Reklama

Reklama

Banda - Série 1

(série)
Trailer
USA, 2019, 7 h 53 min (Minutáž: 55–66 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jennifer Esposito, Jack Quaid, Elisabeth Shue, Shaun Benson, Chace Crawford, Ann Cusack, Mike Donis, Brittany Drisdelle, Jimmy Fallon (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Ve světě, kde mají superhrdinové ve zvyku zneužívat svou slávu k vlastnímu prospěchu, se objevuje parta samozvanců známá jako Banda. Ta se snaží zkorumpované hrdiny odhalit, což se jim daří díky vytrvalosti a ochotě nehrát podle pravidel. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O streamovací službu Amazonu (a tedy částečně i seriálového LotR-a) se pomalu přestávám bát. The Boys jsou naprostou trefou do černého a kudlou do oka většině DC postav. Ne, že by si Marvel něco podobného taky nezasloužil, ale je to právě DC, které ve svých komiksech a filmech představuje naprosto dokonalé a nadlidsky silné postavy. Výjimkou je snad jen Batman, který tady dopadl celkem dobře a Flash, jehož úděl zpečetily "drogy" - takže vlastně taková Snyder Vize DCEU. A když této bandě šílenců přidáte reálné motivace, komplexy Bohů/celebrit a lidské (nebo byrokratické) problémy běžného světa, takřka všichni do jednoho se nakonec projeví jako ignoranti a hovada. Úderná, krvavá a povedená série kterou neuvěřitelně táhne celý cast. Nicméně. Antony Starr jako Homelander... To je něco neuvěřitelného! Těším se na další sérii. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmička nejmocnější superhrdinů, co svět zná a bezmezně adoruje, nejenže podléhá zájmům a přísné kontrole mateřského (sic!) konglomerátu Vought a ze všeho nejvíc si hledí svého PR a image, také jsou to namyšlení, sebestřední, svou moc zneužívající zmrdi a úchyláci. Ze srdce jsem jim přál spravedlivý (nebo spíš jakýkoliv ponižující a bolestivý) konec. Ovšem naše "Banda" zakomplexovaných lůzrů, kteří proti nim vytáhnou do boje, tahá za tak krátký konec provazu, že k přímé konfrontaci (naštěstí) nikdy nedojde, a přestože odhalením hnusného tajemství jim dokážou znepříjemnit život (takže si jich vůbec všimnou), nemají ani špetku šance. Jinými slovy: naprosto nerovný mač – což mě popravdě lehce zklamalo, nejenom kvůli minimu akce. ()

Reklama

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Tak stručne, dve veci by som vypichol, ktorými The Boys aj v záplave konkurencie bodujú. Je to jednak plynulé prepínanie od čiernohumornej komiksovky s presahom na všetky strany (takto nejak by stopro vyzerala obchodná mašinéria Marvelu, keby všetci tí elasťákoví panďuláci vážne existovali) k temnej, hádam aj mrazivej dráme človek milión vs. horných 10,000. No a druhou vecou je kongeniálny castingový ťah postaviť proti sebe Karla Urbana v najdrsnejšom možnom móde (že to po Dreddovi ešte vôbec šlo stupňovať, to je skutočný šok) a Anthonyho Starra v (opäť) životnej forme. Komiksový punk, zábavný v každom ohľade. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Námět je skvělý o tom žádná, provedení taky není vůbec špatné, ale chybí mi tam víc překvapení a zvratů. Konec první série ukázal, že to jde, takže věřím, že v další sérii se vše rozjede naplno. Jinak Karl Urban předvedl charisma a výkon, jaký jsem u něj ještě neviděl. A Antony Starr se po Banshee přeměnil ve slizouna jakého jsem pro změnu dlouho neviděl. U obou velký palec nahoru. :) 80% ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdřív mě The Boys nadchli. Je to totiž dokonalá merafora, u níž mám pocit, že se někdo musel inspirovat naší politickou scénou. Nebo to tak je všude? Prostě studie zvráceného populismu, snahy vytřískat prachy se všeho, co se dá zpeněžit, ovládnout masy, armádu. Bez ohledu na následky, bez ohledu na lidi. Ale později mi došlo, že i když tahle stránka se povedla, příběh je lehce povrchní a často se objeví i logické mezery, což mi už ke konci začalo i dost vadit. Přesto ale určitě zkusím i druhou sérii.70% ()

Galerie (236)

Zajímavosti (27)

  • Aby tvůrci dokázali realisticky ztvárnit „rozsednutí“ hlavy, sledovali různá videa rozdrcených melounů z různých úhlů. (NiWi)
  • Scéna, kdy se Billy Butcher (Karl Urban) po konfrontaci s Mesmerem (Haley Joel Osment) podívá do zrcadla a má krev na tváři, je velmi podobná scéně z filmu Doom (2005), kde si John Grimm (také Karl Urban) prohlíží sám sebe po injekci C24 a utírá si krev z tváře. (Ficik)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama