Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 1997. Hudební průmysl je na bodu zlomu. Něco se určitě stane. A někdo si to taky odskáče. Tím někým rozhodně nechce být hlavní hrdina (Nicholas Hoult) nového snímku dle předlohy Johna Nivena, který pro svojí kariéru lovce talentů je schopný jít doslova přes mrtvoly, hektolitry alkoholu, kila kokainu a zástupy prostitutek. Jediným jeho cílem je najít nový mega hit, který by mu zajistil nehynoucí slávu a především jistotu zaměstnání u jednoho z největších britských hudebních vydavatelství. (geklon)

(více)

Recenze (26)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem film oddaloval, nakonec mile překvapil. Film se sice týká businessu hudby, v čem nejsem zrovna ostřílený, ale výkon Nicholase Houlta, to tahá nahoru, protože jeho cholerická povaha diváka pobaví a to nemluvím o koksu a krásných ženách ,které se zde mihnou a to nejdůležitější jsou zde asi 3 úžasné gore scény, kde ta poslední patří ke špičce. Dobrý film, který i příběhově vtáhne. Doporučuji 75% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Místy zábava, místy nuda. Celkově dost nanicovatý výtažek z Trainspottingu a Sviňáka, který nepřekvapí ani formálně, ani dějovými zákrutami. Hoult se ale konečně vyšvihnul z otloukánka v charismatického tahouna, kterému to šňupání koksu, klátění roštěnek a prosekávání se byznysem za každou cenu jde věřit. [TIFF2015] ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Londýn roku 1997, The Chemical Brothers na plné gule, hory koksu, intrigy a vyfetované kecy... Rivalita v hudobnom priemysle a chlapík ( Nicholas Hoult) sa rozhodne nebojí kráčať cez mrtvoly a zanechávať za sebou spúšť... V totmo filme nebudete nikomu držať palce! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Jak to nakoniec dopadlo? Celkom obstojne. Nemyslím si, že tu máme majstrovské dielo, ale je to celkom pozerateľné. Filmovo to podľa mňa nijako výrazne nevyniká, no na druhú stranu musím pochváliť filmový soundtrack, ktorý patrí medzi najlepšie soundtracky, ktoré som za posledné roky počul. Nápadité skladby, ktoré okamžite chytia, veľmi zapamätateľné a človek ich chce okamžite nájsť na internete. Nicholas Hoult je v hlavnej role dosť schopný a mám pocit, že mu aj celkom postavu Stelfoxa, v ktorej nepôsobí ako moc príjemný chlapík verím. Na druhú stranu som ale oveľa radšej sledoval scénky, kde bol Tom Riley, ktorý mi bol aj veľmi sympatický, a Georgia King. Ostatní sú podľa mňa okey no ničím nijako výrazní. Občas film búra štvrtú stenu a nie je to ani otravné ale ani moc funkčné a musím povedať, že málokedy mi film prišiel výrazne vtipný. A má tu ísť sčasti aj o komédiu. Moc som sa nezasmial, ale celkom ma zaujímalo kam film bude smerovať. Ak máte radi trošku drsnejšie filmy, ktoré nedopadnú v štýle "žili šťastne až do smrti" a hlavný hrdina je skôr zloduch, myslím si, že si tu niečo nájdete. Celkovo je to podľa mňa trošku priemerný film s vynikajúcim soundtrackom. A hlavne za ten si zasluhuje plusku na konci hodnotenia, lebo tie skladby chcem určite ešte počuť znovu. Vidieť film? Asi nie. Hodnotenie: C+ ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

God bless Napster a Nobelovku pro jeho (spolu)zakladatele Shawna Fanninga, že nás zbavil těhle looserů a pozérských hovad z řad hudebních vydavatelství, co se snažili žít víc rockerským životem než ti, které zastupovali... Tak jako tady Nicholas Hoult, kterej od dob blbečka, kterýho hrál v Hornbyho Jak na věc, sice ušel kus cesty, ale toho žraloka z mjůzik indastrís jsem mu teda moc nežral. Ale možná to tak bylo lepší, že tuhle mrdku, co jde ve svý kariéře přes mrtvoly (doslova), hrál někdo s ksichtem žáka nedělní školy. Po špatném vtipu jménem Vinyl, co nedávno stopli televizi HBO, tu máme další příběhy lidiček, kteří sice velí tomu, co půjde do hudebního éteru a co půjde akorát tak do prdele, a přitom se jejich hudební fkus zastavil někde u Duran Duran. A narozdíl od výše zmíněného seriálu je to konečně bžunda- ty devadesátky byly fakt poslední dekádou, kdy ta hudba za něco stála a právě tahle pakáž na tom dokázala slušně rejžovat... God bless Napster once again! Btw jednou nás ten cynismus a přemíra arogance stejně všechny zabije... "Fuckin' Spice Girls." ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Já bych hrozně nerad, aby si někdo myslel, že mám něco proti filmům, kde se permanentně chlastá, šňupe, píchá, nadává a sem tam i někdo překvapivě brutálně vykrvácí, nicméně u tohohle jsem se nemohl zbavit pocitu, že poslouchám devatenáctiletýho manažera z McDonaldu, který po druhém pivě vypráví historky, za které by se styděl i Hunter S. Thompson. Zkrátka mu to nevěříte a postupně jste všemi těmi extrémy udoláni k apatii. On ten hlavní problém samozřejmě není v tom, že nic z toho není pravda (koneckonců ta by nikdy neměla stát v cestě dobré historce), problém je v tom, že celý ten jeho životní příběh není dobře vyprávěný. Nemá krátké dílčí pointy, které by vás bavily v průběhu jeho sledování a on sám nemá charisma na to, aby jste se myšlenkama nevrátili k tý pěkný servírce. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Cynická sonda do zákulisí hudebního průmyslu, kde jde o všechno možné, jenom ne o muziku. První polovina filmu nacpaná koksem, chlastem a holkama bavila na výbornou a Hoult se ve své roli s požitkem rochnil. Druhá půlka, která se víc soustředila na kriminální zápletku, už byla kapánek rozkolísanější a místy nudila, ale i tady se našlo pár povedených fórků a nakonec přišla výborná gore scénka, takže se ty rezervy daly odpustit. Nic, co by dosahovalo kvalit klasických britských černohumorných kriminálek z pera Ritchieho a spol., ale má to k nim sakra blízko. 70% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zabavny pohlad do zakulisia hudobneho showbiznisu v ktorom exceluje Nicholas Hoult ako manazer, ktory je schopny ist cez mrtvoly. Chyba tomu ale kus vaznosti alebo to malo byt na druhej strane este absurdnejsie. Takto je to niekde medzi. Deju sa tam veci bez toho, aby ma nejak vyraznejsie zaujimalo, co sa stane dalej a jednotlive epizodky nie su natolko vtipne, aby to nezacalo byt monotonne. Vysledkom je film na jedno pozretie. 6/10. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Hoult je v roli hledače talentů naprosto boží. Ukázka strmého pádu a následná cesta vzhůru, přes "mrtvoly". V podstatě našlehaná jízda s drsným humorem, místy za hranou a plná nemorálních lidí této zkažené branže. Při sledování jsem si říkal, co to sakra je, neboť režisér si s dialogy opravdu vyhrál a většina scén je crazy. Film se po celou dobu moc neposouvá, což se stává jeho neduhem, nicméně jako sterilnější verze Vlka z Wall Street to funguje.......7/10 ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Mikuláš Hulit je muž na svým místě, no vlastně by chtěl vejš a vejš, proto si možná projíždí nos tunama koksu a sype a polyká všechny možný halucinogeny. Junkie opět předvádí svý umění a proto pálí do scén pecky od Chemical brothers, Prodigy nebo Sash! Stojí to za to. Jen škoda že Ouven vystřihl pár minel a neudržel tempo celej film. To ale zase tak nevadilo, bo je to stejně pecka jako prase. Je zajímavý nahlídnout do zakulisí hudebního průmyslu a vidět všechny ty indie mrdky a všechny možný smažky, který denně posloucháme. A krvavoučký finále nezvykle potěšilo. 85% P.s.: "You wanna do a bump? Bugle? Chang? Beak? Bag? A sniff? Nose-up?"...."A what? You mean coke?" Člověk by nevěřil, kolik synonym mají suchaři pro koks. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

A pak proč hudební průmysl táhnul do prdele.Jinak ale docela peprná záležitost,ve který jsou drsný scény,humorný vsuvky ,spousty zbytečný indie hudby,ale i některý památný songy,a celý to drží slušně pohromadě.Překvapení.70%. ()

Rodriguez odpad!

všechny recenze uživatele

Když chytnete správnou slinu, tak se možná pobavíte. Já dostal hořký zásah něčím příšerně nudným a usnul jsem! 0% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Trošku se to dalo čekat, ale Kill your Friends funguje daleko lépe na trailerové ploše než na ploše celovečerního filmu. Ztrácí se tak většina údernosti traileru a chybí výrazné momenty. I tak se jedná o velice nápaditou a přehnanou sondu do hudebního průmyslu pozdních devadesátek. Přičemž vyniká hlavně hudební stránka snímku. Nedostatků by tu bylo mnoho, a tak se jedná stále o spíše průměrný snímek. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

𝗸𝗱𝗼 𝗼𝗯𝗷𝗲𝘃𝗶 𝗹𝗲𝗽𝘀𝗶 𝗸𝗮𝗽𝗲𝗹𝘂, 𝗸𝗱𝗼 𝗽𝗼𝗱𝗲𝗽𝗶𝘀𝗲 𝘃𝘆𝗵𝗼𝗱𝗻𝗲𝗷𝘀𝗶 𝘀𝗺𝗹𝗼𝘂𝘃𝘂, 𝗸𝗱𝗼 𝗯𝘂𝗱𝗲 𝗺𝗶𝘁 𝗵𝗶𝘁 𝗰𝗶𝘀𝗹𝗼 𝗷𝗲𝗱𝗻𝗮? 𝗿𝗼𝘇𝗵𝗼𝗱𝗻𝘂𝘁𝗶 𝗱𝗲𝗹𝗮𝗷𝗶 𝘇𝗲 𝘀𝘁𝗿𝗮𝗰𝗵𝘂 𝗼 𝗽𝗿𝗮𝗰𝗶; 𝗸𝗼𝗸𝗮𝗶𝗻 𝗷𝗲 𝗷𝗲𝗷𝗶𝗰𝗵 𝗽𝗼𝗺𝗼𝗰𝗻𝗶𝗸. ambiciozni steven stelfox ma jen jedno poslani - stat se tim nejlepsim. pripomina mi legendarniho patricka batemana; je chytry a neboji se chodit pres mrtvoly. — dokonaly soundtrack dokresloval toulky sociopatickeho (anti)hrdiny, ktery se z depresivniho dna dokazal opet ocitnout na vrcholu. tentokrat vyhral, ale jak jeho pohled na konci napovida, bude muset “bojovat” dal…. — nemam slov, je to uzasny film. videla jsem ho nekolikrat a vzdy mi (bohuzel) utekl strasne rychle. cetla jsem i knihu, kde bylo vic zabavnych prihod a zajimavych veci; ale hlavne se mi tam libil vztah mezi stevenem a jamesem trellickem (i ship it). || ❝𝐎𝐧𝐥𝐲 𝐨𝐧𝐞 𝐭𝐡𝐢𝐧𝐠 𝐦𝐚𝐭𝐭𝐞𝐫𝐬 𝐢𝐧 𝐭𝐡𝐢𝐬 𝐫𝐚𝐜𝐤𝐞𝐭: 𝐁𝐢𝐠. 𝐇𝐢𝐭. 𝐑𝐞𝐜𝐨𝐫𝐝𝐬.❞ 🎵🔪 ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Úspěch je gang bang, gely, lubrikanty, péra kam se podíváš. Neúspěch je osamělý úchylák schovaný v křoví." ッ ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Nejméně sympatický hrdina všech dob, kterému celou dobu budete přát kastraci a následné zneuctění zadních dvířek, ale zároveň budete strašně zvědaví jestli to tomu parchantovy projde a někde v hloubi duše mu to i bude přát a chvílemi, když jeho jednání přijde vniveč Vám ho asi bude i líto. Jinak Nicholase mám strašně ráda a tenhle hajzlík se mu Vážně povedl. A některých jeho "přátel" mi i bylo líto... ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Žádný klenot světové kinematografie, ale spíše zábavná jednohubka. Celý film táhne naprosto skvělý Nicholas Hoult, který předvádí ještě větší párty kokainovou jízdu než DiCaprio ve Wall Street. I když je to celé značně přetažené za vlasy, tak se dá i uvěřit, že takhle nějak to v zákulisí showbussinesu funguje. Kdyby film nebyl tolik pubertální, na konci více zvážněl a o pár minutek se zkrátil, mohla to být pecka. Takhle je to "jen" černohumorná (snad to tvůrci mysleli jako černý humor a ne na vážno) oddechovka. A James Corden je jako smažka k zulíbání. A slušný soundtrack jako třešnička na dortu. (Celou dobu jsem si říkal, že se Nicholas Hoult vrátil do rebelské namyšlené role, kterou kdysi začínal v seriálu Skins. A on to točil jeden z režiséru Skins. Všechno do sebe zapadá!) ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Irvine Welsh plus Americký psycho - tentokrát se nevraždí a nešňupe na wall streetu, ale v kanclech britského hudebního labelu v devadesátkách (takže nahlédnete pod pokličku výroby hvězd alá Spice Girls a není to hezkej pohled, to mi věřte). Hlavní hrdina sice není tak charismatickej, ale s životním krédem převzatým od barbara Conana se mu svým hláškováním a cynickým psychopatismem skoro vyrovná... ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Celkem to šlo, místy to skřípalo, ale trochu ujetější a drsnější konec to vynahradil. Nicholas Hoult šňupe jako o život a zjevně si to užívá. Hudebně není co vytknout. 4* ()

Reklama

Reklama