. Stejně jako v případě Butchera, kde byl fajn ten jeho první team up, to uznávám, to je nejlepší část třetí série, ale hlavně ten druhý v posledním díle. To jsem šla do kolen. Ironie jako sviňa. Když už byl tedy zmíněn. Nějak se nemohu zbavit hořké pachuti kvůli tomu, jak dopadl Soldier Boy. Chápu to, dává to smysl. Ale já ho chci vidět dál. Chci, aby Kripke zvedl telefon a zavolal Jeredovi, protože doufám, že v další sérii si i Jima Beavera užijeme víc. No nebylo by to super? Navíc všechny ty odkazy do současných událostí a rejpání do žánru, to si prostě někdo jako já brutálně užívá. Mnohem víc než ty nechutnosti a ujetosti. Jako jo, když někdo expoloduje, je to vždycky fajn, ale výše zmíněné je pro mě prostě víc. Nejlepší série zatím! :) ()

Payback (2022) (S03E01) 

Úvod víc než povedený. A byť se je hned úvodní scéna dokonalá (ups, pšíknu), stále je to nejvíc o postavách. A co se za ten rok u nich za rok změnilo. Skvělé  :) ()

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Nový Spawn v roce 2025

Nový Spawn v roce 2025

02.10.2023

Jedna z nejskloňovanějších komiksových postav vůbec, Spawn Todda McFarlanea, se dodnes kupodivu dočkala pouze jedné hrané adaptace s Michaelem Jai Whitem z roku 1997 a jednoho animovaného seriálu z… (více)

Reklama

Reklama