Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Věra (Zlata Adamovská) prožila s Jindřichem báječný život a je pevně rozhodnutá splnit jeho poslední přání – zaběhnout maraton! Emancipovaná a rázná matka tří dcer v tom nevidí žádný problém. Prostě si trasu rozdělí na čtyři díly a zdolají těch více než 42 kilometrů jako rodinná štafeta. Žádná z nich sice dosud neuběhla ani metr, ale do startu přece zbývají tři měsíce a trenér Vojta (Vladimír Polívka) připravil skvělý kondiční plán. Stačí jen začít. Dcery se ovšem do běhání nehrnou. Mají úplně jiné starosti. Nejstarší Marcela (Tereza Kostková) čelí dennodenně průšvihům svých tří synů a jejich otec Karel (Ondřej Vetchý) ji už dvacet let neumí, nebo nechce, požádat o ruku. Prostřední Bára (Veronika Khek Kubařová) touží po dítěti, jenže pro něj zatím nenašla toho pravého tatínka. Její biologické hodiny bijí na poplach. A nejmladší Kačka (Jenovéfa Boková) sice chlapa má, ale ten chlap má jeden zásadní háček – manželku. Zamilovaná Kačka přesto lpí na vztahu bez budoucnosti. Je zřejmé, že dcery mají momentálně úplně jiné priority než běžecký trénink. Svérázná maminka Věra proto musí napnout všechny síly, aby rodinnou štafetu přivedla přes řadu překážek a komediálních komplikací na start Jindřichova vysněného maratonu. S běháním je to úplně stejné jako v životě. Důležité je vydržet a nevzdávat se, když cíl je na dosah… (CinemArt)

(více)

Recenze (776)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Ženy v běhu aneb Film smrdící hormony. Film nalajnovaný jako rovná trať na sto metrů, teda 42 kilometrů. Povrchní, laciný, prvoplánově veselý, místy úchylný a nechutný, občas příjemně odpočinkový. Tenhle typ filmů je mi něčím nesympatický. Vadí mi na nich skoro vše. Ale co to je? Jeden punťas za Martina Hofmanna. Jinak je celý film bez dechu. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Nedá se od toho čekat nic náročného, ani nic překvapivého. Už od začátku víte jak to dopadne, protože to je strašně průhledné. Ale ono to ani moc nevadí, cílem filmu je hlavně pobavit a odpočinout si u něj a to se tu vyloženě podařilo. A že já zrovna české filmy moc nemusím. 4* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Je to vážne iba taká červená knižnica od uplakanej, srdcervúcovzlykajúcej a romanticky mihalnicami pomrkávajúcej hybridnej Daniely Pilcherovej, no kupodivu som si film celkom užil. Ždímačka, ale fungovala... oddychovka ako vyšitá. Nič nenáročné, stačí iba vypnúť a nechať sa unášať na obláčiku touto rozprávkou pre dospelých a pubertálne deti. Pozeralo sa na to dobre. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Děvče, milenko, manželko, matko i na prince čekající princezno, pracující česká a slovenská ženo! Alou do kina! Horský se Vám trefuje do černého...za sebe - docela milá rodinná komedie s přesnou dávkou sexistického i přihlouplého humoru. Na odpadní srandu bez jakékoli soudnosti jsou u nás jiní tvůrci. [Kino Citadela - Litvínov] ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Do kin chodím převážně na horory. Novodobá česká tvorba zrovna dvakrát neláká, ale protože mě přítulkně překecala udělal jsem vyjímku. A to i přesto, že jsem měl čest s filmem " Život je život " který M. Horský natočil v roce 2015. A to byla velká katastrofa. Ve finále ale musím konstatovat, že mě " Ženy v běhu " neskutečně překvapily a nakonec jsem návštěvy kina vůbec nelitoval. Je to takovej milej příběh, kterej zbytečně netlačí na pilu a přesto v sobě skrývá spoustu vtipných scén a hlášek. Chválím i výběr herců a to jak se svých rolí zhostili. Vhodně byla zvolená i muzika. Za mě prostě nečekaná spokojenost a proto dávám 5 hvězd. Určitě jsem tenhle film neviděl naposledy. Podle mě je to jeden z nejlepších, českých, komediálních filmů za poslední dobu. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočená zábavná komedie. Škda jen, že to bylo až tak předvídatelné. Ale tak jsem se bavil a s klidem pálím 4slunce. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Veskze souhlasím s Filovou kritikou stran odtrženosti filmu od reality i toho, jak vykresluje jednotlivé postavy (skutečně mi přišlo zarážející, co všechno si nechá Marcela od Karla a synů líbit, a přesto jediné, po čem touží, je stát se jeho manželkou, aby její život konečně dostal v manželství smysl, což jsem chápal u filmů z 40.-50. let, ale u komedie z r. 2019 mě to dost překvapuje), navíc mě tam příšerně iritoval děsivě špatný herecký nevýkon Terezy Kostkové, která je ideálním příkladem jablka, které dopadlo daleko od stromu (to kdyby někdo náhodou čekal, že dcera slavného herce musí být automaticky také dobrou herečkou - ne, fakt nemusí) a která by se měla už navždy věnovat moderování StarDance a podobných píčovin a necpat se mezi skutečné herce (nemluvě o tom, že Vetchý mi zde pro roli jejího partnera s jejich věkovým rozdílem 14 let přišel dost starý), a korunu tomu všem nasazuje ten obludný song "Když nemůžeš, tak přidej" od Mirai, který vždycky když slyším, tak mám chuť si vystřelit mozek z hlavy. Také lze konstatovat, že děj je strašně předvídatelný, a mnoho věcí jsem odtušil dopředu. Na druhou stranu je zde velmi dobrá Jenovéfa Boková, místy je to docela vtipné, a především mě zde vyloženě okouzlila Hofmannova filmová dcera - Michaela Sodomková. Ta maličká je velmi roztomilá, a pokud zůstane u hraní, prorokuji jí zářnou budoucnost. Takže už jenom kvůli ní ten film prostě nemůžu vzít na hůl a jsem k němu nakonec výrazně velkorysejší, než bych sám čekal. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Běh na dlouhou trať v ženském po(ví)dání. Měl tatínek tři dcery, které za života nestačil vyvdat, ovšem po smrti mohly jeho kosti v klidu spočinout, neb jeho manželka Zlata Adamovská s dcerami na jeho výslovné přání poběží maraton jen pro něj. A on u toho bude, sice jen v urně, ale zažije, tedy vlastně nezažije, ten blažený pocit z krásného uběhnutí kilometrů a finiš v cílové pásce bude naprostým vrcholem. Mám takový neodbytný pocit, že právě neotřelý nápad s maratonem je v podstatě hlavním vrcholem filmu, ač ve finále vypadá celý závod více než skromně a působí až nadbytečně. Ovšem zbývající peripetie kolem ženského potomstva ničím neuchvátily. Když už máme na scéně tři dcery, je třeba je i vyprofilovat. Prostřední Veronika Khek Kubařová slyší tikot biologických hodin, jenže načapá svého přítele s jinou, následuje rozchod a odchod do mama hotelu, kde po večerech komunikuje s holčičkou z protilehlého okna, kde se pilně věnuje odkazu loutkáře Kopeckého, a následně ji nemůže minout štěstí v podobě nového vztahu s hodným tatínkem Martinem Hofmannem od policejních složek. Nejmladší Jenovéfa Boková pro změnu se svým ženatým šéfem Petrem Vondráčkem spí, příliš logiky tahle linie ale nemá, neb milenec má doma mnohem atraktivnější polovičku, tahle dcera ovšem nepřijde ani po rozchodu s ním zkrátka, neb kondiční trenér Vladimír Polívka je šíleně hodný a má pochopení pro debilní scénář. A zbývá nám nejstarší dcera Tereza Kostková, která už sice rodinu má, přímo čtyři chlapáky v chalupě, jen se Ondřej Vetchý ještě nerozhoupal, aby si ji vzal. Ze všech linek byl pobyt v jejich rodině relativně tím nejzábavnějším, co film skýtal. Producent Tomáš Hoffman (brr i ach jo) tradičně vůbec ničím nepřekvapil, i (vulgárního) humoru bylo pomálu a celé to má neskutečně předvídatelný a levný syžet tv inscenace. Martin Horský horko těžko zvládá film rozpohybovat a může děkovat kvalitnímu hereckému osazenstvu, že tenhle maraton režijně uběhl a s průměrným výsledkem v nevýrazném středu pole proběhl cíl. Absolutně nechápu, čím je tento film tak adorován. 5/10 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Bez jakékoliv znalosti jsem do toho šla, stačilo mi, že se jedná o nový český film. Již v úvodu na mě juknul Polívka a já zvažovala, že nafále zůstanu bez znalosti o tomto filmu. Naštěstí jbylo jeho angažmá velmi krátké, takže jsem snímek nakonec bez potíží dokoukala. Jeho syn se spíše podobá Vojtovi Dykovi, bohužel i co do herckého projevu. Ale ostsní hráli dobře, až příliš dovře na takový prostinký, místy až prostoduchý scénář. Naštěstí Adamovská, Kostková, Vetchý i Hofmann jsou schopni bavit i v takové oddechovce na jedno použití. Je to film, při němž je vhodné vypnout inteligenci a autopilota přepnout do módu relaxace. Pak si ho člověk může báječně užít. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by asi vypadala "filmová" verze seriálu Ulice. Konvenční a podbízivé snad na všech úrovních (filmařsky, hudebně, ideologicky), snažící se skrze oblíbené a sympatické herecké tváře a řešení čistě vztahových peripetií v tom nejodlehčenějším možném duchu navodit v divácích za každou cenu pocit pohody. Samozřejmě to chápu, protože na divácké masy (nejen ty české) tohle logicky spolehlivě funguje. A nejspíš by to fungovalo i na mě, kdyby to bylo skutečně vtipné (a ne jen rádoby vtipné) - zasmál jsem se stěží pětkrát, většina "fórů" mě svou zoufalou obyčejností nechala zcela chladným. Ale nejvíc mě na Ženách v běhu (které samozřejmě skoro vůbec nejsou o běhu) štve ta zjevná snaha nenaštvat ani jednoho průměrného Čecháčka (v tomhle filmu na žádnou minoritu, natož trochu drsnější či jakkoliv nekorektní vtip, opravdu nenarazíte). Jenovéfa (jedna z mých platonických lásek) s Polívkou jsou ale hezký pár, to zase jo. 50 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka uniformnej nekonfliktnosti, od českého mainstreamu by sa mohol učiť aj stredný prúd v Hollywoode. Našťastie v tomto prípade ide o tak feel good záležitosť, že absolútnu uniformnosť a zameniteľnosť mu nakoniec asi odpustíte. Lenže... tvorcovia mali super nápad, ktorý by mal byť v centre pozornosti, lenže onen beh a tréning je tu len ako pozadie pre milostné vzťahy. Ak by to bolo naopak, film by šľapal určite lepšie a pôsobil by v našich vodách originálnejším dojmom. Českým komerčným tvorcom však o nič iné, ako striktné dodržovanie scenáristických mustier nejde. Dočkáme sa niekedy českého filmu, kde sa postavy dávajú dokopy z dôvodu, že sú psychicky vyrovnané a šťastné sami o sebe, ako že nájdu to vytúžené šťastie iba vďaka vzťahu? ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na české poměry více než dobré a díky dějové lince s Ondřejem Vetchým a příjemnou neherečkou Kostkovou, která do role skvěle pasovala, byl film až nezvykle vtipný. Bohužel, jen z 1/4. Linka Veroniky Khek Kubařové mě nebavila, ale hezky se na ni koukalo, protože je i ve svém pokročilém věku (32 let) šťabajzna. Dějová linka Jenovéfy Bokové byla nejenom nudná a debilní, ale ta herečka je chuďátko ke všemu krajně nesympatická a dělalo se mi zle. Tudíž moje dojmy jsou poněkud rozporuplné. Úžasně napsaná a luxusně zahraná role Ondřeje Vetchého je tím jediným, proč bych tento snímek někomu doporučoval. Pokud jste stejně jako já krásný, inteligentní a všeobecně úžasný člověk, tak vám tento film nemá co nabídnout. Je totiž evidentně ušitý na míru českým životem a zejména muži zklamaných třicítkám, které v něm najdou útěchu, naději a energii do zbytku života. V takovém případě budete zřejmě snímek obdivovat a vyzdvihovat až do nebes. Za sebe dávám pěknější 3 kousky. Respektive dávám je spíše za Ondřeje, který si evidentně role různých troubů neskutečně užívá. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se zřejmě zlákat davem a po všech těch kladných ovacích, vyzdvihující Ženy v běhu, od mých kamarádů, i podle zdejšího hodnocení, nenaplnil tenhle český snímek zcela mé očekávání. Jsem rád, že to není žádný, opětovný český bizár. Koukat se na to dalo, místy to bylo pro mne i vtipné. Jsem rád, že jsem se zbavil obávané reakce u českých filmů, kdy mi je mnohdy až trapně za samotné herce. Ženy v běhu jsou nadprůměrnou komedií, která neurazí, ale ani nenadchne. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se k tomu konečně dostal a vůbec to nebylo špatné. Samotný děj je dost jednoduchý a předvídatelný. Zajímavém jsou spíše postavy. Celé je to o zvládnutí maratonu, ve kterém se mají střídat čtyři ženy. Trénink ale všem změní život. Všechny to někam posune a nikdo nezůstane tam, kde byl na začátku. Jak jsem řekl, je to předvídatelné a je tam pár vtipných scén. Taková oddechovka. Obsazení je taky dost slušné. "Dneska je středa." ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Pár vtipů, celkem obstojných situací, jinak žel bohu nic, co by stálo za nějakou vážnější zmínku. Ženy v běhu jsou pro mě další z celé řady zbytečných komedií, které sice splní svůj účel a mají komerční úspěch, ale na nějakou hlubší sondu do (nejen) komediálního žánru nemají potřebnou kvalitu. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

České filmy nového tisíciletí mi vždycky jsou většinou nepříjemné, hlavně tím, že se postavy chovají tolik nerealistickým způsobem (jedna generace jako druhá). Každý je unavený, druhému hází klacky pod nohy - no jo, my se máme špatně, není-li pravda. Ale tak to není. Vždyť se ty filmy hlavně snaží řešit hlavně výrazný clash generací a připomenout, že nejsme zase tak odlišní. Ale tak to jde pořád a pořád. A tento film nevybočuje, ale přesto vidím naději. Moc přemýšlet nad realitou, jako jedna z dcer bavící se s holčičkou od naproti, to by v reálu nedopadlo moc dobře. Potom u silně tradiční domácnosti Kostkové a Vetchého, jsem zas tak nepochopil, co tím chtěli říct. Emancipovaná matka Adamovská chce splnit poslední přání zesnulého manžela Polívky, se kterým prožila skvělý život a mají za sebou mnoho společných aktivit a zážitků. Je ten film tedy o novodobém feminismu/emancipaci? Pravděpodobně ne, je kde hledat, ale ne kde najít. Nebo je, ale zas tolik to nevyčnívá. Nějaká sociální progresivita nebo jak to říct? No, netradiční páry jako Kubařová s Hoffmanem nebo Boková s Poívkou ml. (narozeným ve Švýcarsku btw :O) pravděpodobně nejsou vidět ani v hollywoodských a jiných zahraničních filmech, takže asi velký plus. Aspoň pokud nebude druhý díl a nepodělá to. Ten velký happy end příjemně zahřeje jako ne často u českých filmů, ale nutí zpětně přemýšlet nad nejasnostmi u chování jednotlivých postav. Zajímalo by mě, jak se na našem území rozšířila ta korektnost a novodobý feminismus, když s tím ‘čecholyvůd’ tolik šetří. Nebo je ta filmová tvorba jejich odezvou a snaha se vyrovnat s minulou a současnou dobou? Narodil jsem se po Revoluci, tak asi nepochopím. Ale i tak bych si jednou na tyhle otázky přál odpověď bez toho, abych to musel zažít. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Ženy v Běhu" ohodnotím ako veľmi jednoduchý film s jednoduchým námetom, zápletkou a veľkou dávkou klišé. V momente ako sa nám niečo ponúkne, tak všetko skončí presne tak ako si myslíte a to na prvý pokus. Prvá možnosť je správna. Nemusíte ani skúšať hádať ďalej. No musím povedať, že film má srdce, celkom v pohode humor a pár situácií ma skutočne pobavilo. Najlepším elementom je tu pre mňa malá Rozárka. S ňou som sa teda nenudil. Neviem či koniec chce indikovať sequel, no necháme sa prekvapiť. Koniec koncov, už vieme, že tu budeme mať "Špindl 2" so skoro kompletne novým obsadením. Takže možno sa budú tvorcovia chcieť vrátiť aj k našim ženám. Ale myslím si, že ak by to spravili, tak by z toho nevyhodili naše pôvodné obsadenie. Dúfam. No povedzme si o tom niečo viac. Príbeh je jednoduchý, situácie sú známe a konflikty a udalosti prvoplánové a klišé. Takže to musia vytiahnuť postavy. Sú viac-menej tiež len nástrojom filmu, no dokážu tomu dať potrebné srdce a celkom schopný humor. Bežnému divákovi to bude pohodlne stačiť, mne ako náročnejšiemu divákovi to síce vyčarilo pár úsmevov na tvári, no nebudem to hodnotiť ako film roka. Ale napriek tomu mám pocit, že ide o jeden z lepších filmov z našej československej produkcie. Minimálne je to podľa mňa pozerateľnejšie ako bolo napríklad "Cena Za Štěstí". Takže ak máte radi jednoduché české filmy, tak si to čeknite. Ak čakáte niečo silnejšie a originálnejšie, tu to nenájdete. Hodnotenie: B ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Ženy, muži, lásky, rozchody, okamžiky štěstí, slzy smutku... a běh. Martin Horský posbíral do svého prvního celovečerního filmu všechny žádané a žádoucí ingredience, které lahodí především dámskému obecenstvu, a umíchal nenáročnou jízdu životem současných příslušnic něžného pohlaví. Což o to, legrace je to náramná, problém je v tom, že všechny dějové peripetie jsou jen trochu myslícímu divákovi jasné už od začátku a jejich vyústění potvrzuje předem připravený interpretační rámec. Důvod, proč se Ženy v běhu zařadily mezi nejúspěšnější filmy loňského roku je zřejmý – podobně jako např. starší Vejdělkova komedie Ženy v pokušení cílí na stejné publikum stejným arzenálem, tedy jednoduchým nekomplikovaným příběhem, ve kterém ženy mají vždycky navrch. ()

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Reklama

Reklama