Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto snímku se staneme svědky zrodu jedné z nejsilnějších a nejznámějších hrdinek a členek Ligy spravedlnosti. Wonder Woman, princezna Amazonek, je nelítostná a silná bojovnice, která navíc nesouhlasí s politikou ostatních Amazonek, které zastávají názor, že by se měly od okolní světa držet dál. Ví, že její síla a moc dokáže pomoci potřebným a slabším. Proto se rozhodne zachránit mladou dívku Vanessu, která se dostala do spárů zločinecké organizace. (topr harley)

(více)

Recenze (23)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Celou dekádu se čekalo na další sólový animák s Wonderkou. Zatím vyšlo tolik jiného materiálu, týmovky, jiné postavy, staré věci, novinky... A když konečně přišla řada na Dianu, tak se musíme vyrovnávat opět s originem? To je skutečně náročné. Obálka slibuje cosi nového, Silver Swan, to by bylo dobré a úplně by to jako hlavní téma stačilo. Ale v Bloodlines máme také Cheetah, Gigantu, Cyber, Poison, Medusu, Veronicu Caleovou a ještě Ettu Candy a Stevea Trevora. Figur je jak na orloji, scénář mladičké Mairghread Scott je ambiciózní, ale je to spíš výchozí materiál pro seriál. Psychologie postav je nová, rozložení sil jiné, než bychom čekali. Humor a lásku zastává Steve, Candy je pro změnu černoška, lesba a má multiskill, ale chybí jí vtip. Diana působí jako zmatená teenka, vztah s matkou má rozehraný podle pravidel CW a nikoli DC. Určité změny jsou dobré, Themyscira je plná moderní techniky, ale mnoho dalších takových posunů jsem nezaznamenala. Není jasné, jak dlouhé časové období film zachycuje, něco odkazuje na Pereze, skoro nic není podobné Marstonovi, možná byl klíčový Rucka. Místy jakoby chyběly celé scény z lineárního děje. Tak tedy proč vysoké hodnocení? Filmy z této DC série vždycky byly mnohem více reklamou na komiksy, než co jiného a pokud náhodného diváka nadchne alespoň jeden ze zobrazených elementů, je vyhráno. Jako celek Bloodlines nesnesou výraznější kritiku, pro zkušeného čtenáře je to spíš doplněk do sbírky, tolerovatelný prvek celého skvělého světa, kterým komiksy a ostatní média kolem Wonder Woman mohou být a často i jsou. Trvalo velmi dlouho, než jsme se dočkali vůbec nějakých filmů, hraný je výborný, klasický hraný seriál je krásná nostalgie čili aktuálně by to chtělo více než co jiného jeden pořádný animovaný seriál. Pro dospělé. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jelikož už jeden animovaný origin Wonder Woman existuje (a není vůbec špatný) a navíc téměř identický příběh nám ukázala i hraná Wonder Woman, nevidím v tomto filmu valný smysl. Animovaná odnož Warner Bros do animáků mnoho let poctivě šlape a patrně těch příběhů vhodných k dalšímu zpracování už není tolik, když se rebootovalo. Nebo možná se ten 11 let starý kousek nebere v potaz. Každopádně začátek slabší, ale pak se to hezky rozjelo a líbilo se mi zakomponování třech záporáků. Těším se na další. Snad se zas bude hledět na větší kontinuitu než v DCEU v kombinaci s uzavřenými příběhy. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tolik let čekání a taková slabá Wonder Woman, z toho mě vážně bolí oči. Těžko navíc říct, proč si tvůrci vybrali zrovna jeden z těch slabších Dianiných příběhů, který až moc koketuje s legendami bájného Řecka, a pokud vím, tak ani na papíře nemá zrovna tuny fanoušků. Tak snad to vyjde za dalších... zase 10 let?? ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Videl som aj lepšie DC animáky (napr. Wonderka s roku 2009), ale aj horšie. Úvod sa síce trošku vlečie a začne to byť zaujímavé asi až niekde od polky, no predovšetkým to zachraňuje výborné finále, ktoré je super akčné, plné dobrých nápadov a s časti aj krvavé. Nie moc, ale viac ako by som čakal. P.S.: Počkajte si za titulky. 65% - 3* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Oceňujem regulérnu Wonder Woman sólovku s väčšinou jej hlavných záporákov, skvelé zasadenie do gréckej mytológie, ale čo sa týka príbehu je to strašný (predvídateľný) priemer a ten úvod so Stevom a originom Wonder Woman je po animovanej sólovke, hranom filme a nespočetnej účasti v animákoch úplne ale úplne zbytočný. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že to slabší z animované produkce DC, přesto pořád slušné, verze 2009 se mi líbila více. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Takže jsme čekali 10 let na další sólový komiksový animák s Wonder Woman, jenom abychom dostali další origin, navíc výrazně slabší, než ten z roku 2009? Tak to je opravdu krásný případ promarněné šance. Uznávám, že i v Bloodlines jsou některé silné momenty, např. okamžik sebeoslepení (tedy až do chvíle, než si uvědomíte, že se znalostí existence zázračného uzdravujícího růžového paprsku se to najednou nejeví jako až tak velká oběť), ale celkově jde opravdu spíše o promarněnou příležitost a rozhodně za to nemohou jen nezáživní záporáci, kdy se hlavní nebezpečí zjeví teprve až v poslední dvacetiminutovce. Ne, tady je toho bohužel špatně víc, ať už jde o neuvěřitelně klišoidní motivaci Silver Swan, až po nevýrazného Steva Trevora. Takže pro příště doporučuji znovu a lépe a tentokrát ne až za dalších 10 let. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

S odřenýma ušima, ale hecnu se a tu čtvrtou tam dokopnu, protože WW je obecně charakter dost silnej (jakože sympatickej) a tady je se svými ostře řezanými rysy, širokými rameny a nenucenou nezávislostí skoro až k sežrání.. Příběhu sice chybí taková ta nekompromisní osudovost (která sedí většinou hlavně na bedrech DCčkovského top-trojlístku) ale ty motivy ze kterých je poskládán, nejsou vlastně špatné a v celku člověk nemá pocit, že by někde hučela vata, že by to bylo nějak epizodické, či zacyklené... Takže asi jo.. Odpočinkovka dobrá... ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Slabota. Na film z 2008 to nemá ani omylem. A to včetně hudby. :-/ Hnusný outfit z JL war je zde ke konci sice vyměněn za o 400% lepší oblek, ale to sakra nestačí. Jak v podstatě všichni píší...zbytečný film k ničemu. V 1.pol. se furt únavně moralizuje a dává poučení pro US teenagerky, aby šli za svým, i když to 99% v US i tady a jinde...nikdy nikdo, neudělá. Takže k hovínku, takovéto blábolivé blábolení o ničem. Miluju DC animáky s poselstvím. Bleuuurgh. Ona vůbec ta rádoby new52 animated sdílená éra není zase takové haló, jak by se mohlo zdáti.:( Na rozdíl od svého papírového protějšku. Jak by řekli amíci...this movie sucks. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Určitě povedený animák s Wonder Woman. Je zde hodně záporáků (Giganta,Cheetah,Dr Poison,Dr Cyber, Silver Swan,Medusa) a pěkně to odsýpá. Na konci si to Medusa parádně dává a likviduje to ve velkém to v 90 procent marvelovkách nikdy v životě neuvidíte. Hvězda dole za lesbickou černošku to si mohly odpustit.P.s. díky za titulky Parzival konečně se našel někdo kdo to přeložil. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Dospelejší príbeh, dospelejšie spracovanie ako 10 rokov dozadu, na druhú stranu príliš skratkovité a relatívne ploché. Prečo teda toľko hviezd? Za prvé, nechce sa mi znižovať hodnotenie prvého animáku, za druhé takýto príbeh nikdy na veľké plátno nezavíta, tak to treba podporiť a za tretie, akcia bola fakt dobrá vrátane záporákov. ()

DEMON 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola slabota. V ramci DCAMU asi najslabsi pocin a aj ako "cistokrvna" solovka mimo univerza by to bol jeden z tych najslabscih DC animakov (ak neratame hrozy typu Batman Unlimited a TTG). Postavy nesympaticke, ich konania nelogicke, pribeh nudny a vsetky riesenia problemov z prsta vycucane. Scenaristka Mairghread Scott sa tu nevyznamenala, aj ked predlohu som necital, tak neviem, ci mala z coho varit. Ale vysledok je za mna vegansky gulas. ()

carodejb 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica je klasický komiksový "chees", aký človek videl milionkrát. Neprekvapí nezaujme. Dokonca miestami mám pocit, že herci išli na prvú a režisérovi to nevadilo. Avšak finále je parádička, oplatilo sa naň čakať. Celkom slušné zvraty i bodycount, pekná choreografia (v rámci jednoduchej DC animácie). ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Já jsem obvykle k těmto animákům shovívavý, ale tohle se moc nepovedlo. Nevypadá to nijak výjimečně a příběh je naprosto tuctový s otravnými postavami, nijak promakanou akcí a docela utahaným příběhem. Navíc ten Origin Silver... no nevím, měla vlastně dost legitimní důvody být rozzlobená. Byla matkou zcela zanedbávána na úkor Wonder Woman a i té to bylo úplně jedno a nikdy to nikdo nereflektoval. Ne, že by kvůli tomu měla zabíjet lidi, ale je to hodně legitimní důvod někoho nemít rád a zahořnout. ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele

Zas úplne márne to nebolo. Najprv som si myslel, že je to mierené na mladších. Dej totiž rýchlo uteká a skoro stále je tu nejaká bitka medzi Wonder Woman a nejakým jej nepriateľom. Skoro to až pripomína hru, v ktorej Wonder Woman niekam príde, zmláti bossa a ide ďalej. Ale na to, aby to bolo mierené na mladšie publikum, tak sa tu nešetrí krvou a je tu tá scéna ku koncu (SPOILER: Wonder Woman si vyleptá oči. KONIEC SPOILERu). Tak potom, na koho to je mierené? Na fanúšikov komiksov, ako som ja? Akože som pokojný, na akciu sa dobre pozeralo, bola prehľadná, ale asi by bolo lepšie, keby jej bolo menej a viac by bolo príbehu. Taktiež by sa stačilo venovať asi len jednému záporákovi (napríklad tej Silver Swan), miesto celej skupine. Čo sa týka postáv, tak Wonder Woman je klasická hrdinka, ktorá sa trápi minulosťou. Steve Trevor a Etta sú potom komický pomocníci, ktorí by mali zabaviť. Nestalo sa, i keď asi dvakrát som sa pousmial. Hudba v záverečných titulkoch bola skvelá. Mala správny bojový nádych. Aby som to zhodnotil, tak je to celkom ok akčný animák s dobrou akciou, ok postavami a príbehom, ktorý by si zaslúžil viac rozviť, spracovať. P.S.: Ako tak čítam komentár NinadeLa, tak nie som jediný, kto si všimol, že Etta je lesbička. Malá, pri tele, čierna a lesbička, máme to všetko v jednom balení :-D. ()

Reklama

Reklama