Reklama

Reklama

Šílená Heidi

(festivalový název)
  • Švýcarsko Mad Heidi (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Šíleného Maxe znáte, ale co Šílenou Heidi? Tahle švýcarská děvečka umí vzít za víc než jen za kravské vemeno – a dokáže to v brutální jízdě za pomstou. Když uteče z převýchovného tábora pro neposlušné dívky, vyzbrojena halapartnou a bojovým výcvikem vyráží na cestu za svržením totalitního režimu krutého prezidenta Meiliho. V multižánrové béčkové bláznivině, která jede na vlně kultovních kousků jako Iron Sky nebo Kung Fury, nechybí nic, co by si člověk od takového filmu mohl přát: cool hlavní hrdinka, bizarní úmrtí a litry umělé krve, náckové, sexy černoši v tradičních krojích ani pořádná nálož sýra. (Future Gate)

(více)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (34)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Psal jsem to už u filmu Bullets of Justice(2019) a platí to i tady. 100% Guilty pleasure. Stejně tak platí, že u tohohle snímku lze pochopit jakýkoliv hodnocení. Záleží s čím a jak bude divák k filmu přistupovat(tohle nelze brát vůbec vážně) a zároveň záleží na samotným divákovi. Pro běžný filmový konzumenty to nejspíš bude nekoukatelná záležitost naopak diváci hledající ujetosti(jako jsem já) všeho druhu by zklamáni být neměli. Co na tom, že vizuál je místy otřesnej, místy až kýčovitej a choreografie soubojů je vyloženě komická. Film má nespočet dalších neduhů. Ty se ale mísí se spoustou pozitiv. Jako třeba Sympatickou Heidi(Alice Lucy), parádně přehrávající Casper Van Dien a neméně povedenej záporák Knorr(Max Rüdlinger). Navíc film nabízí spoustu vtipnejch scén, hlášek a narážek. Stejně tak jako pár vyloženě dobrejch nápadů jako třeba svět kde intolerance na laktózu je nepřípustná-to je prostě absurdně geniální nápad. Když to shrnu tak kdo by za tím hledal nějakou smysluplnou filmařinu ten asi nebude mít všech pět pohromadě. Tohle je prostě film od fanoušků pro fanoušky a tak je potřeba k němu přistupovat. Já jsem se bavil celou dobu a nemám problém dát slabší 4 hvězdy....PS: Film je označován jako Swissploitation. Kéž by i u nás vznikl alespoň takhle povedenej Czechploitation. To bych si chrochtal blahem. Jenže na tohle mi češi prostě nemáme koule. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Heidi, šikovné děvčátko z hor, proti sýrařské mašinérii a fašizoidnímu totalitnímu režimu. A s absolutními myšlenkami na pomstu za smrt svých blízkých zdokonaluje své tělesné tekutiny i dutiny, aby poté, co si projde vězeňským peklem, mohla v gladiátorské aréně i mimo ni čelit maniakálnímu švýcarskému Vůdci a jeho přisluhovačům. Švýcarská kinematografie se s tím dvakrát nepárala a za peníze (údajně) od fanoušků pro fanoušky nachystala ultra nebetyčnou krávovinu, ve které se bude drsné násilí snoubit s absurdním typem humoru. Nesmí chybět přehlídka bravurních exotů na čele s Casper Van Dienem coby prezidentem Švýcarska, který záchvěvy alespoň malinkatého kariérního úspěchu hledá mimo své americké působiště, a sice ve švýcarském horském resortu, mezi naprosto neznámou hereckou sebrankou. Film věrně zrcadlí naivně pitomé filmy, které se hojně točily v sedmdesátých letech s nálepkou exploitation. Sympatická Alice Lucy v roli titulní hrdinky ztvárnila naprosto příslušně jednorozměrný charakter, kdy se z ní po bleskovém a notně zjednodušeně pojatém výcviku stává ostrá bojovnice, musí u toho zákonitě vypadat sexy a nemusí být u toho nutně nahá. Nahota má ostatně jen minimální zastoupení. A jak film běží, přidávají se do popředí praktické gore scény, které nešetří groteskně zmasakrovanými těly, z nichž crčí litry krve. Má to originální nuance, spád, úsměvnou brutalitu a zvysoka to kašle na milovníky uměleckých a filosofujících děl. Režisér Johannes Hartmann v závěru přislíbil, že se jeho hrdinka ještě vrátí v pokračování. No, jestli se tak stane, není jisté. Takže hlavně je dobré vědět, že divák má rozšířené obzory a už bude vědět, že když mu dojde (švýcarský) sýr, existuje film, v němž  konzumace této pochoutky je povýšena na národní posedlost. Ovšem pozor - intolerance laktózy dokáže zabíjet! A sexy bojovné děvče v kroji, s culíky a s halapartnou rozhodně také není k zahození. 8/10 ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

S láskou, ke Švýcarsku, od fanoušků, pro fanoušky. Má to vydařené, vtipné scény, i naopak ty trapné. Slušně natočená ujeťárna, ale viděl jsem jich už dost a tohle byl spíše průměr. Každopádně, puštěno hlavně kvůli Casperovi - můj hrdina z dětství ze Starship Troopers a svoji roli, si zde určitě užíval. Na jedno/dvě zhlédnutí. Top scéna - zabití kozího černouška. Jo a nejlepší sýr, je přece ten smažený, jdu si ho udělat =) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mlékárenský magnát ovládne Švýcarsko a okamžitě nastolí tvrdý sýrový teror, ve kterém jsou postaveny mimo zákon všechny mléčné výrobky. Samozřejmě kromě těch koncernových. Domácí sýry jsou tak žádanější než tvrdé drogy, drobní farmáři přecházejí do ilegality a lidé s alergií na laktózu jsou bez milosti likvidováni. Ale touhu po svobodě zastavit nelze. Za mě je ten nápad jednoduše geniální a jsem si téměř jist, že pokud by to vzniklo u nás, ječel by už Andrej do éteru svoje hysterické "Kampááááááň!". Jenže skvělá myšlenka nestačí. V některých chvílích je to super jak co do gore, tak i do postav (velitel Knorr, slečna Rottweilerová), ale je tu i spousta momentů, kdy je to prostě nuda. Ne že by to sklouzávalo k trapnosti. Prostě se nic neděje. A je to škoda. Já sice chápu, že je to spíš fanouškovská záležitost, ale ty prachy tu prostě vidět jsou. Herci jako Schofield, ale i Van Dien určitě nehrají zadarmo a vizuální stránka věci je také profi. Suma sumárum na to, jak je ten námět šílený, mi to přišlo málo šílené. Ale i tak letí do švýcarska palec nahoru. Když už za nic jiného, tak za originalitu. 65% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ještě před pár lety bych podobnou filmovou laskominku ocenil víc, ale časy, kdy jsem se královsky bavil při Iron Sky nebo Kung Fury, jsou už asi bohužel v nenávratnu. Z téhle Heidi, která ačkoliv oplývá rafinovaným a chytrým humorem, skvělými režisérskými nápady a je prošpikována dobrými hláškami, je zpoza každého druhého záběru bohužel cítit onen tzv. "kulturní marxismus" v zákulisí. Každopádně jsem ovšem z toho všeho sýrování dostal strašnou chuť na ementál, Van Dien byl vynikající führer a neznámá představitelka Heidi je moc pěkná holka. ()

Galerie (112)

Reklama

Reklama