Reklama

Reklama

Banda

(seriál)
  • USA The Boys
Trailer 3
USA, (2019–2024), 32 h 17 min (Minutáž: 54–68 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jennifer Esposito, Jack Quaid, Erin Moriarty, Tomer Capone, Laz Alonso, Jessie T. Usher, Chace Crawford, Dominique McElligott, Karen Fukuhara (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Seriál The Boys, adaptován z komiksové předlohy stejného názvu a vytvořen hercem a režisérem Sethem Rogenem, je zasazen do alternativního vesmíru, kde jednotlivci obdaření supermocí jsou uznáváni širokou veřejností jako superhrdinové. Tyto superhrdiny vlastní silná společnost Vought International, která je prodává a zpeněžuje. Tito superhrdinové se ve svém osobním životě chovají arogantně a rádi zneužívají svoje superschopnosti. Seriál sleduje primárně dvě skupiny: Sedm, neboli přední tým superhrdinů Vought International a skupinu The Boys, která se snaží zničit tyto zkorumpované superhrdiny. Skupina The Boys je vedena Billym Butcherem (Karl Urban), který nenávidí všechny superhrdiny a skupina Sedm je vedena egoistickým a nestabilním Homelanderem (Antony Starr). Mimo jejich konflikt sleduje seriál také nové členy každého týmu: Hugh "Hughie" Campbell (Jack Quaid), který se přidá ke skupině The Boys hned poté, co jeho přítelkyně je zabita jedním ze skupiny Sedm, a Annie January/Starlight (Erin Moriarty), která se přidá do skupiny Sedm, ale v zápětí zjišťuje, že superhrdiny, které obdivovala, se nechovají tak, jak si představovala. (Richard.Jezd)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (374)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Najskôr to zlé. Každá epizóda mala skoro presne 60 min a práve preto boli v každej časti nudné pasáže, kvôli ktorým nemám vyloženú chuť pozrieť si seriál okamžite znova. Ďalej, po druhej epizóde som mal pocit, že sa budú "chlapci" snažiť o zničenie všetkých superhrdinov, avšak namiesto toho sme sa dočkali už len častých scén, v ktorých sa naši štyria hlavní predstavitelia len dohadovali v tajných skrýšach, že čo ďalej. Taktiež ma nebavila dejová linka o zbližovaní Hughia a Starlight. Po tom, ako rýchlo Hughie zabudol na Robin, sa pomaly so mňa stala feministka, ktorá nenávidí chlapov. No a ešte napíšem, že ma veľmi mrzí malý priestor pre Black Noira. Ale ku kladom. Je v skutku skvelý nápad, že superhrdinovia sú tí zlí ..a obyčajní ľudia sa ich snažia zničiť. Čo je pointa celého seriálu, i keď po 2.epizóde sa to uberalo iným smerom. Vidím veľký potenciál pre The Deepa. Celkovo sa jedná o veľmi kvalitný seriál (okrem nudných miest, ako som spomínal) a aj Avengeri môžu ísť rovno do čerta, pretože všetky tie miliónové snímky zatienil tento seriál. A to sa považujem za fanúšika Avengers. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Strhující překvápko o kterém si ale nejsem úplně jistý, že může stejně dobře fungovat v dalších a dalších sériích. Tentokrát se dostavil whow efekt pramenící z poznávání charakterů a vlastně celého toho světa. Další série už se budou více a více muset držet děje, jako nosného prvku, a v tom by mohl být problém, protože už konec první série je dějově slabší.. Všechny ty nastřelené peripetie: syn, otec, ztracená žena, nepravděpodobné romantické duo atd.. mi podezřele zavání telenoveloidníma absurditama a jestli z toho tvůrci zase nějak překvapivě nevykročí, hrozí, že se budeme v tom parádním světě brodit pěknýma břečkama..... Uvidíme.. Jsem nadšený, ale díky tomuhle svému podezření si v rukávu -pro jistotu- tu poslední hvězdu ještě nechám.. EDIT: Po třetí sérii musím uznat, že seriál zatím dokázal po celou dobu udržet laťku poměrně vysoko a jakkoliv absurdní zápletka působí ve výsledku přirozeně.. Na druhou stranu, tvůrci nemají odvahu show včas ukončit. Druhá polovina třetí série nabízela veškeré příležitosti pro velké finále, ale na poslední chvíli tam The Boys zařadili zpátečku a stočili volant do čtvrté série, která bude muset přijít s něčím radikálně inovativním aby se to celé nezačalo točit v kruzích. ()

Reklama

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve výsledku cool seriál s cool postavama, wtf akce, psychopatičtí a narušení superhrdinové, solidní twisty u konce. Kvalita u konce zakolísala, ale celkově v pohodě seriál, kterej nadchnul originálním pojetím toho jak by vypadal svět, kdyby superhrdinové existovali v dnešní pojebané době facebooků, instagramů, marketingových manipulací, byznysu a peněz. Herecky to tahá Urban a Starr. Za mě dobrý. Víc než dobrý. 4* a.k.a 80% ps: Po třetí sérii zvedám na 5* a.k.a 90%. A Marvel může jít se svými seriály do píči. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem docela váhal, ale nakonec to stojí za to. Námět je dost originální. Je to vlastně parodie na superhrdinské seriály, protože tihle hrdinové moc "super" nejsou. Vlastní je velká organizace a člověk si je může dočasně pronajmout. Hrdinové vydělávají spoustu peněz a nejsou bez chyb. Jejich průšvihy jsou ale pečlivě zametány pod koberec. Některé lidi to začne štvát a snaží se s tím něco dělat. To se stane i našim hlavním protagonistům. Seriál je celkově dost temně laděný. Oceňuju originální a akci a pár známých jmen jako Karl Urban nebo Simon Pegg. Taky se mi dost líbí zvolená hudba. Opravdu mě to pohltilo. Je to snad jediný superhrdinský seriál s uvěřitelnými emocemi. Postupně se dozvíme dost zajímavých věcí.Taky je to dost sprosté a objevuje se tu nahota. Je to podle DC předlohy. Končí to trochu otevřeně a další série je vážně nářez. :) Dozvíme se spoustu nových věcí a hodně se toho stane. "Dali mi do postele delfína." :D ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(komentář vznikl v době pouhých dvou sérií) Banda (pro mne však stále The Boys) je jeden z nejneuvěřitelných komiksových počinů vůbec. Otevřeně mluví o této době; o marketingu, přetvářce, a celkově všem, co dnešní doba přináší. Superhrdiny by klidně dokázal nahradit úplně každý - co má jenom o kapku větší moc než ostatní. Nejlepší charakter ze všech je pochopitelně Homelander, který má celou dobu seriálu nasazen takový ten americký úsměv, který seriálu jen dodává na vážnosti a jakési děsivosti. Samozřejmě není jediným charakterem, jenž zasluhuje pozornost. Také protagonisté Butcher či Hughie, nebo postupně se rozvíjející se superhrdina Deep (co se sice prvních pár dílů tváří jako strašlivej dodecjchacítrubicedelfínojeb). Příběh je špičkový a vyšperkovaný, jen je občas škoda, že v minulém díle (teď dávám pouze příklad - bezspoilerový) odpálí Manhattan, a v druhém díle se již na to nevzpomene. Zkrátka se většinou vždy něco na oko důležitého stane, ale v dalším díle se to již neřeší.    Líbí se mi parodie na MARVEL a DC filmy, které jsou tak přesné, až se mic chce brečet (varování pro milovníky MARVEL či DC: po zhlédnutí Bandy již nebudete milovníky MARVELu ani DC). Kamera je dobrá - taková namodralá - ale ve druhé sérii již trochu moc přesvícený - jakože je moc do žluta. herecké výkony jsou fantastické! Obzvláště pak již zmíněný Homelander, jehož herec zkrátka MUSÍ získat ocenění za jeho neuvěřitelný výkon. Stašně se mi líbí (ale zároveň děsí) idea superhrdinů, kteří skutečně moc super nejsou! Jenž jsou závislí na svých právnících, scénáristech, drogách, manažerech, atd...    vizální efekty jsou dobré - zkrátka takové, jaké bývají v seriálech (ani ne moc drahé, ani ne moc levné). Ale asi lepší, než-li komiksová předloha, jenž je doslova plná úchylů ve všech směrech.       no... prostě pět hvězdiček! fantastické dílo! strašná sranda, ale zároveń těžké drama (jemuž superhrdinové slouží jen kvůli reklamě a kvůli tomu, aby u toho lidé vydrželi). a ta krev... občas jí je moc, ale skutečně jen někdy. jinak to je vyrovnaný, a nějak extra mi tam nevadila.                  pět hvězd (10/10)      více zde ()

Galerie (594)

Zajímavosti (108)

  • Do hry „World of Tanks“ byl přidán tank T42 s názvem "Big Ride" inspirovaný seriálem a postavy ze seriálu jako posádka do tanků. Posádku Sedmičky tvoří: Homelander (Antony Starr) – velitel, Black Noir (Nathan Mitchell) – střelec, A-Train (Jessie T. Usher) – řidič, The Deep (Chace Crawford) – nabíječ. Posádku Bandy tvoří: Butcher (Karl Urban) – velitel, Frenchie (Tomer Capone) – řidič, Hughie (Jack Quaid) – střelec, Mother’s Milk (Laz Alonso) – nabíječ. Amazon ve spolupráci s „World of Tanks“ vydal na streamovací platformě Twitch také Amazon Prime balíčky inspirované seriálem s názvy "Starlight Kit" a "Queen Maeve". Balíčky obsahují postavy s vizuálem Starlight (Erin Moriarty) a Maeve (Dominique McElligott) jako velitelky tanku. (Wade)
  • V komiksové předloze je Stormfront muž, zatímco v seriálu je to žena (Aya Cash). Scenáristům přišla změna pohlaví postavy zajímavá kvůli vývoji postavy Homelandera (Antony Starr) a ohrožení jeho bezprostřednosti ženou, nikoliv mužem. (NiWi)
  • Seriál musel oproti komiksové předloze trochu ubrat na brutalitě, sexu a vulgárních výrazech. (NiWi)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Nový Spawn v roce 2025

Nový Spawn v roce 2025

02.10.2023

Jedna z nejskloňovanějších komiksových postav vůbec, Spawn Todda McFarlanea, se dodnes kupodivu dočkala pouze jedné hrané adaptace s Michaelem Jai Whitem z roku 1997 a jednoho animovaného seriálu z… (více)

Reklama

Reklama