Reklama

Reklama

Banda

(seriál)
  • USA The Boys
Trailer 2
USA, (2019–2024), 32 h 17 min (Minutáž: 54–68 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jennifer Esposito, Jack Quaid, Erin Moriarty, Tomer Capone, Laz Alonso, Jessie T. Usher, Chace Crawford, Dominique McElligott, Karen Fukuhara (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Seriál The Boys, adaptován z komiksové předlohy stejného názvu a vytvořen hercem a režisérem Sethem Rogenem, je zasazen do alternativního vesmíru, kde jednotlivci obdaření supermocí jsou uznáváni širokou veřejností jako superhrdinové. Tyto superhrdiny vlastní silná společnost Vought International, která je prodává a zpeněžuje. Tito superhrdinové se ve svém osobním životě chovají arogantně a rádi zneužívají svoje superschopnosti. Seriál sleduje primárně dvě skupiny: Sedm, neboli přední tým superhrdinů Vought International a skupinu The Boys, která se snaží zničit tyto zkorumpované superhrdiny. Skupina The Boys je vedena Billym Butcherem (Karl Urban), který nenávidí všechny superhrdiny a skupina Sedm je vedena egoistickým a nestabilním Homelanderem (Antony Starr). Mimo jejich konflikt sleduje seriál také nové členy každého týmu: Hugh "Hughie" Campbell (Jack Quaid), který se přidá ke skupině The Boys hned poté, co jeho přítelkyně je zabita jedním ze skupiny Sedm, a Annie January/Starlight (Erin Moriarty), která se přidá do skupiny Sedm, ale v zápětí zjišťuje, že superhrdiny, které obdivovala, se nechovají tak, jak si představovala. (Richard.Jezd)

(více)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (27)

Série 1 (2019) (S01) 

Tak tohle byl zážitek! Sedl jsem si k první sezóně seriálu, o kterém jsem vůbec nic nevěděl, a po jejím skončení jsem převelice spokojený. Takovou nálož nekorektního humoru už jsem dlouho neviděl, a o to víc jsem si ji užil. V té záplavě cynismu a korporátního humusu jsem se přímo rochnil, i když jsem chvíli přemýšlel nad tím, jestli se mnou není něco hodně špatně, když se pochechtávám i u těch nejbrutálnějších scén. Pak jsem se ale rozhodl, že je mi to úplně jedno a celou tuhle zběsilost jsem si vychutnal až do konce. ()

Karty jsou rozdaný (2019) (S01E01) 

Jako obvykle jsem zanedbal teoretickou přípravu, takže jsem věděl jen to, že snad půjde o "superhrdinský" seriál. Děj první epizody mě tedy zastihl naprosto nepřipraveného na tu nálož, kterou jsem dostal. Všechno to, co jsem už několikrát kritizoval na filmech o mirkodušínovských superhrdinech tady chybí, místo toho se tu při nehodách polykají cizí zuby, poprvé mi nevadil ani odkaz na MěTaky, dolary vládnou všemu a Karl Urban je dokonalost sama. A aby toho nebylo málo, dostal jsem jako bonus luxusní soundtrack. Tohle jsem si fakt užil:-D ()

Hustý (2019) (S01E02) 

Super, nadšení po první epizodě mi nejen vydrželo, dokonce se upevnilo. I druhý díl byl patřičně výživný, příběh mě opravdu baví a tvůrci do něj dostali i A- Trainovu návštěvu dětské onkologie, která mě totálně odrovnala. Seriál s takovou dávkou cynismu a bezskrupulózního jednání mi snad tvůrčí kolektiv natočil na přání. ()

Vzorek (2019) (S01E03) 

Já tomu prostě nejsem schopný ubrat ani půl hvězdičky (ne, že bych se o to snažil), první sezóna je pro mě zatím naprosto dokonalým počinem. Tady se jasně ukazuje můj kladný vztah k bizarním záležitostem, násilí tu má zelenou, ale smrt domácího, to byl fakt zážitek:-D ()

Ženská svého druhu (2019) (S01E04) 

I kdyby děj čtvrté epizody za nic nestál, rozhovor o Spice Girls a "záchrana" delfína by mi určitě odrovnaly bránici. Naštěstí se ukázalo, že tím tvůrci ani zdaleka nevystříleli všechnu munici a předvedli mi další detailní pohled do korporátní žumpy, zničili dalším naivním dušičkám jejich iluze a celkově se na postavách DC Comics pěkně vyřádili. ()

Dobře na duši (2019) (S01E05) 

Poprvé jsem v hodnocení ubral hvězdičku, příběh sice pořád šlape velice slušně, ale křesťanský výplach mozků příliš zpomalil tempo, a taky mě dvakrát neoslovila Deep's Throat aka Starlight aka Annie, která se v průběhu svého proslovu začala nebezpečně přibližovat mirkodušínství, a tím ve mně vzbudila nemalé obavy z dalšího vývoje. To Butcherovo využití netypické zbraně bylo z úplně jiného soudku. ()

Nevinní (2019) (S01E06) 

Marketingové záležitosti Voughtu byly opravdu parádní a Deepova omluva mezi ně rozhodně patřila:-) Terapeutické sezení "Vedlejších ztrát" bylo ale ještě lepší (kvůli Ice Princess jsem si málem natrhl bránici), bavila mě i zápletka s Kimiko a Mesmerem, ale... Ukázalo se, že jsem opravdu ujetý zmetek, protože mi chybělo všechno to párání, trhání, vyvrhování, pálení a zplošťování, které jsem si tak užíval v předchozích epizodách. ()

Společnost sebezáchovy (2019) (S01E07) 

V komentáři k předchozí epizodě jsem si posteskl nad nedostatkem násilí, a tvůrci jakoby mě slyšeli. V sedmém dílu jsem se tak mohl pokochat nádhernou otevřenou frakturou femuru, zúčastnil jsem se ne zrovna typického porodu, ale to všechno nemělo na sexuální hrátky se žábry. Děj byl celkově výživný, supráci se dostali do obrazu, a aby nebyl děj příliš vážný, naskytla se Deepovi možnost zachránit dalšího mořského živočicha. ()

Tak jsi mě našel (2019) (S01E08) 

Finále sice nedosáhlo kvality těch nejlepších epizod, ale ani náhodou nešlo o špatný díl. Žádný takový se ostatně v první sezóně nevyskytl. Trochu mě zklamalo objevení se Starlight v ten pravý čas na tom pravém místě, hodně se tady konverzovalo, ale nešlo o žádné zbytečné kecy, takže to bylo v naprostém pořádku. Jen je mi líto, že seriál přišel o tak krásně bezskrupulózní postavu, ta mi bude chybět. ()

Série 2 (2020) (S02) 

Druhá sezóna u mě už nebodovala tak jednoznačně jako ta první, protože vykazovala až do čtvrté epizody (včetně) poněkud kolísavou úroveň, takže jsem se chvílemi silně obával, že budu těžce zklamán. Nestalo se. Od pátého dílu už to zase byla pořádná jízda se stříkající krví, poletujícími součástmi lidské anatomie, spoustou cynismu a černého humoru. No a co, že jsem ujeté hovado, mě to prostě baví. ()

Velká jízda (2020) (S02E01) 

Téměř pokaždé, když se mi fakt zalíbí první řada nějakého seriálu, musím se dlouho odhodlávat, abych se pustil do pokračování, protože mám obavy, že půjde všechno do kopru. Takže jsem docela oddaloval den, kdy se pustím do druhé sezóny The Boys, ale už po úvodní epizodě jsem zjistil, že to bylo zbytečné. Čtyři kousky na úvod a věřím, že se to bude zlepšovat. ()

Řádná příprava a plánování (2020) (S02E02) 

Hmmm, znovu se mi potvrdilo, že víra je úplně zbytečná. Druhá epizoda mě totiž dost zklamala, protože jsem místo spousty dobře propracované akce a pořádné dávky cynismu a černého humoru dostal podivnost, která se snažila ve všech svých dějových liniích jen hrát divákovi na city. Toho Rybího chlapce by měli milosrdně utratit, už by netrpěl on ani já. Malé bezvýznamné plus přidávám za Talking Heads v závěru. 3*+ ()

Ze zálohy s tisícovkou rytířů (2020) (S02E03) 

Zrovna, když jsem nabýval jistoty, že se třetí epizoda svým pomalým tempem a vcelku nezajímavými dialogy velice podobá předchozímu dílu, přihasili si to tvůrci s parádní akcí, jejímž vrcholem byl pro mě dokonalý taran a Hughie v roli biblického Jóba. Být tento díl svižnější od počátku, plná palba by ho neminula. 4*+ ()

Nic z našeho světa (2020) (S02E04) 

Akce tady byla minule (a skvělá), takže se děj velmi uklidnil, a mně by to vlastně ani nevadilo, kdyby část epizody nebyla mnohem lepší než zbytek. Vlastní realitu si tvořící Homelander mě totiž příliš nebral, v dojemném shledání v zařízení Voughtu se tvůrci na můj vkus až příliš bahnili, ale roadtrip na americký Jih mě bavil. Jižanský Homelander:-) 3*+ ()

Už musíme jít (2020) (S02E05) 

Tak tohle byla opravdu komplexní epizoda. Největší egocentrik dostal spoustu prostoru, debatovalo se tentokrát více konstruktivně, tvůrci nezapomněli ani na nějakou tu akční scénu, byl přítomen i Terror a v závěru došlo i na zábavné BDSM i na jediný hit od Aerosmith, který mě nenechává chladným. ()

A dveře jsou pryč (2020) (S02E06) 

Šestá epizoda přinesla celou řadu informací z kategorie těch opravdu podstatných, a už to by mi stačilo k tomu, abych se rozhodl pro nadprůměrné hodnocení. Tvůrci si ale vzpomněli na to, čím byla dobrá první řada, a nabušili díl výbornou akcí, napětím i spoustou kvalitního humoru. Rodičovský rozhovor nad Hughiem byl skvělý:-) ()

Ten dělá to a Butcher zas tohle (2020) (S02E07) 

Projednou mi ani nevadilo, jak si tady tvůrci vybíjeli svou frustraci z Trumpa, protože strýček Dolfi nebyl zrovna humanista a D.T. se od něj liší jen fyziognomií a nižším IQ. Když ale odhlédnu od politiky, šlo o vydařenou a zábavnou epizodu, která mi v závěru připomínala finále americké školní soutěže ve výrobě funkčních modelů sopek. ()

Co já vím (2020) (S02E08) 

Tvůrcům ani Homelandrovi ve finále neujela ruka, takže jsem se opět dočkal rozpustile mrzačící zábavy i epesního souboje vychcánků (Deep a A- Train). Já si tedy myslím, že by se už tvůrci filmů a seriálů opravdu mohli vykašlat na ty sáhodlouhé předsmrtné dialogy, ale to nebyl důvod, proč jsem nehodnotil plnou palbou. Víc mě naštvala Queen Maeve fungující jako deus ex machina, přestože je jednou z těch, kdo zůstali omezeni gravitací. ()

Série 3 (2022) (S03) 

Třetí série si u mě ještě udržela čtvrtou pěticípou, ale kdybych napsal, že jsem byl s tím, co mi tvůrci předložili, spokojen, lhal bych. Druhá polovina řady už na mě působila jen jako uměle natahovaná záležitost; kvalita se postupně vytrácela ve prospěch kvantity (a tedy další série / sérií?). Místy se tu už vařilo z vody, chvílemi tvůrci popírali své vlastní nápady z předchozích epizod, takže jsem měl tu a tam pocit, že se seriál zakusoval do vlastního zadku. Za mě zklamání a slabší čtyři kousky. / Poučení: Všeho moc škodí. 4*- ()

Payback (2022) (S03E01) 

Po zkušenostech z předchozí série jsem nečekal až takto kvalitní nástup do nové řady. Šel bych klidně i do páté pěticípé, ta ale nakonec padla za oběť všem těm povinným, módním replikám, ty mě fakt dráždily. Kromě těchto podbízivých momentů jsem se ale velmi dobře bavil a mám zatím pocit, že by mohlo jít ve srovnání s předchozí řadou o vydařenější záležitost. / Poučení: U gay hrátek se vyplatí nekýchat. Z vícerých důvodů. 4*+ ()

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Nový Spawn v roce 2025

Nový Spawn v roce 2025

02.10.2023

Jedna z nejskloňovanějších komiksových postav vůbec, Spawn Todda McFarlanea, se dodnes kupodivu dočkala pouze jedné hrané adaptace s Michaelem Jai Whitem z roku 1997 a jednoho animovaného seriálu z… (více)

Reklama

Reklama