Reklama

Reklama

Batman vs. Hush

  • USA Batman: Hush (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Záhadný nový darebák zvaný Hush se s pomocí dalších padouchů snaží ukončit Batmanův boj proti zločinu i osobní život Bruce Waynea – který mu už tak značně komplikuje vztah se Selinou Kyleovou zvanou Catwoman... Když začnou vycházet najevo podrobnosti z Batmanovy minulosti, Temný rytíř svádí boj s časem, aby zastavil Hushovu smrtící hru. Animovaný film Batman vs. Hush, inspirovaný prvotřídním stejnojmenným komiksem, vypráví jeden z nejlepších příběhů o Batmanovi, jaký kdy spatřil světlo světa. Biografie celé řady postav z komiksů DC - včetně Supermana, Nightwinga, Catwoman, Poison Ivy, Jokera a dalších - jsou vpleteny do tohoto tajemného příběhu o vraždě, tajemství a lásce, v němž budou vytvořena neobvyklá spojenectví a odhalena šokující tajemství poté, co Hush konečně prolomí své mlčení. (HBO Europe)

(více)

Recenze (58)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Slabých päť alebo silné štyri ? Batman: Hush je pre mňa jeden s najlepších Bat-komiksov a aj keď mi zopár zmien oproti predlohe nevadili (takmer celé zmenné finále, žiadna Hunters, žiadna Liga ani Ras al Ghul, či Barbara ako Oracle, pritom jej Batgril tu bola úplne zbytočná), nemá to ten správny náboj, aby to strhlo tak, ako predloha. Okrem záhadného Hush-a, ktorý ide nekompromisne Batmanovi po krku, poteší aj hromada známych vedľajších postav ako Superman, Bane, Poison Ivy, Riddler, Joker a Harley, Scarecrow, či Nightwing alebo Catwoman. Obzvlášť Batman a Selina Kyle to dobre ťahajú, akcie majú šťavu a záver, kde sa pritlačí trošku na viac pílu konečne strhne. 85% - 4* ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejzásadnější rána do vazu všem snahám DC o vlastní impérium animáků. Snad právě proto, že se jedná o Batmanovo nejlepší dobrodružství, které mi v knižní podobě učarovalo naprosto vším, nedokážu přenést přes srdce, že se dvoudílná předloha osekává na obvyklou video délku hodinky dvacet. Místo nezapomenutelné kresby dostáváme opět roky neměnnou animaci, díky které všechno vypadá úplně stejně jako Suicide Squad nebo Justice League, ať je zrovna duch vyprávění jakýkoli. A že je původnímu komiksu i přes pasující dějové kontury na hony vzdálen. Zůstává sice (byť poněkud sterilně podaná) galerie takřka všech záporáků a dle očekávání i divácky atraktivní návštěva Metropolis, jenže celá druhá polovina padá na ústa. Stejně jako například v nedávném Gotham by Gaslight je totiž podkopána samotná pointa předlohy v čele s klíčovou identitou titulní postavy, snad aby se ušetřil čas na vysvětlovacích monolozích (viz minimalizovaný počet Batmanových pomocníků), snad aby zbyl čas na ne zcela špatné, ale vzhledem k délce filmu zbytečně dlouhé akční finále. Vzhledem ke zjednodušování pak konkrétní dějová odbočka (hřbitov) postrádá hlubší smysl a zůstává tak jen - ano, akční vsuvkou. Na jednu stranu téměř obdivuji tu odvahu, kdy i do čistého zlata, jakým původní Ticho je, zkouší studio nacpat narážky na linky ostatních filmů (viz camea Damiana nebo Lexe), ale proč dobrovolně převrací svoje základní kameny, nad tím mi zůstává rozum stát. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Komiks si pamatuju jinak. Ticho není špatný příběh. Tady ale zcela schází pointa. Milostná linka se Selinou funguje až na konec, ale přehršel padouchů v originále existujících jen pro předvedení schopností božského Jiná Lee je tu trochu na obtíž. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Já tyhle animáky žeru a doufám, že jakmile dojdou povedené předlohy, zvládnou u Warnerů i nějaké nové. Batman : Hush jsem nečetl a dokonce jsem ani nebyl s příběhem ani konkrétní postavou obeznámen (prý je celý příběh pozměněný) a ačkoliv jsem se po 15ti minutách bál, že je zápletka hrozně čitelná, nakonec to tak nebylo a moc mě to bavilo celých 80 minut. Navíc film skvěle využívá Batmanovu rozvětvenou mytologii a objeví se zde opravdu hodně postav, dokonce i záporáci, které jsem snad v téhle sérii animáků doposud neviděl. Batmanovská série je prostě nejlepší..9/10 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zatímco původní příběh Hush vycházel v klasické řadě Batman v číslech 608–619 v letech 2002-2003 a i u nás se dočkal několika vydání v češtině (což je skutečně atypická pocta), jeho animovaná adaptace přichází až s křížkem po funuse. Nicméně už samotné převedení do DC Animated Movie Universe je určitou známkou kvality a i kdyby nic jiného, slouží jako docela dobrý kompas k tomu, co si přečíst příště. V DC animácích se už povedlo mnohé a pokud tedy není divák komiksový purista, může si užít i tenhle film. Hush je show plná všech oblíbených postav, prohání se tu Nightwing, zlobí tu Poison Ivy a Harley Quinn se prohání po opeře, Joker je v tom ale tentokrát nevinně... ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Velmi slusny dc animak. Mihne sa tu asi kazda postava a vacsina z nich ma aj oporu v deji. Rychle tempo, hromada akcie a fajn pribeh. Spokojnost, ale bojim sa, ze podobnych peciek ako Dark Knight Returns, Doomsday, Flashpoint paradox alebo Assault on Arkham sa uz v tejto serii nedockame. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Mám radšej tieto sólovky ako Justice League mlátičky, majú totižto násobne lepšiu atmosféru. Poteší, že Batman je tu po dlhom čase zase raz detektívom, záverečné odhalenie je ale triviálne a celý príbeh je v podstate len o tom, ako epizodicky do neho zapracovať všetkých kultových zločincov a zakončiť to "šokujúcim" zvratom. Toto je jeden z nosných batmanovských románov ostatnej doby? ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Tak odlišný od geniální předlohy Jima Leeho a Jepha Loeba, kterou jsem četl. I přesto se jedná o dobrou komixovku. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Batman a Catwoman vs. úplne všetci. Zdá sa, že každá postava tu má dosť diskutabilné cameo, našťastie sa ale tento chaos v závere zmotivuje a všetko zrazu dostane zmysel. Vzhľadom na konfrontáciu pomaly s každým protivníkom z DC univerza ide o nonstop akciu, kde by sa možno zišlo občas spomaliť tempo a tým pádom aj predĺžiť stopáž o niekoľko minút. Ale takto sa DC animáky robia a niekomu to vyhovuje viac, niekomu menej. Každopádne slušná, od začiatku do konca našľapaná zábava, kde mi osobne opäť len ten štýl animácie príliš nesadol. Čo je čisto môj problém. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době super animák s Batmanem. Najdeme tu téměř všechny jeho hlavní záporáky. Výjimečně se dá dohromady s Catwoman. Mihne se tu i Superman, Lois, Luthor nebo Damian. Hlavním záporákem je ovšem záhadný Hush, který tahá za nitky. Ví o všech všechno, ale oni o něm nic. Nakonec se ukáže, že je to jeden starý známý. Akce je super a dost mě překvapila Hushova identita. Chtělo by to víc podobných animáků."Batsy, ty už sis našel někoho nového?" ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Hromada záporáků, hodně akce a celkově pohoda jazz. Hl. záporák mi ale přišel suchej a příběh taky žádná sláva, leč na animák je to okey. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Upřímně chápu nářky pravověrných milovníků předlohy, která je tu očividně použita jako pouze hodně volná inspirace, nicméně i přes tento nevyužitý potenciál (či hanebně zahozený?) paradoxně musím uznat, že tenhle animák hravě strčí do kapsy drtivou většinu své konkurence. Co to vypovídá o konkurenci je asi zřejmé. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Oproti komiksovej predlohe, ktorú som mal možnosť čítať, ide skôr o infantilné podanie a to ešte aj značne skratkovité. Komplexná rovina príbehu, sa uhla naivnej čítankovej detskej tvorbe a tak budú skákať od radosti skôr tí mladší. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Animace toporná.. Scénář působí jako by to psal třináctiletý fanda který neumí napsat příběh, ale musí tam narvat všechny batzáporáky aby to bylo asi cool-nebo co.. Hlášky nefungujou.. Chemie mezi postavama nefunguje... Prostě průser.. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Ještě o ždibec tragičtější než pohnojený The Killing Joke. Animáky od DC to měly docela dobře rozjeté ale v posledních letech kdy dochází na ty zásadní kusy komiksových předloh si ve snaze vymezit se proti předloze podráží sami nohy. Překopaná pointa celého příběhu, předělaný hlavní padouch a tuctové osekání jednoho z těch originálnější příběhů netopýřího muže na další řadový animák, který nemá moc čím oslovit. Škoda. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Pěkný, oddechový Batman film, kde se spíše zaměřujeme na vztahy, než na nějaký urputný promyšlený příběh :-) A mělo to něco do sebe. Řekl bych - zlatý střed. Someday 65 % ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Několik lidí to už shrnulo za mě,takže já jen,že je absolutní zbytečnost,aby se tento animák jmenoval podle squellého comicsu,když si z něj vzal jen zhruba kostru,ale jinak nenechali autoři kámen na kameni. Pro neznalce předlohy to ovšem nutně musí býti bomba. Pro nás ostatní se jedná o rozpačité zklamání,ve kterém se první 30min. nudíte k uzoufání,pak se to rozjede a vy doufáte,že s příchodem Jokera (má ty nejlepší hlášky v celém filmu,krom Harley) udrží úroveň až do konce,jenže...ouha! leda kulový,přátelé. Identita pana Ticho je zde naprosto jiná (což mě fakt nasralo) a naroubovaní na předchozí Reign of Supermen mě rozesmálo,když jsem si uvědomil,že ony předlohy (krom toho,že jsou od DC) nepojí spolu absolutně nic,ještě tak možná,že jsou 10 let od sebe,haha. Jason O´Mara (který mi nikdy nesedl jako Batman od začátku) zde huhlá tak zastřeným hlasem,že bez titulků mu nerozumíte ani exkrement a tudíž to zde má čsfd blbě. Kevin Conroy zde bohužel! nefiguruje. 1.film ze stáje anim.new52 universa od kterého jsem nic nečekal a také nic nedostal. Předchozí Reign byl o několik tříd,lepší. I přes ty změny,kterých má vůči předloze v podstatě stejně. A opravdu mi začíná dost vaditi,ten hnusný design postav a vůbec všeho (xichty,tělesné proporce u Supermana obzvláště,ten vypadá prostě odporně,ta držka a to tělo) alá japonci. New52 comicsová se mi fakt líbila,ale to co z ní dělají v anim.podobě je občas k poblití a to myslím ve všem. Ne,tento zmrzačený zmetek si nenechám. Když budu chtít Ticho,vezmu si comics,ze kterého tady zůstalo tak 20%...možná. Jako hraný film by to ovšem mohlo býti hodně dobré. Paradox. Jestli to takto půjde dál,tak se DC dostane na úroveň svých hraných filmů,tedy toho,co z nich dělají WB. Výstižné komentáře : novoten, SaNcHeZ ,NiaWolf. P.s. ještě že tu máme 2 DC anim. vesmíry,kdy DCUAOM - universe animated original (do r.2014 klidně ano) movies, je od JL War dle new52 a se stále stejným vizuálem,hud.skladatelem etc. A DCAU - animated universe (které obsahuje hl. propojený vesmír od Batman TAS 92...JL unlimited 2001), má naštěstí své orig. filmy,i když zatím jen 5. Naposledy,JL vs Fatal Five. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Mám výhodu, že nemám načtené komiksy. Nemůžu se tedy přidat na stranu těch, kteří srovnávají a nadávají. Pro mě je tento Batman zajímavý tím, že se něm mihnou všechny postavy, které jsme doteď mohli vidět ve filmech, že je místy sympaticky odlehčený a líbí se mi vztahová linie flájmyšáka a catušky. Příběh, který té vatě tvoří páteř, není špatný, ale dnež už není moc originální a působí trochu jako záminka, jak dostat na scénu všechny Batmanovi záporáky. Ale proč ne, nenudil jsem se a protože mě narozdíl od místních znalců, nepobouřila identita Hushe, vrhám tři plnotučně smířlivé batshurikeny. ()

Reklama

Reklama