Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Věra (Zlata Adamovská) prožila s Jindřichem báječný život a je pevně rozhodnutá splnit jeho poslední přání – zaběhnout maraton! Emancipovaná a rázná matka tří dcer v tom nevidí žádný problém. Prostě si trasu rozdělí na čtyři díly a zdolají těch více než 42 kilometrů jako rodinná štafeta. Žádná z nich sice dosud neuběhla ani metr, ale do startu přece zbývají tři měsíce a trenér Vojta (Vladimír Polívka) připravil skvělý kondiční plán. Stačí jen začít. Dcery se ovšem do běhání nehrnou. Mají úplně jiné starosti. Nejstarší Marcela (Tereza Kostková) čelí dennodenně průšvihům svých tří synů a jejich otec Karel (Ondřej Vetchý) ji už dvacet let neumí, nebo nechce, požádat o ruku. Prostřední Bára (Veronika Khek Kubařová) touží po dítěti, jenže pro něj zatím nenašla toho pravého tatínka. Její biologické hodiny bijí na poplach. A nejmladší Kačka (Jenovéfa Boková) sice chlapa má, ale ten chlap má jeden zásadní háček – manželku. Zamilovaná Kačka přesto lpí na vztahu bez budoucnosti. Je zřejmé, že dcery mají momentálně úplně jiné priority než běžecký trénink. Svérázná maminka Věra proto musí napnout všechny síly, aby rodinnou štafetu přivedla přes řadu překážek a komediálních komplikací na start Jindřichova vysněného maratonu. S běháním je to úplně stejné jako v životě. Důležité je vydržet a nevzdávat se, když cíl je na dosah… (CinemArt)

(více)

Recenze (776)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Letos jsem viděl 4 české komedie co šly do kin. Z těchto 4 mě přišlo Lovení nejlepší a pak jsou to vše ostatní lepší průměry jmenovitě Dvě nevěsty a jedna svatba Přes Prsty a tady Ženy v běhu. Nějak jsem zde nepostřehl co je zde tak moc úžasného, aby to měl k 26 říjnu 2019 75 procent na csfd. Další problém je v tom, že to není vůbec komedie jelikož počet vtipů je zde omezen zhruba na 5 a i to jsem možná přehnal postavy jsou sympatické i když ta s těmi 3 kluky a manželem co ji nechce požádat o ruku nápadně karikaturuje rodinu Václava Vydry z Kameňáků (jsou zde i podobně debilní vtipy). Více než komedie je to takový pokus o drama kdy se jedna z žen vyrovnává se ztrátou muže (něco podobného už bylo v Mužích v naději akorát tam to byl chlap s urnou ženské tady je to naopak) druhá neví co chce a , který chlap se jí líbí a třetí je v rodině kde je na hromádce a manžel ji nechce požádat o ruku. Ten běh je zde okrajová záležitost navíc nedává smysl proč 3 ze 4 ten závod chtějí vyhrát, když se vsadila jen 1 (u té to smysl dává) a nikde není řečeno, že jejich otec chtěl, aby vyhrály pouze chtěl zaběhnout maraton. + body za Rozárku a všechny scény s ní a za ty psy - za konec tu urnu by nenašel ani nejlepší policajt na světě jelikož by se nebylo čeho chytit navíc proč by to někdo kradl?. P.s. film obsahuje nejhorší žádost o ruku co jsem kdy v českých komediích viděl opravdu si nevzpomenu kde bych viděl horší.P.s. 2 jako opravdu musí být v zajímavostech napsaný počet mrtvých v komediích to csfd.cz hodně klesá dole teda. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Českých komedií je málo a těch dobrých pramálo a těch skvělých jako šafránu.O to větší radost člověk má ,když narazí na tu skvělou A to "Ženy v běhu" bezesporu jsou.Příběh je jenoduchý a prostý.Na začátku filmu umírá manžel a manželka mu chce splnit jedno z jeho posledních přání-uběhnout maraton a zatáhne do toho své tři dcery.Ani jedna z nich není sportovně vybavená a tak začínají trénovat a během toho prožívají své životní eskapády.Jak prosté milý Watsone ,ale velmi svěží ,letní ,sporotvní a opravdu zábavné.Scénář je jednoduchý ,ale funkční a režie Martina Horského ukazuje ,že komedie umí a stejně tak ukočírovat poměrně velký počet herců.I když tady vévodí ženy ,muži v pozadí nezůstavají a zdatně jim sekundují.Takové duo Kostková-Vetchý jsem si opravdu užil.Z kina odchází člověk příjemně naladěn ,s dobrou náladou a to vůbec není málo ,spíše naopak-tak to přece má být!!!Film jsem si opravdu užil a dovolím si jen malou poznámku a to ,že tu bylo mnoho postav a některé věci a náznaky zůstaly bez povšimnutí a dalšího vývoje ,což bylo malinko škoda ,ale jen opravdu malinko.Dávám běžeckých 90% ,protože na stovku to chtělo malinko víc dotáhnout linky postav a trochu přitlačit na pilu ,co se týče vývoje postav.Za sebe jsem byl velmi spokojen a blahosklonně děkuji tcvůrcům ,že rybníček dobrých českých komedií nezůstává prázdný. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

České, barevné, vyladěné, příjemné, nenásilné, milé, pozitivní. Po běžeckém závodu jsem si tématicky pustila tento film. Tématicky co do běhání má tedy málo, ale to vem čert. Příběh je to milý, pozitivní a i když je to hloupé a všichni víme jak to skončí, je pěkné se na to dívat. Prostě průměrák, který pobaví (viz Vetchý a kluci). Obléct tenisky a vyrazit ven. ..běhat zrovna v létě není úplně slast.. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Tak ukrutně pozitivní film, až to bolí. Ve druhé třetině se nahodí zlom, krize a jakože depka, ale rychle zase zpět do poklidných kladných vod. Ne že by to bylo apriori špatně, Martin Horský drží svojí linku a je třeba uznat, že tento film je zatím jeho nejpovedenější. Obsahuje spoustu hezkých momentů a navíc i dost vtipných momentů a dokonce i pár hodně vtipných. Za ten naprosto čitelný a nezajímavý příběh ale přes tři jít nemůžu. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Příjemná feel-good podívaná. Je to vtipné, zábavné, má to fajn tempo a dobré herce. Film ničím nepřekvapí, a ani neurazí. Fajn oddechová komedie. 7/10 ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se koukl na novější český film. O filmu Ženy v běhu jsem slyšel dost, hlavně to, že se jedná o jeden z nejlepších českých filmů roku. A tak jsem tomu dal šanci. No, a jak to dopadlo? Velmi dobře. Po patnácti minutách jsem věděl, že tohle bude super. Herecké výkony velmi dobrý, hlavně musím vypíchnout Ondřeje Vetchýho, ten je jako vždycky super, scény s ním byl nejlepší - nasazování kondomu, běhání před závodem, nebo závěrečná scéna. U ostatních to byla spíše ta romantická část s komediálními prvky, které mě taktéž bavily. Vypíchnout musím taky režii. Je to všechno dobře zvládnutý, po kameru, herce, všechno dobrý. Jen je pravda, že celá část kolem závodu mohla být kapánek lepší, i tak jsem byl spokojen. Ženy v běhu je film, který doporučuji každému, kdo se rád dívá na komedie s romantickými prvky. Ale jedna věc by mě vážně zajímala, bude pokračování? Protože poslední scéna nebyla dořešena. No, každopádně dávám PALEC NAHORU, tohle se vážně povedlo. ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Konečně někoho napadlo využít novodobého hitu v podobě běhání a vtipně jej zasadit do nějakého filmu. Považují rovněž za skvělý nápad situování celého filmu do Prahy, která je na běh jak dělaná, a volba herců byla naprosto skvělá, z toho co zde máme na výběr se vlastně potkali jedni z nejtalentovanějších herců. Název člověka odradí, zvlášť chlapy, ale filmu stojí za to dát šanci, není to jen o běhání, i se zasmějete. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Obrazová reportáž o tom kterak Bolek Polívka si plní sen za snem, načež přijde jeba, trefího šlak a místo marathónu si musí spokojit s místem vedle kořenek do polívky. Pomyslil jsme si, že by se za dlouhou dobu mohlo jednat o povedenou českou taškařici, avšak byl jsem enormně zarmoucen, co jsem si to pustil jenom za špatnost. Nevtipné, neslané, nemastné a urážející. Tupé a nicneříkající... přesně proto tyto české poklady nesleduji... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Kompletně předvídatelná a na jistotu sázející, celkově však příjemná romantická komedie. Když už se (zase) schylovalo k nějaké papírem šustící a/nebo sexistické/pubertální trapnosti, většinou kroucení očima odvrátili dobří herci (Ondřej Vetchý!). Jinak ale vtípky zhusta dopadaly na úrodnou půdu a šťastné/zamilované (byť kýčovité) konce si protagonistky zasloužily. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Tvůrci Žen v pokušení si před lety ani nemohli uvědomit, jak svým filmem nastolí trend jeho variací na X let dopředu. Každopádně bych řekl, že Ženy v běhu jsou z těchto variací jedna z těch nejlepších. Film od začátku hraje s divákem rovnou hru, nehraje si na nic jinýho, než klasickou oddechovou, jemně vtipnou vztahovku pro dlouhé zimní večery. Pochopitelně je třeba splnit všechna žánrová klišé, ale naštěstí aspoň hlavní námět je aspoň trochu ozvláštnění, a nabízí i něco aspoň trochu jiného. Obecně můžu říct, že jsem se u filmu vcelku bavil, je to prostě pohodovka, a nedívím se, že zrovna na tenhle film razily do kin davy. Nečekejte žádné velké umění, ale jestli si chcete prostě oddechnout, tak je pro vás takovýhle film ideální. ()

JKL 

všechny recenze uživatele

Mezi všemi těmi filmy poslední dekády, kde není ani náznak humoru, byly 'Ženy v běhu' milým osvěžením. Přiznám se, že z počátku jsem byl trochu skeptický. Za těch 93 minut jsem se vážně párkrát zasmál. Bavičem je tu IMHO hlavně Vetchý. Také jsem se stihl dočasně zamilovat do Veroniky Kubařové a Jenovéfy Bokové. Ačkoliv... Milostné eskapády obou postav, které tyto herečky velmi slušně ztvárnily, mi trochu lezly na nervy a nebavily mne. Filmu by asi víc slušelo, nezabývat se jimi a cynického muže-diváka neotravovat tím, že se Báře zbláznily vaječníky. Nebo tím, že Kačku brousí říďa a ona je z toho samozřejmě úplně v hajzlu, i když má kalhotky jako jojo. A až na nepochopitelnou motivaci hlavní postavy, plnit poslední přání zesnulému manželovi (ano, až umřete, šoupnou vás pod hlínu a na nějaký vaše vize se vyprdnou), nemá film zas tak mnoho zásadních nedostatků. Být v žánru česká komedie si ale rozhodně zaslouží. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Toto je ovšem bomba. Ten Vetchý je ďábel! :D Nevzpomínám jsi kdy jsem si naposledy takhle užil českou komedii a pokud vůbec. Edit: Po druhém shlédnutí moje nadšení značně opadlo. 4* 75% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Hoffman si zde vychovává generaci umělců, kteří vytváří filmy s velmi podobnou tématikou a humorem. To vše může snad i jednou vyvrcholit v jeden velký umělecký směr. A nebo taky ne. To v případě, že ty filmy budou vypadat přesně jako tento. Ženy v běhu disponují feministickou myšlenkou a slaďárnou, která vám zadělá na slušný diabetes. Příběh je totiž zcela jednoduše předvídatelný a nedokáže vás překvapit prakticky ničím. O to hůře je to celé dílo stravitelné. Další kapitolou jsou někdy až přehnané herecké výkony, což jsem si myslel, že zrovna od lidí takového kalibru nebudu muset dnes vůbec čekat. To vše je doplněno humorem, který je někdy prostě a jednoduše trapný. Někdy jste schopný se i od srdce zasmát. Nevím jak vy, ale prostě řešit nějaké ultra sexuální záležitosti mi přijde do takovýchto komedií prostě zcestné. Je to asi hlavně škoda. Ale zase bych lhal, kdybych řekl, že jsem se nezasmál. Je docela zajímavé, že spoustu situací zachraňují Ondřej Vetchý, kterému tyto role menších přiblblíků naprosto sedí. Dokázal mnohdy ze zcela divné a trapné situace vlastně udělat humor. Tím to asi končí. Autoři dříve dokázali hrát na city i jednoduchým humorem, který neurazil. V tomto případě tak strašně moc tlačili na pilu až z toho vznikl zvláštní patvar. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Ze všech postav se dělá člověku úzko jak jsou jejich charaktery ploché a jak zde jsou rozkreslené jednotlivé vztahy mezi postavami. Zejména pár Kostková-Vetchý je opravdový masakr! Tak trošku mne děsí, že se tohle zrovna masám líbí, nebo že to dokonce žijí. Dle mého je tohle průměrná komedie, která dělá z mužů mnohokrát idioty, ze žen otrokyně manželství nebo zoufalky, co jim tikají biologické hodiny a neznají míru toho, co je normální. Bohužel vysoké hodnocení tady je spíš asi kvůli těm pár vtipům co se povedly a sympatickému castingu než, aby reflektovalo kvalitu filmu. ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Na sobotní dopoledne naprosto ideální. Objektivně 50, ale s ohledem na kvalitu české produkce a můj kladný vztah k běhání: 70%🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♂️ ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Vyčítať filmu, že je tam málo behu, by nebolo príliš spravodlivé. Hoci pri súčasnej bežeckej mánii by ste azda očakávali, že ho tam bude troška viac. Kvitujme herečkám, že ich kondička na začiatku a na konci vyzerá skutočne inak, hoci nejedna bojuje s kilometrami s vyplazeným jazykom. Sú tu očakávané scény prvotného odmietania (hádam ste netipovali, že všetky hneď naskočia na mamin nápad?), nesmie chýbať pár tréningov (a mohol by sa tu objaviť aj nejaký fešák do partie) a samotné preteky. Lenže hoci názov sľubuje Ženy v behu, skôr sa chce sústrediť na behanie medzi vzťahovými lapáliami v ich živote. 69% ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

takový pěkný, instantní produkt. Za doprovodu instantní hudby neurazí, ale ani nenadchne. V záplavě současných spíš děsuplných pokusů o komedie člověk ale skoro zajásá jen kvůli tomu, že mu při sledování většinou není trapně. ()

Dagoussek 

všechny recenze uživatele

Skvělý Vetchý a Úžasná Kostková = dvě hvězdičky. Za mě rozhodně na jedno shlédnutí, očekávala jsem více, velká škoda, námět byl skvělý. Do konce filmu jsem vydržela jen proto, zda během maratónu náhodou neklepne pepka Adamovské🤭 ()

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Reklama

Reklama