Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Věra (Zlata Adamovská) prožila s Jindřichem báječný život a je pevně rozhodnutá splnit jeho poslední přání – zaběhnout maraton! Emancipovaná a rázná matka tří dcer v tom nevidí žádný problém. Prostě si trasu rozdělí na čtyři díly a zdolají těch více než 42 kilometrů jako rodinná štafeta. Žádná z nich sice dosud neuběhla ani metr, ale do startu přece zbývají tři měsíce a trenér Vojta (Vladimír Polívka) připravil skvělý kondiční plán. Stačí jen začít. Dcery se ovšem do běhání nehrnou. Mají úplně jiné starosti. Nejstarší Marcela (Tereza Kostková) čelí dennodenně průšvihům svých tří synů a jejich otec Karel (Ondřej Vetchý) ji už dvacet let neumí, nebo nechce, požádat o ruku. Prostřední Bára (Veronika Khek Kubařová) touží po dítěti, jenže pro něj zatím nenašla toho pravého tatínka. Její biologické hodiny bijí na poplach. A nejmladší Kačka (Jenovéfa Boková) sice chlapa má, ale ten chlap má jeden zásadní háček – manželku. Zamilovaná Kačka přesto lpí na vztahu bez budoucnosti. Je zřejmé, že dcery mají momentálně úplně jiné priority než běžecký trénink. Svérázná maminka Věra proto musí napnout všechny síly, aby rodinnou štafetu přivedla přes řadu překážek a komediálních komplikací na start Jindřichova vysněného maratonu. S běháním je to úplně stejné jako v životě. Důležité je vydržet a nevzdávat se, když cíl je na dosah… (CinemArt)

(více)

Zajímavosti (23)

  • Divadlo, kam šel Vojta (Vladimír Polívka) koupit lístky na představení „Romeo a Julie“, je ve skutečnosti Švandovo divadlo v Praze. (Krocka)
  • Ve filmu zazní písnička „Když nemůžeš, tak přidej“ od Mirai. (SONY_)
  • Budova, u které se nachází občerstvovací stanice při maratonu, je Letohrádek Hvězda v Praze. (Matej.Krajci)
  • „Náš film je komedie o důležitosti lásky a rodiny, o každodenním běhu života, který ovšem nahlížíme s laskavým humorem,“ vzkázal divákům scenárista a režisér Martin Horský. (SONY_)
  • Zlata Adamovská řekla o filmu: „Je to lidský a vtipný příběh o tom, že člověk by se neměl nikdy vzdávat, zvlášť pokud se může opřít o skvělou rodinu. Já jsem podobně rodinný typ a oceňuji, když držíme všichni pohromadě. Navíc jsem životní optimistka a věřím, že pokud mě něco srazí na kolena, vždy najdu sílu se zvednout.“ (SONY_)
  • Natáčelo se především v Praze, ale také na letišti v Příbrami. (ČSFD)
  • Ženy v běhu navštívilo na konci roku 2019 v Česku 1 543 842 diváků a tržba dosáhla 211 925 133 Kč. (Tonula)
  • Veronika Khek Kubařová je na plakátech uvedena nahoře jako Veronika Kubařová a dole celým jménem. Není to ale chyba, její jméno bylo pro grafiku plakátu přliš dlouhé a tak herečka souhlasila s uvedením dvou různých jmen. (Tonula)
  • Pes Kolík se během volného dne, kdy se nenatáčelo, doma nešťastně zranil. Musel na operaci, šlo mu o život. Naštěstí vše dobře dopadlo, Kolík se uzdravil a mohl dotočit i záběry u moře. (Tonula)
  • Veronika Khek Kubařová si postěžovala na natáčení scény, kdy utíká přes Prahu zachraňovat Hofmana. V té době ještě neměla moc natrénováno a tady musela zde běžet opravdu naplno. Scéna se točila snad desetkrát a ještě po týdnu měla takové problémy s chůzí, že z autobusu musela vystupovat pozpátku. (Tonula)
  • Karel (Ondřej Vetchý) ve filmu staví model kanadské arktické výzkumné lodi St. Roch od dánské modelářské firmy Billing Boats. (bearmeedek)
  • Herečka Zlata Adamovská v jednom rozhovoru pro Novinky.cz potvrdila, že běh opravdu trénovala a stáhla si dokonce do mobilu aplikaci na běhání. Vstávala kvůli tomu okolo 6. hodiny, protože v létě byla úmorná vedra a běhala asi dva kilometry denně. (Klat)
  • Komedie Ženy v běhu se stala filmem, který v historii české kinematografie od roku 1992 viděl miliontý divák v nejkratší době od jeho premiéry, a to již za 42 dnů. Pro režiséra a scenáristu Martina Horského se podle Unie filmových distributorů zároveň jedná o nejúspěšnější filmový debut od roku 1992, který překonal v této kategorii dosud vedoucí Účastníky zájezdu (2006) Jiřího Vejdělka. [Zdroj: ceskenoviny.cz] (Duoscop)

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Reklama

Reklama