Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Věra (Zlata Adamovská) prožila s Jindřichem báječný život a je pevně rozhodnutá splnit jeho poslední přání – zaběhnout maraton! Emancipovaná a rázná matka tří dcer v tom nevidí žádný problém. Prostě si trasu rozdělí na čtyři díly a zdolají těch více než 42 kilometrů jako rodinná štafeta. Žádná z nich sice dosud neuběhla ani metr, ale do startu přece zbývají tři měsíce a trenér Vojta (Vladimír Polívka) připravil skvělý kondiční plán. Stačí jen začít. Dcery se ovšem do běhání nehrnou. Mají úplně jiné starosti. Nejstarší Marcela (Tereza Kostková) čelí dennodenně průšvihům svých tří synů a jejich otec Karel (Ondřej Vetchý) ji už dvacet let neumí, nebo nechce, požádat o ruku. Prostřední Bára (Veronika Khek Kubařová) touží po dítěti, jenže pro něj zatím nenašla toho pravého tatínka. Její biologické hodiny bijí na poplach. A nejmladší Kačka (Jenovéfa Boková) sice chlapa má, ale ten chlap má jeden zásadní háček – manželku. Zamilovaná Kačka přesto lpí na vztahu bez budoucnosti. Je zřejmé, že dcery mají momentálně úplně jiné priority než běžecký trénink. Svérázná maminka Věra proto musí napnout všechny síly, aby rodinnou štafetu přivedla přes řadu překážek a komediálních komplikací na start Jindřichova vysněného maratonu. S běháním je to úplně stejné jako v životě. Důležité je vydržet a nevzdávat se, když cíl je na dosah… (CinemArt)

(více)

Recenze (776)

anura 

všechny recenze uživatele

zidealizovaný svět, jakási "revolta žen", která se nakonec stejně nekoná a všechny se pěkně smíří s úlohou, která je jim coby ženám určena. To bych ještě pochopila, že některým divákům může připadat v pořádku. S čím se pro změnu nemohu smířit já je přemíra product placementu. Viditelná značka produktů všude. Telefony, oblečení, nádobí (kuchyňský robot), nábytek.... našlo by se toho víc. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Odhadoval jsem, že to bude mnohem, mnohem horší. Bylo to ale milý a přitom Prima. Bejt to americký, v životě bych na film s podobnou tématikou nekoukal. Tady ale vznikl kvalitní americkej biják (na kterej se v Americe podívají maximálně agenti, kteří z něj vytěží remake) s českýma hercema a to mě najednou zajímá. Stejně jako to zajímalo těch 1,5 miliónů lidí, kteří na to tady přišli do kin. A já se jim už teď nedivím. Šli za kvalitou. Ženy v běhu ji mají. Je to kalkul, chce se to líbit naprosto vším, ale je to chytře rafinovaný. Zasmál jsem se, možná jsem se lehce i dojal, bylo se na co koukat, bylo se na co těšit- povedená záležitost. ()

Chmur 

všechny recenze uživatele

Ani dobří herci nemohou zachránit naprosto stupidní scénář, z kterého čpí trapnost takřka při každém dialogu. Stačí deset minut a i průměrně inteligentní opice pochopí, jak film skončí. Tohle fakt ne. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Jako jo, je to takovej ten pozitivní výplach, na kterej se dobře dívá a tuctovýmu divákovi to sedne... nemám problém občas dát něco jako tohle. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohodovka. Předvídatelné, ale v rámci svého žánru nadprůměr, žádné zbytečné kraviny. Jinak tipuji, že Vladimír jsa jistě odkojen vizovickou slivovicí a moravskými klobásky jistě nemusel tu nechuť ke večeři pro králíky hrát. :-D Jinak za mne nejlepší Kostková. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak, vzhledem k zdejšímu hodnocení. Je to prostě zase tak typicky české, takže nepřirozené postavy, které prožívají nepravděpodobné dějové linky za dohledu poctivého product placementu. U Vetchého jsem se ale párkrát zasmál, to zas jo. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

73 %? To jako fakt?! Vydejte si už konečně, lidi, hlavu z místa, kde ji máte zabořenou. 😠 Já blbec zas kvůli hodnocení pro jednou věřil tomu, že by mohla bejt česká komedie i dobrá. 🤦‍♂️ Ale tohle jako fakt ne, tohle nedávám. Nebudu tady ohrnovat nos nad tou příšernou předvídatelností (je to vlastně pohádka, že jo). Ale jako tu tunu blbejch a kýčovitejch hlášek i situací, tu fakt nezvládám, ani tak blbej hudební podkres, blbej soundtrack, všechno. Je teda i docela škoda, že se herec jako Vetchý nechá ukecat do takovýhle slátaniny... Abych pravdu řekl, nejvíc jsem se bavil během prvních 3 minut při scénách s Polívkou. 🥣 ()

Orthank 

všechny recenze uživatele

Prijemne optimistická, nikoho a nič neurážajúca Česká cukráreň, ktorá cieli na presne vyprofilované publikum. A ja si hovorím: "A prečo nie?"... ;) ()

krtek138 

všechny recenze uživatele

Je tam tak tuna klišé, stoprocentně víte jak to dopadne, kdo s kým skončí, ale víte co? Vážně se na to hezky kouká. Čiší z toho uvolněná atmosféra, jsou tam příjemný herci a navíc je to krásná reklama na Prahu. Zkrátka to balení vánočních dárků bylo letos o něco víc fajn. ()

cmenda 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná a povedená česká komedie u které se zaručeně zasmějete . Některé pasáže jsou trochu předvídatelné ale jinak tomu není co vytknout . ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný průběh, režisérská sázka na jistotu, často do očí bijící product placement, zásadní zvrat ke konci a velké finále. Takže stejná charakteristika jako u naprosté většiny českých filmů. Jenže ono to tady funguje. Po nějaké době český film, který pobaví a neurazí. Kde herci nejedou jen na půl plynu, ale opravdu předvádi výborné výkony. Za mě jasné čtyři hvězdy. Škoda, že film se nesnažil nějak vymanit ze škatulky, ale nijak mi to nevadilo a bavil sem se celou dobu. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

I jsme chtěl dát 5*, ale zase radši zůstanu nohama na zemi. Dost vtipů sahalo zbytečně po sexismu a za mě je to jediné mínus filmu. Jinak ale naprosto spokojený. Vzal jsem kamarádku, hrozně jsme se nasmáli a z kina odcházeli fakt nadšení. Spousta vtipných situací, výborní herci. O. Vetchý jako vždy... Jasné, není tam nic nijak ultra nového, ale jeden obličej je sympatičtější než druhý... naprostá pohoda. Víc takových komedií... ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo totálně průhledné, bylo by to úplně super (teda nato, že je to české, protože je tam spousta povedených vtípků, gagů a podobně). Bohužel maraton se koná až nakonec (logicky), ale je to clelkem milé, docela romantické - naštěstí sledujeme tři dvojice, ne jednu - což je rozhodně plus. Škoda toho, že je tam Bolek asi jen minutu (zato jeho syna Vladimíra si tu užijeme až až, adidas rulez!)... Prostě komedie, která ničím neoslní, ale ani neurazí...70% ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Milým překvapením bylo, že český film, tedy jako vždy romantická komedie, byl i trochu zábavný. Srala mě jen postava Báry, a kdyby mi někdo přitáhl domů zvířátko, tak by dopadl stejně. Když na to nemám (odhodlání k péči a péče je za peníze), tak si to nepořizuji! Hlavního děje se to, ale netýká. Viz komentář Tetsuo. ()

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Reklama

Reklama