Reklama

Reklama

Batman vs. Hush

  • USA Batman: Hush (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Záhadný nový darebák zvaný Hush se s pomocí dalších padouchů snaží ukončit Batmanův boj proti zločinu i osobní život Bruce Waynea – který mu už tak značně komplikuje vztah se Selinou Kyleovou zvanou Catwoman... Když začnou vycházet najevo podrobnosti z Batmanovy minulosti, Temný rytíř svádí boj s časem, aby zastavil Hushovu smrtící hru. Animovaný film Batman vs. Hush, inspirovaný prvotřídním stejnojmenným komiksem, vypráví jeden z nejlepších příběhů o Batmanovi, jaký kdy spatřil světlo světa. Biografie celé řady postav z komiksů DC - včetně Supermana, Nightwinga, Catwoman, Poison Ivy, Jokera a dalších - jsou vpleteny do tohoto tajemného příběhu o vraždě, tajemství a lásce, v němž budou vytvořena neobvyklá spojenectví a odhalena šokující tajemství poté, co Hush konečně prolomí své mlčení. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (58)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zatímco původní příběh Hush vycházel v klasické řadě Batman v číslech 608–619 v letech 2002-2003 a i u nás se dočkal několika vydání v češtině (což je skutečně atypická pocta), jeho animovaná adaptace přichází až s křížkem po funuse. Nicméně už samotné převedení do DC Animated Movie Universe je určitou známkou kvality a i kdyby nic jiného, slouží jako docela dobrý kompas k tomu, co si přečíst příště. V DC animácích se už povedlo mnohé a pokud tedy není divák komiksový purista, může si užít i tenhle film. Hush je show plná všech oblíbených postav, prohání se tu Nightwing, zlobí tu Poison Ivy a Harley Quinn se prohání po opeře, Joker je v tom ale tentokrát nevinně... ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Velká přehlídka záporných, i relativně kladných hrdinů, které nechybí atmosféra a fajn Batman, jenž si tu navíc prožívá docela zdařilou romantickou linii. Záporáci však mají ve většině případů velmi krátkou životnost (a to včetně Jokera a Harley Quinn, tedy těch zdaleka nejzajímavějších), jejich prostor je často osekán vyloženě na souboj s Batmanem, což ději a především závěru neprospívá. Od něj jsem si sliboval mnohem víc. 65% ()

Reklama

NiaWolf odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu hrozné „znásilnění“ jednoho z nejlepších Batmaních příběhů. Nechápu, proč se film schovává za jméno příběhu Batman: Hush, když z něj vybrakuje jen kulisy a následně tu nejdůležitější zápletku spláchne do kanálu. Kdyby se film jmenoval Batman a Catwoman – milenci v texaskách, tak neřeknu ani popel. Zatímco v komiksové předloze se vše točí kolem traumatu ze smrti blízké osoby, tady se řeší hlavně Batmanovy milenecké avantýry. Což samozřejmě mnohým vyhovuje, protože je to dobrá záminka, jak do animáče narvat více záběrů na prsa a postelové scény. Ostatně proto se diváci koukají na Batmana, ne? Však taky kvalita filmu začne pokulhávat přesně ve chvíli, kdy se děj na hony vzdálí od příběhu v komiksu a vydá se vlastní cestou – plnou klišé a „zvratů“, které nedávají smysl. Proč by taky měl, když zbývá 10 minut do konce? Z hlavního záporňáka místo promyšlené figury udělají jen triviálního psychopata, který si kreslí po čele a pod kabátem si nosí balení steroidů. Co přijde příště? Z Jokera se vyklube náměsíčný Alfred? Nebo se z Batgirl z úplňku stává Killer Croc? Oproti komiksu prostě úplný humáč a doufám, že za takové zprznění mé oblíbené postavy skončí scénárista v podsvětí, kde mu budou ve smyčce pouštět Stmívání! ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Ještě o ždibec tragičtější než pohnojený The Killing Joke. Animáky od DC to měly docela dobře rozjeté ale v posledních letech kdy dochází na ty zásadní kusy komiksových předloh si ve snaze vymezit se proti předloze podráží sami nohy. Překopaná pointa celého příběhu, předělaný hlavní padouch a tuctové osekání jednoho z těch originálnější příběhů netopýřího muže na další řadový animák, který nemá moc čím oslovit. Škoda. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další zprasená adaptace naprosto geniální předlohy, na které nebylo potřeba vůbec nic měnit. Už to tady bylo (minimálně v případě Kameňáku a Sovího tribunálu, což bylo ještě mnohem horší) a výsledku to moc neprospělo. Tohle je úplně ten samý případ. Jako komiksový animák je to sice furt dobré, jako adaptace už ne. Ve výsledku tedy průměr, kdyby se nepředělávalo, určitě by Ticho bylo klasa! 60%. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Predlohový komiks napísal Joseph Loeb a kreslil Jim Lee. Prvýkrát vyšiel v decembri 2002. (toi-toi)
  • Při boji Catwoman a Harley Quinn pronese Catwoman větu: „Tvůj oblek byl IN tak v 90. letech, teď už je k pláči.“ Postava Harley Quinn byla vytvořena scenáristou Paulem Dinim a kreslířem Brucem Timmem a poprvé se představila právě v 90. letech, přesněji v roce 1992. (Scaryman)

Reklama

Reklama